SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Fazla İş Düşüyor"

A- A+ PAYLAŞ

Van'da meydana gelen depremler sonrasında evlerini kaybeden ve Malatya Öğretmenevi'nde misafir edilen depremzedeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile partinin Malatya il başkanı Bülent Tüfenkçi ziyaret etti.

"İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR"

Ziyaret sırasında konuşan Milletvekili Öznur Çalık, "Yaşanan deprem sonrası Van'dan 344 ailemiz Malatya'ya geldi. 344 ailenin yerleştirilmesi içindışardan evler tutuldu. Oralara ailelerimiz yerleştirildi. Öğretmen Evi'nde 102 vatandaşımız konaklıyor. Ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. İş isteyen kardeşlerimizin de istihdam edilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. 49 tane kardeşimize iş imkanı sağlandı. 19 kardeşimizin de farklı kurumlara yerleştirilmesi düşünülüyor" dedi.

"BİZE DAHA FAZLA İŞ DÜŞÜYOR"

Milletvekili Şahin ise yaptığı konuşmada, "Elbette ki, Cenabı Allah'tan gelen böyle bir afete karşı bizim yapacağımız şuanda bizim ülke olarak sergilemiş olduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel bir şekilde uygulanmasına dönük çalışmalar yapmaktır. Biz iktidarda olan bir partinin milletvekilleriyiz ve bizlere daha fazla iş düşüyor" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR FELAKET YAŞADIK"

Ülke olarak büyük bir felaket yaşadık diyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Ama yine ülke olarak resmi kurumlarıyla, kuruluşlarla bütün vatandaşlarımızla birlikte bu acıyı paylaşarak, yarayı sarmaya çalışıyoruz. Malatya'mızda bin 500 depremzede vatandaşımız var. Vatandaşlarımızın bir kısmı evlere yerleştirilirken, bazıları da misafirhanelerimizde kalıyor. Bunun yanında iş imkanı oluşturulmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

"SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "Deprem sonrası vatandaşlarımızı mağdur edilmemesi yönünde gerek hükümetimizin almış olduğu tedbirlerde gerekse de Malatya ve diğer illere gelen vatandaşlarımızın burada sahipsiz olmadıklarını gösterme adına ziyarette bulunduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip, çözüm üreteceğiz" dedi. Ziyarette ayrıca depremzedelere çeşitli yardım malzemeleri dağıtıldı.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız