SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Her Yer Kütüphane"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:09:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup vatandaş Vilayet Park’ta kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.  73 yaşındaki Zülfünaz Altınkaşık isimli yaşlı bir kadın da kitap okuma etkinliğine katılarak Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun ‘Nur Baba’ adlı romanını okudu.

“Bize Her Yer Kütüphane”

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi olan Sonay Yiğit tarafından, özellikle teknolojiye esir olan gençlerde kitap okumaya yönelik farkındalık bilincinin yaratılmasına yönelik başlatılan  ‘Bize Her Yer Kütüphane’ etkinliği kapsamında bir araya gelen ve ağırlıklı gençlerin oluşturduğu bir grup vatandaş, yeni yılın ilk gününde Malatya merkezdeki parklarda kitap okudu.  Kitap okuma etkinliğine, Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Hilal Acı da destek verdi.

“Gençler teknolojinin esiri oldu”

“Bize Her Yer Kütüphane’ etkinliğini başlatan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sonay Yiğit,  genç neslin özellikle son yıllarda vakitlerinin çoğunu cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin başında geçirdiğini belirterek, “Bu soruna karşı farkındalık yaratmak amacıyla, tamamen sosyal sorumluluk duygusuyla böyle bir etkinlik başlatmak istedim. Sokakta yürürken veya kırmızı ışıkta karşıya geçerken bile herkes elinde cep telefonuyla uğraşıyor. Gençlerimizi teknolojiden uzak tutmak, ilimizin belirli ve yoğun olan noktalarında kitap okuma etkinliği yaptırarak, kitap okumanın her an ve her yerde yapılabileceğini kavratırken çevredeki  insanlarda kitap okuma ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla  şehrin değişik yerlerinde kitap okuyoruz.  İnsanlarımıza, kitap okuma ve her zaman yanında okuyabileceği bir kitap bulundurmayı alışkanlık haline getirmesi gerektiği mesajını vermeyi amaçlıyoruz. Bütün herkesi, her an her yerde kitap okumaya davet ediyoruz” dedi.

Emekliler Parkı, Vilayet Park ve Malatyapark AVM’de kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Sonay Yiğit, bu etkinliği zaman zaman da ilçelerde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

73 yaşındaki Zülfünaz Teyze de kitap okudu

Vilayet Park’taki kitap okuma etkinliğine katılan 73 yaşındaki Zülfünaz Altınkaşık isimli yaşlı teyze de kitap okumayı çok sevdiğini belirterek “Bu etkinliği yapan bütün gençlerimize teşekkür ediyorum. Bende kitap okumayı çok seviyorum. Evde ne bulursam okurum. Her gün gazete okuyorum. Takvim yapraklarını bile okuyorum. Bütün gençlerimize de kitap okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız