SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Güvenin ve Görün"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:47
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye otobüsü yakılacak, doğru bulmayız. Kütüphane yakılacak, doğru bulmayız. İnsana zarar verilecek, doğru bulmayız. Doğru bulmayız da biz iktidar değiliz. Biz iktidar olsaydık onların kulaklarından yakalar, adalete teslim ederdik” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’tan sonra yapılan bütün yasal düzenlemelerin amacının yolsuzluk dosyalarının üzerini kapatmak olduğunu iddia etti. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan yapılmasının tek amacının yolsuzluk dosyalarının üzerini kapatmak olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’nun görev alanını çizdiler. Kendisine dediler ki bu dosyayı aklayacaksın. Bugün konuşmamasının temel nedeni de budur” diye konuştu.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hortumcular ülkesi haline getirildiğini savunarak, “Önce hırsızlara seslenelim, sakın devleti de satın aldık, hukuku da satın aldık diye düşünmeyin. Satın aldığınız şey Türkiye değil şerefini satılığa çıkarmış adamların kendisidir. Onlar gelir geçer, bu ara dönem mutlaka biter. Bu devlet asli rotasına döndüğü zaman adaletin tokadı suratına çarpacaktır” dedi.

“BİZ ADALETTEN YANAYIZ, ETHEM’İN YANINDAYIZ”

Vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili yurttaşlarım, bizim kültürümüzde, inancımızda, tarihimizde hırsızlığın, yolsuzluğun yeri yoktur. Biz padişahını Kanuni diye öven milletiz. Biz Mevlana’nın torunlarıyız. Bizim yanımızda rüşvetçiler yok, komisyoncular yok, kaçakçılar yok, katiller yok. Bizim yanımızda alnının akıyla kazanan Somalı madenciler var. 14 yaşında biber gazı kurşunuyla hayatını yitiren Berkin Elvanlar var. Bizim yanımızda adalet için sokağa çıkıp öldürülen Ali İsmail Korkmazlar var. Bizim yerimiz burası. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum, bizim yerimiz burası. Bizim yerimiz özgürlükten yana. Biz Ethem Sarısülük’ün katiline 7 yıl hapis cezası verip, annesine 10 yıl hapis isteyenlerle yan yana değiliz. Biz adaletten yanayız, Ethem’in yanındayız.”

“DÜŞÜNCELERİNDEN ÖTÜRÜ KİMSE ÖLDÜRÜLMEMELİ”

Ethem Sarısülük için içleri nasıl yandıysa, Diyarbakır’da linç edilen Yusuf Er içinde içlerinin o kadar acıdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede kimse düşüncelerinden ötürü öldürülmemeli. Bu ülkede insanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmeli” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kararı veren savcıya da sözünün olduğunu dile getirerek, “Savcıya da sözümüz var. Ona savcı diyoruz. Resmi adı savcı. Gerçek adı Rıza Sarraf’ın avukatı. Savcı ile avukatın rolü farklıdır. Rıza kendine bir avukat değil bir savcı bulmuş. Düşüncesini, adaletini, kalemini satan adama savcı denemez” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YENİ BİR SÜRECİN İÇİNE SOKULMAK İSTENİYOR”

Yeni güvenlik yasası hakkında da eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, yasanın daha baskıcı bir Türkiye için getirildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, molotof kokteyli kullanarak çevresine zarar veren insanları hiçbir zaman savunmadıklarını belirterek, “Belediye otobüsü yakılacak, doğru bulmayız. Kütüphane yakılacak, doğru bulmayız. İnsana zarar verilecek, doğru bulmayız. Doğru bulmayız da biz iktidar değiliz. Biz iktidar olsaydık onların kulaklarından yakalar adalete teslim ederdik. İktidar olduğunun farkında değil, şikayet ediyor. Sen Başbakansın. Sen şikayet edeceksen peki kim savunacak. Adalet kavramının içini boşalttılar. Özgürlük diye satıyorlar bunu. Belediye otobüsünü yakanı mahkemeye çıkardın da karşı çıkan vatandaş mı oldu? Türkiye yeni bir sürecin içine sokulmak isteniyor. Herkesin bunu bilmesini isterim” dedi.

İtibarı olan bir Türkiye istediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, hukukun üstünlüğüne, demokrasisi gelişmiş bir Türkiye istediklerini ifade etti. Baskıcı bir Türkiye’nin olamayacağını, Türkiye’nin itibarının yerle bir olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimse kusura bakmasın bunu söylemek durumundayım. En son BM’de görüldü” şeklinde konuştu.

“BM’de Türkiye’yi bu hale getiren kim?” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu soruyu kendine soracaksın, iktidara sorma. Hava yağmurlu bile olsa CHP’ye bağlayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli mültecilerin Türkiye’de işyeri açtığını ve devlete vergi vermediğini belirterek, “Ama sen veriyorsun ve onunla kavga ediyorsun. Otur düşün; Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Otur düşün; milyonlarca Suriyeli’yi Türkiye’de dilenci durumuna kim soktu? O çocuklar neden sokaklarda dilenci? Kim yaptı bunu? Yeter demiyecek misiniz artık. Yeter deyin artık. Bir de bu ülkeyi kul hakkı yemeyenler yönetsin” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, “Dış politika diğer partilerin de destek verdiği politikadır. Eğer dış politikayı iç politika malzemesi yaparsanız gelir böyle duvara toslarsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yönetim boşluğu olduğunu ileri sürerek, “Gazetecisi memnun değil, çiftçisi memnun değil, işçisi memnun değil, gazisi memnun değil, şehit yakınları memnun değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren değerli yurttaşlarım da memnun değil. Ben bu hükümeti eleştirirken sakın ola ki sizi eleştiriyorum zannetmeyin. Sizler demokrasinin vazgeçilmez kişilerisiniz. Sandığa gidiyorsunuz oy kullanıyorsunuz. Ben sizlerden sadece şunu istiyorum; ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, bayrağımız için, güvenliğimiz için sandığa giderken düşünün” diye konuştu. 

“BİR DE BU ÜLKEYİ KUL HAKKI YEMEYENLER YÖNETSİN”

Ülke genelinde resmi rakamlara göre 1,5 milyon Suriyeli’nin bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gelip dükkan açıyor, vergi vermiyorlar. Ama sen veriyorsun ve onunla kavga ediyorsun. Otur düşün; Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Otur düşün; milyonlarca Suriyeli’yi Türkiye’de dilenci durumuna kim soktu? O çocuklar neden sokaklarda dilenci? Kim yaptı bunu? Yeter demiyecek misiniz artık. Yeter deyin artık. Bir de bu ülkeyi kul hakkı yemeyenler yönetsin” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İÇİN SADECE İNSAN VARDIR”

Kılıçdaroğlu, “İnanç üzerinden siyaset bizim kitabımızda yoktur. Kimlik üzerinden siyaset bizim kitabımızda yoktur. Yaşam tarzı üzerinden siyaset bizim kitabımızda yoktur. Benim için, ülkem için, CHP için sadece insan vardır. Şunu bugün yurttaşlarımın unutmamasını istiyorum, kim etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa seni bölüyor. İnanç üzerinden siyaset yapıyorsa senin inancını sömürüyor. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıyorsa, sahtekarlık yapıyor. Havuzlu villalarda oturacaklar, vatandaşın yaşam tarzına müdahale edecekler. Bu kalıpları kafamızdan kırıp atmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“2015 SEÇİMLERİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Adaletin olmadığı yerde devletin olamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Adalet, mülkün yani devletin temelidir. Size sözüm söz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözü bu ülkeye adalet getireceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Çocuğum işsiz diyorsun. Oturup kendine şu soruyu neden sormuyorsun; 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Senin çocuğun işsiz, onların çocukları işsiz mi? Türkiye yeni bir sürecin içine giriyor. Ortada hükümet yok. Kimse kimseyi kandırmasın. Şekil olarak bir hükümet var. Davulu boynuna asılmış, tokmağı başkasında olan bir hükümet var. Böyle hükümet yürümez. Kendisi sorun olan bir hükümet, sorunları çözemez. O nedenle bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; 2015 seçimleri bir dönüm noktasıdır. Biz kaygı duymuyoruz sadece. Gidin Avrupalılar kaygı duyuyor. Gidin Uzak Doğu’ya onlar da kaygı duyuyor. Ne olacak bu Türkiye’nin hali diye. Kararı biz vereceğiz, özgür irademizle vereceğiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Herkesin karnının doyduğu, herkesin iş, aş sahibi olduğu bir Türkiye. Bunun vaadini veriyoruz. Bunu yapacağız. Yurttaşlarımızdan bize güvenmelerini istiyoruz. Biz Türkiye’ye, vatandaşlarımıza güveniyoruz. Madem ki en karanlık dönemlerinde Türkiye’yi aydınlığa çıkardık, her krizin sonunda Türkiye’yi aydınlığa çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Burada da Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi bu krizden çıkaracak.”

“BİZE GÜVENİN VE GÖRÜN TÜRKİYE NASIL AYAĞA KALKARMIŞ”

Kılıçdaroğlu, çok güzel projelerle halkın karşısına çıkacaklarını söyleyerek, “Onlardan tek şey istiyoruz; bize güvenin ve görün Türkiye nasıl ayağa kalkarmış, Türkiye nasıl çağdaş Türkiye olurmuş, Türkiye nasıl özgür Türkiye olurmuş, Türkiye’de herkesin karnı nasıl doyarmış, Türkiye’de 40 günlük Ayaz bebek zatürreeden nasıl ölmezmiş, Kübra bebek açlıktan ölmezmiş. Bizim özlediğimiz, bizim güvendiğimiz, bizim beklediğimiz, bizim kurmak istediğimiz Türkiye işte böyle bir Türkiye. Böyle bir Türkiye’de buluşmak umuduyla hepinize saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız