SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize Hayırlı Olsun Demek Düşer'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:15
'Bize Hayırlı Olsun Demek Düşer'
A- A+ PAYLAŞ
AKP Milletvekili Öznur Çalık geçtiğimiz günlerde 30 kadın milletvekili ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bölge toplantısını değerlendirdi.
 
"Malatya gündemini dolu dolu geçireceğimiz bir programımız vardı. Bilindiği gibi Türkiye’yi ve Dünya’yı yasa boğan şehitlerimizin haberi programımızın kısıtlanmasına sebep oldu" diyen Çalık, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bölge toplantısını değerlendirerek, "Kadınlarımızın doğduğu andan itibaren Allah tarafından verilen haklarının birileri tarafından özellikle beyler tarafından alınmasının önüne geçilmesi için, kadın ve erkek fırsatlarının eşitlenmesi için çalışmalar yaptık. Paneller neticesinde Malatya’da çok önemli 18 tane sivil toplum örgütünün ve meslek örgütlerinin var olduğunu, yönetim kademesinde, yerel meclislerde ve milletvekili olarak bizlerin de varlığı ile kadın fotoğrafının çok da kötü olmadığını tespit ettik. Özellikle 18 sivil toplum örgütüyle birlikte Malatya’nın yerel yöneticileri olarak ve hükümetteki sözcüleri olarak Malatya’da daha neler yapabiliriz diye çok önemli çalışmalara imza atıldı. Özellikle kız çocuklarının Malatya’da yüzde 98’lik okullaşma oranı çok önemli bir başarıydı. İŞKUR’un, KOSGEB’in verdiği krediler ve özellikle mikro kredi konusunda vermiş olduğumuz desteklerin yüzde 100 olarak kadınlara veren kredinin yüzde 100 olarak geri dönüş yapması bizim için çok önemli tespitlerdir" ifadelerini kullandı.
 
Çalık, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Cemil Çelik’in tekrar atanması ile ilgili olarak da, "Bizlere hayırlı olsun demek düşer. Bu konuda yapılması gereken işlem üniversitedeki hocalarımızın oy kullanmasıydı. Demokratik olarak yapılan seçimler neticesinde oyunu kullanan insanlarımız, hocalarımız, YÖK ve sonrasında Cumhurbaşkanımızın ataması, Malatyamıza hayırlı olsun" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız