SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizden Kaynaklanmıyor'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, kayıt işlemi için gereken katkı payının yatırılması sırasında yaşanan sıkıntıların üniversiteden kaynaklanmadığını bildirdi.

Üniversiteden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Kayıt İşlemleri İçin Katkı payı Yatıran Öğrencilerin Yaşadığı Bazı
Sıkıntılar Üniversitemizden Kaynaklanmadı.

ÖSYM’nin sonuçları açıklamasıyla birlikte Üniversitemizi kazanan adayların adreslerine kayıtlarla
ilgili gerekli açıklamaların yer aldığı kayıt dosyası gönderilmiştir. Bakanlar Kurulunun katkı paylarıyla
ilgili kararı çerçevesinde Kredi Yurtlar Kurumuna müracaata bulunan öğrencilerden katkı payının
alınmayacağı hükmü bulunması nedeniyle, yeni kayıt olacak öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumuna müracaatları 26 Ağustos 2010 tarihinde son bulmuştur. Aynı gün öğrencilerin ödeyeceği katkı paylarının yer aldığı veriler çalıştığımız bankanın genel müdürlüğüne gönderilmiş ve hafta sonu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinden sonraki ilk gün olan 31 Ağustos 2010 Salı günü kayıtların başlamış
olması nedeniyle öğrencilerin kayıt öncesinde kayıt paylarını yatırmaları için zaman kalmamıştır.

Banka önündeki yığılma genel olarak kayıtların başladığı ilk gün olan 31 Ağustos 2010 Salı günü yaşanmıştır. Bunun nedeni de tek banka ile çalışılmış olmamızdan değil Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci müracaatlarını geç sonlandırmasından kaynaklanmıştır.

Kayıtların başladığı gün, ilgili banka kampüs içerisinde bulunan şubesinin yanı sıra Üniversitemizin kayıt merkezi olarak kullandığı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde de ek tahsilat gişeleri açarak işlemlerin daha kolay olmasını sağlamıştır.

İnönü Üniversitesini kazanan adayların kayıt işlemleri, teknik altyapısı ve modern görünümünün yanı sıra öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanabilecek nitelikte bir kompleks olan Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılmış, oluşturulan düzen ile daha kolay ve hızlı bir kayıt işlemi gerçekleşmiştir.

Şehirlerarası otobüs terminali ve şehir merkezinde kurduğumuz danışma merkezleri ile sağlanan kolaylık ile birlikte kampüs içerisinde yapılan yönlendirmeler ile her hangi bir sorun olmadan gerekli kayıt işlemleri tamamlanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız