SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Göre Malatya Sorunları.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği (MTGB) Derneği Platformuna destek veren STK'larla birlikte her ay düzenlenmekte olan Mart ayı istişare toplantısında, Malatya’yı ilgilendiren öneriler iki başlık altında toplanarak kamuoyuna açıklandı. 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) kız öğrenci yurdu salonunda gerçekleştirilen toplantıya, oda, dernek, sendika olmak üzere 51 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan TİMAV Başkanı Mahmut Balcı, MTGB Derneği platformunun bu ayki toplantısına ev sahipliği yaptıklarını ifade edip, vakıf olarak yaptıkları faaliyetleri dile getirdi.

MTGB Derneği Sözcüsü Ahmet Aygün yaptığı konuşmada, “ MTGB Derneği platformu olarak Malatya'yı yakından ilgilendiren emniyet, trafik ve ulaşım ile eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler gibi 2 ana başlık altında toplamaya çalıştığımız talep ve beklentilerimizi dikkate almanızı saygılarımızla arz ederiz” dedi.

Aygün, Malatya çevre yolu doğu batı geçişine yapılan 3 alt geçit ile transit geçişleri rahatladığını, ancak merkezde kalan yan yolların şehrin görüntüsünü bozarak kasaba görüntüsü verdiğini belirtti.

Aygün daha sonra şunları söyledi:

“Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı olan Çevre Yolu Yan Yollarının bir an önce Malatya'mıza yakışır hale getirilebilmesi. Özellikle SSK Beydağı Devlet Hastanesi kavşağında merkezden gelen araçlar SSK ya döndüğünde orta kaldırım alanı geniş hastane tarafı aniden daraltılmış bu durum kavşakta sürücüler arasında tartışma hatta bazen kazalara sebebiyet vermektedir.” 

Aygün, MTGB’nin önerilerini şöyle sıraladı: “Yerinde bizzat gözlem yaparak gerekli düzenlemenin yapılmasını sağlayıcı tedbirlerin alınmasını arz ederiz. Şeker stadına yeni yapılan hastanenin Ana giriş kapısının Ankara asfaltına açılması bu bölgede sıkça kaza yaşanmasına sebep olabilecektir. DDY tarafındaki yol veya DDY Üst Geçidinin (Alpaslan Türkeş Bulvarı) yan tarafından hastaneye hem ulaşımı kolaylaştırır hem de yayaların can güvenliğini koruyacağı düşüncesindeyiz. DDY istasyon binasının MAŞTİ arkasındaki alana taşınması (5.işletmenin diğer müştemilatına karışmadan) kara ve demiryolu aktarmasını kolaylaştıracağı gibi Gar binası ve istasyon meydanı, yapılacak düzenlemelerle dinlenme alanları oluşturulabilir. MAŞTİ yapılırken zamanın belediye başkanı ilerde bu düzenleme yapılır düşüncesi ile MAŞTİ arkasındaki alanları geniş tutarak kamulaştırmıştı. İstasyon Virajı ile Viyadük arası (batı girişi) düzenlemelerinde belediye yalnız bırakılmamalı karayollarının bu çalışmalara destek vermesinin sağlanması. Üst geçitler bölgesine önerimiz, karayolları çevre yolunun orta refüj alanı baştanbaşa veya en azından araçların alt geçitlerden çıktığı bölgeleri 150-200 metre sağlam demir çit ile bölünmesi. T. Temelli Caddesi Palancı otel önünden başlayarak Emeksiz alt kavşağı çevresine kadar devam eden minibüs terörünü bitirecek kanuni uygulamaların sıklaştırılması. Özellikle Niyaz-i Mısri Caddesindeki yanlış park eden araçlara trafik ekiplerinin ısrarla uygulama yapmasının sağlanması.”

Ahmet Aygün,eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerle ilgili önerilerini şöyle sıraladı:

“Hürriyet Parkı karşısındaki halk eğitim merkezi binası bu ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlenebilir.

9-15 Kasım 2013 tarihinde 4.sü düzenlenecek olan film festivalinin içeriğinin Malatya halkının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak düzenlenmesi. Halkın sinemadan beklentileri ile sinemanın insanlara verebilecekleri üst başlığında yerel ve bölgesel aktörlerin, yazarların, senaristlerin ve fikir adamlarının sadece film değerlendirmesi değil belirlenen tüm kriterlerin içini dolduracak etkinliklere de yer verilmesi katılımının sağlanabilmesi.

Mahalli ve bölgesel sinema ve sanat dünyası insanların görüşlerine başvurulmasını temenni etmekteyiz.

Görüntü kirliliği yapan ilan tahtalarının kaldırılarak, yerlerine daha teknolojik dijital reklam cihazlarının takılması.

İlimizde ihtiyaç duyulan büyük bir Camii için Belediye başkanımız ile birlikte bir arsa temini ve iyi bir projenin hayata geçirilmesi en büyük arzumuzdur.

Alan olarak önerilerimiz; “Havaalanı otoparkına sadece giriş ve çıkış bedeli olarak DHMİ tarafından 6 TL fiyat belirlenmiş. Bu fiyat hangi koşullar esas alınarak belirlenmiş ise bir yanlışlık yapılmış. Çünkü, yolcu almaya ya da göndermeye giden bir kişi alanın başka bir yerinde bekleme yapamamakta ve mecburen 1 saatte beklese 10 dakikada beklese 6 TL ödeme yapmaya mecbur edilmektedir, Görevli polis memurları otopark dışında bekleyen araçların anında fotoğrafını çekip ceza yazmaktadır.

Malatya’daki sulama kanallarının kapalı sisteme geçmesi önem arz etmektedir. Battalgazi Sulama Birliği'ne bağlı olan 1.Kanalın tarafınızdan ele alınması içler acısı durumun görülmesi; bu haliyle sivrisinek ve çöplük haline gelmiş ve lağım sularının bağlandığı bu hali giderilmesi acil durum arz etmektedir.”

Aygün, hükümetin başlatmış olduğu kardeşlik ve barış çalışmalarını desteklediklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız