SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizden Ekstra Performans Beklenmemesi Lazım'

0
Güncellendi - 2019-08-16 00:04:32
'Bizden Ekstra Performans Beklenmemesi Lazım'
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Sergen Yalçın, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi iyi temsil ettiklerini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu rövanş karşılaşmasında Partizan’ı 1-0 mağlup eden ancak ilk maçtaki 3-1’lik mağlubiyet nedeniyle elenen Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma sonrası açıklama yaptı.

Oyuncularını verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Yalçın, sıcak havada zor bir müsabaka olduğunu ancak iyi mücadele ettiklerini belirtti.

“90 DAKİKANIN TAMAMINDA TURUN İÇERİSİNDE KALDIK”

Oyuncularına gösterdikleri performanstan dolayı tebrik eden Yalçın, "90 dakikanın tamamında tur için oynadık, turun içerisinde kaldık. Son anlarda kaçan 2 net pozisyonumuz vardı. Futbolun acı tarafı bu olmayınca olmuyor. Çok mutlu da ayrılabilirdik ama istediğimiz olmadı. Turu atlayamadığımız için üzgünüm" dedi.

Yalçın, tur atlayamadıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün çok mutlu da ayrılabilirdik ama istediğimiz olmadı. Tur atlayamadığımız için üzgünüz. İlk maçta yaptığımız savunma hatası, konsantre bozukluğu turu atlamamızı engelledi. Oynadığımız takım da bana göre zayıf bir takım ekstra bir takım değil. Kolay değil tecrübe kazandık. 4 maç oynadık bizim için iyi bir tecrübe oldu. Turu kaybettiğimiz için üzgünüz.”

Sergen Yalçın, "Oyunla ilgili şunu söyleyeyim; ilk yarıda bir penaltı pozisyonu var. Bizim gördüğümüz yüzde yüz penaltı, hakemin es geçmesi çok enteresan. Açık el ceza içerisinde kural çok net penaltı gibi göründü bize. Avrupa'da maalesef hakemler çok enteresan düdükler çalabiliyorlar. Adamlar 10-15 dakika yerde yattılar, 7 dakikalık bir uzatma süreci verdi hakem, bu çok az bir süre. Sürekli sakatlanıyorlar ve yerde yatıyorlar. Bu da bizden nasıl korktuklarını gösteriyor. Haklılar da. Bizim mantalitemize göre turu geçememeleri lazımdı ama futbol bu her şey her zaman istediğiniz gibi olmuyor. Sezon başında geniş ve alternatifli bir kadro istiyorduk ama maalesef öyle bir kadro derinliği kuramadık, o yüzden üzgünüz. Ama hem ülke hem de Malatya adına elimizden gelenin maksimumunu yapmaya çalıştık” cevabını verdi.

“MAALESEF TUR ATLAMAYA YETERLİ OLMADI”

Yalçın, bir gazetecinin, “Planlarınızın kusursuz işlediğini düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Mücadele açısından takımımızdan memnunuz. Oyunsal anlamda ciddi eksiklerimiz var. Ciddi savunma hataları yapmadık. İlk maçta yaptığımız hatalar işi zora soktu. Bizde belirli bir oyuncu kadrosu var. Bizden çok ekstra performans beklememeniz lazım. Biz olması gerektiği gibi oynadık. Yiyeceğimiz bir gol bizi turun dışına atabilirdi. 90 dakika turun içerisinde kalmak istedik. Bu mücadeleyi de verdik. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ülkemizi iyi temsil ettik. Maalesef tur atlamaya yeterli olmadı” şeklinde cevap verdi.

“FİZİK, GÜÇ OLARAK LİGE HAZIR DURUMDAYIZ”

Bir gazetecinin Süper Lig'e takımın hazır olup olmadığını sorması üzerine Yalçın, şöyle cevap verdi:

“4 resmi maç oynadık. Bunların hepsi de zor maçtı hem oyunsal hem psikolojik anlamda. Bu oyunlar bizi bir yerlere getirdi. Son oynadığımız maç takım olarak iyi bir görüntü sergilememize neden oldu. Bugün takım olarak iyi bir görüntü sergiledik, mücadele ettik. Agresiftik, rakibe temaslı oynadık. İstediğimiz oyunu oynamadık ama 3-1'in rövanşında istediğimiz gibi olmuyor. Biz gol atacağımızı biliyordum. Eleyecek pozisyonları da bulduk. Ben iyi bir takım görüntüsü sergilediğimizi düşünüyorum. Baktığımız zaman takımımız fizik, güç olarak lige hazır durumda."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Sergen bey büyük kulüp olmadığımızı açıkça söyledi.Ben real Madrid ya da Barcelona kulüpleriyle görüşmek için hemen yola çıkıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Peki hoca ne için var?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUTLU KAYA (4 yıl önce)
    Ekstra Performans ne yapmış gece mesaisine mi kalınmış çıkıp 90 dakika adam gibi top oynayacaksın karşı takımda insan azcık koşacaksın büyük düşünüyorsan koşacaksın çalışacaksın bu kadar basit ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Sergen hoca Allah sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • batalgazi44 (4 yıl önce)
    bütün suç yönetimin sattığı kaliteli futbolcuların hiçbirinin yerini dolduramadı. erkan kaş ve rahman buğra gibi futbolcularla sergen yalçın bundan iyisini yapamazdı. gerekli transferler yapılmazsa sergen 2-3 hafta sonra istifa eder. erol hoca çok haklıymış maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    İnşallah bu futbolla,bu kadroyla ligde kalırız......ha gayret....................
    0
    0
    Yanıtla
  • cngz (4 yıl önce)
    git kurtar kendini hocam bu takımdan ptt 1. lig kadrosu var bu takım bu sene küme düşmez ise eğer diğer takımlara haksızlık yapılmış olur bence... Erol bulut u da böyle harcadı bu yönetim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Hocam emeğinize sağlık. Mücadelenizden dolayı tebrikler. Transfer yapmayan yönetim utansın.
    0
    0
    Yanıtla