SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize Destek Verilmezken..'

A- A+ PAYLAŞ

Arguvanlı sivil toplum kuruluşlarından, Arguvan'a rağmen Malatya'da bir türkü festivali yapma düşüncesini seslendiren, ancak daha sonra bunu düzeltmeye çalışan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu'nun açıklamalarına tepki geldi.

Konuya ilişkin olarak İstanbul'da bulunan Arguvan Vakıf ve derneklerinin yanı sıra, Arguvan Belediye Başkanının da imza attığı açıklama şöyle:

İstanbul'da bulunan Arguvan Vakfı, Arguvan Köy Dernek Yöneticileri toplanarak, Malatya İl Kültür Müdürünün İl Kordinasyon toplantısında Malatyada Türkü Festivali düzenleyecekleri söylemine karşılık,aşağıda yazılı basın bildirisini açıklama kararı almışlardır.

05-04-2011 tarihinde Malatya il koordinasyon kurulu toplantısında kültür il müdürünün yıllık yatırım projelerine yönelik yaptığı açıklamalarda sonbaharda Malatya’da Uluslararası boyutta bir türkü festivali düzenleyeceklerini söylemiştir.Bunun üzerine toplantıda bulunan bazı yayın organlarının temsilcileri bu organizasyonun doğru olmayacağını,Türkiye’de bir ilk olan, Türkü diyarı Arguvan’da Türkü festivalinin yıllardır yapıldığını, yeni bir festival yerine bu festivale destek verilmesinin daha doğru olacağını söylemişlerdir.

“Festivalde diğer ilçelerinde türküleri söylenmeli” diyen İl Kültür Müdürününbu söylemle Arguvan’da düzenlenen Türkü Festivalinden haberdar olmadığıgörülmüştür. Arguvan Türkü Festivaline katılanlar çok iyi bilirler ki yapılan 8.TürküFestivali süresince ülkenin her yöresinden sanatcılar kendi yörelerine ait türküleri seslendirmişlerdir. Egenin Zeybeği, Orta Ana dolunun bozlakları, Karadeniz müziğinin ezgileri, Güney Doğu Anadolunun barakları ülkemizin her yöresine ait eserlerin yanında, festivalin uluslararası olması niteliğiyle de Amerikalı, Ermenistanlı, Hindistanlı ve Yunanistanlı sanatçılar kendi ülkelerinin müziklerini icra etmişlerdir.

Arguvan ilçesinde 8 yıl süreyle üst üste yapılan geleneksel ve uluslararası olan Türkü Festivalinden haberi olmayan il kültür müdüründen ancak bunlar beklenir.

Festival bütçesine destek amacıyla Kültür Bakanlıklığına yaptığımız başvurulara destek alamazken, şimdi bize destek verilmemesinin perde arkasında yatan düşünceyi daha iyi anlamış oluyoruz.

Kamuoyundan, sanatçılardan ve Arguvanlı kurumlardan gelen tepki sonucunda il kültür müdürü “dil sürçmesi sempozyum diyeceğim yerde festival dedim” diyerek geri adım atmış olsada, gerçek düşüncenin böyle olmadığı ortaya çıkmıştır.İl Kültür müdürlüğünün asli görevi; bulunduğu bölgede ki kültürel faaliyetleri desteklemektir.

Arguvan kurumları ve sivil toplum örgütleri olarak, festivali bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra daha kararlı, daha inançlı, daha azimli sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan
Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş
Arguvan Derneği Başkanı Şahap Güven
Çayırlı Köy Derneği Başkanı Kemal Deneri
Çobandere Köy Derneği Başkanı Mustafa Çıplak
Ermişli Köy Derneği Başkanı Ali Gelirli
Eymir Köy Derneği Başkanı Zafer Çelik
Gökağaç Köy Derneği Başkanı Muharrem Ardunç
Karahöyük Köy Derneği Başkanı Hıdır Doğan
Kınık Köy Derneği Başkanı Sadık Daşdöğen
Konakbaşı Köy Derneği Başkanı Hacı Özmeral
Koyuncu Köy Derneği Başkanı Hüseyin Tuna
Kuruttaş Köy Derneği Başkanı Haydar Kırca
Kuyudere Köy Derneği Başkanı İlhan Aksüt
Sülmenli Vakfı Başkanı Hasan Ali Demir
Çakmak Köy Derneği Başkanı Hasan Baltacı
Yazıbaşı Köy Derneği Başkanı Latif Adıgüzel
Yoncalı Köy Derneği Başkanı Mehmet Engin
Kömürlük Köy Derneği Başkanı Gazi Duvarcı
Koçak Köy Derneği Başkanı Bektaş Şimşek
Yamaç Köy Derneği Başkanı Hıdır Pekgüzel
Göçeruşağı Köy Derneği Başkanı Hakkı Genç
Ballıca Köy Derneği Başkanı H.Hüseyin Tatlı
Doydum Köy Derneği Başkanı Muhammer Yılmaz
Yayıklı Köy Derneği Başkanı Mehmet Uçar
Bellikler Köy Derneği Başkanı Mehmet Ali Parlak
Çavuş Köy Derneği Başkanı Abbas Genç
Parçikan Köy Derneği Başkanı Ahmet Perk
İsaköyü Derneği Başkanı Süleyman Kılıç
Asar Köy Dernek Başkanı Erhan Kızılyar"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız