SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize de Arpa Desteği..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde tarla ve bahçelerini atla süren çiftçiler, arpa desteği istedi.

İlçenin Yeşilyayla köyü muhtarı Behzat Kuru ve çiftçiler, sorunlarını ve mağduriyetlerini ilginç bir yöntemle dile getirdi. Arapgir ilçesinin en uzak köyü olması ve arazilerinin dağlık kesimde bulunması nedeniyle tarla ve bahçelerini at ile süren çiftçiler, "Biz ilkel şartlarda çiftçilik yapıyoruz, traktörümüz yok. Dışarıdan getirdiğimiz traktörleri de arazinin engebeli olması nedeniyle çalıştıramıyoruz. Daha önce büyüklerimiz öküzlerle sürüyorlarmış. Şimdi masraflardan dolayı atı seçmek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Muhtar Behzat Kuru, "Eskiden karayolu bu kadar gelişmiş değildi. Postacılar atları kullanırdı. Atın arpa parasını devlet karşılardı. Şimdi devletimiz traktörler için köylüye mazot desteği veriyor. Bundan dolayı bütün yetkili devlet temsilcilerinden, hükümetimizden, Tarım Bakanımızdan, geçimini bu tür tarımla sağlayan dağ köylerine, çiftçilerimize arpa desteği vermelerini istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız