SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize Güç Verdi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkara kredi teşviği verilecek olmasının hem üretime hem de istihdama yönelik olumlu sonuçları ortaya koyacağını belirtti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, "Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi vereceklerini müjdeledi. Biz esnaf ve sanatkarlar camiası olarak yıllardır, hükümetlerimizden böyle müjde ve destek bekliyorduk. Bugün bunun şuanda ki teşvik kapsamı bile bizi mutlu etmiştir. Bunu hükümetimizin esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik vereceği teşviklerin ilk adımı olarak görüyoruz. Bundan sonra da esnafımıza yönelik müjdeleri bekliyoruz" dedi.

Keskin, "Biz Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, gerek Başbakanımıza ve gerekse de bakanlarımıza sunmuş olduğumuz esnaf sorunları ile ilgili dosyalarımızda, Türkiye'deki teşvik sisteminin adaletsiz olduğu ve esnaf ve sanatkarlarında teşviklerden yararlanması gerektiğini hep dile getirmiştik. Hükümetimizin, tabandan gelen önerileri dikkate alması ve takip etmesi, Türkiye'de hem ilkleri başlatmakta hem de en önemlisi sorunları çözmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan tarafından açıklanan kredi müjdesi bugün imalatçı esnaflarımızı kapsasa da, yarın kapsamın genişleyerek sürdürüleceğine ve diğer esnaf gruplarımızın da uygulamaya dahil edileceğine inancımız tamdır. Esnaf ve sanatkarlarımız verilen bu kredi desteğini üretime ve istihdama döndürerek, kendisine güvenenleri mahcup etmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Esnaf ve sanatkarın bugün gelinen noktada artık KOSGEB'ten de faydalanacağına işaret eden MESOB Başkanı Keskin, açıklamasında "Desteğin yüzde 25'inin Doğu ve Güneydoğu’daki esnaf ve sanatkar kesimine verileceği açıklanmıştır. Bu durum bizlere ayrı bir güç vermiştir. Bölgemizdeki küçük sanayi siteleri, bu destekle birlikte hareketlilik kazanacaktır. Bölgedeki birçok ilde hayalet binalara dönen küçük sanayi siteleri üretim ve istihdama katkı verecek duruma gelecektir. Gelinen noktada, her şeyden önce böyle bir kredi uygulamasının Türkiye'de başlatılmış olması bile büyük bir başarıdır" görüşlerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız