SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Düşen Neyse O"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:18:57
A- A+ PAYLAŞ

UNICEF’in Malatya’da yaptırdığı okulda Türk öğrencilerin eğitim göreceği, Suriyeli öğrencilere kamp dışında eğitim verilmesinin düşünülmediği ifade edildi. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Suriyeli mültecilerin Malatya’daki kampta verilen eğitim hakkında bilgi aktardı. Tatlı, “Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı ilimize gelen misafirlerimiz var. Bununla alakalı 3 bin dolayında Suriyeli öğrencilerimiz var. Bunların tamamına yakını Beydağı Konaklama Tesislerindeki okullarda öğrenimlerini sürdürüyorlar. Ancak bir şekilde taşra ilçelerine giden ailelerin çocukları var. Onlarla alakalı da İçişleri Bakanlığının geçici vatandaşlık belgesi verdikten sonra onlarda kendi okullarımızda kendi müfredatımızla eğitimlerini sağlayacağız ama hedefimiz Beydağı Konaklama Tesislerindeki Suriyeli vatandaşlarımızın çocuklarının eğitiminde Suriye müfredatını uyguluyoruz. Oradaki eğitimin koordinesini sağlıyoruz. Bir de Türkçe eğitim veriyoruz. Çocuklara asıl Suriye müfredatıyla eğitim veriyoruz. Çünkü bu çocuklar kendi ülkelerine döndüğünde kendi ülkelerinin müfredatı çerçevesinde istihdam edilecekler. Ve ona göre çalışacaklar. Biz Milli Eğitim boyutuyla bize düşen neyse onu yapıyoruz. Kampta olmayıp da şehrim muhtelif yerlerinde olan Suriyeli vatandaşların çocuklarını da AFAD’la iş birliği içerisinde Beydağı Konaklama Tesisindeki okullarımıza götürüyoruz. Orada eğitiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tatlı, “UCESCO ve UNICEF’in destekleriyle bazı okullar yapılmaya çalışılıyor. Bunlardan bir tanesi de Aslantepe Mahallesi’nde yapıldı. Ama bu okulu muhtemelen biz kullanacağız. Çünkü Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kamp dışında şu anda bir okul açmayı planlamıyoruz. Suriyeli vatandaşlarımızın eğitimine katkı sunan Suriyeli öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu bir miktar ölçüsünde aidat ödüyoruz. Suriyeli öğretmenlerin Aralık ayın içerisinden itibaren ilk aidatlarını ödedik” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız