SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Gelin Destek Verelim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:14
A- A+ PAYLAŞ

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin birlikte oluşturduğu ve Malatya’nın marka kent olması sürecine katkı sunmak amacıyla kuruluş süreci devam eden Malatya Tanıtım Platformu toplantı yaptı.

Avşar Otel Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya İli KOSGEB, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Müdürü ve Malatya’da yer alan dört ve beş yıldızlı otellerin genel müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Platform sözcüsü olan Murat Karaca, platformun amacının Malatya ilinin kalkınma ve markalaşma sürecine katkı sunmak, Malatya’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak, yurt içi ve yurt dışında Malatya’nın tanıtımını yapmak olduğunu vurguladı. Platformun kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte kurulduğunu, bu yapının Malatya’nın kanaat önderleri ve özel sektörün katkısı ile Malatya’nın gelişimine ivme kazandıracağını ifade etti. Malatya için iyi projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu olma hedefleri ile üretecekleri projeler için desteğin önemli olduğunu dile getiren Karaca, AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan’dan platforma destek olmalarını istedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, platformun kurucu üyesi olduğunu ve güzel projelerin Malatya’ya için hayata geçirileceğini ve AKP döneminde Malatya’nın gelişiminin sürekli hızlandığını vurguladı. Polat, sivil toplum kuruluşlarının Malatya için önemli bir aktör olduklarını ve gelişimin sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla arttığını belirtti.

AKP hükümeti döneminde Malatya’ya gelen yatırımların hem nicelik hem de nitelik olarak sürekli artığını vurgulayan AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, bu katkıların 7 Haziran’dan sonra da artarak devam edeceğini belirtti. Özhan, Malatya Tanırım Platformu’nun çok önemli bir sivil toplum kuruluşu örneği olduğunu, üyelerin tecrübelerinin projeye dönüşmesi ile Malatya’ya katkı sunabilecek olan platforma destek vereceğini kaydetti. Malatya’nın gelişiminde sivil toplum kuruluşlarına ve üniversiteye önemli görevler düştüğünü belirten Özhan kültür, sağlık ve kongre turizminde paydaşların birlikte hareket etmesi halinde Malatya’nın turizm gelirlerinin artacağını vurguladı.

Platform üyeleri Taha Özhan’a Malatya’nın turizm sorunları olduğunu söyledi. Malatyalıların bakan özlemi içerisinde olduğunu ifade eden üyeler, Taha Özhan’a teşekkür ettiler. Taha Özhan ise, Malatya halkının Bakanlık isteği ile ilgili şunları söyledi:

“Bakanlık isteği halkın talebidir, ancak bizim için önemli olan Malatya’ya yatırım gelmesi ve gelişmesidir. Malatya’mız gelişmekte ve gelişmeye de devam edecektir. Sizlerden istirhamım iyi projelerle bize gelin, destek verelim Malatya’mız büyüsün, önemli olan budur. Bizim hedefimiz makamlar değil memleketimizin gelişmesidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız