SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize İnanın, Güvenin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Teşkilatımızın hedefi; Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlığında, çağdaş eğitimin normlarına göre yetiştirilmiş, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemiş, dünyada, 100. Yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyetini her yönden huzurlu ve güvenli bir toplum haline getirmektir" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geçit töreni renkli görüntü ve vatandaşların ilgisi ile gerçekleşti.

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Belediye Başkan Vekili Fatih Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Özcan ile birlikte çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı. Valilikten ise kimse katılmazken, ayrılan koltuk tören boyunca boş kaldı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, anıt özel defterini imzalayarak yaptığı konuşmasında, "İnsanoğlunun tarih boyunca en büyük ihtiyacı, huzur ve güven içinde yaşamaktır. Can, mal ve namus güvenliği, kişilerin ve toplumun üzerine titredikleri, en önemli hassasiyettir. İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve yaşatılması da, çağdaş dünyanın en önemli önceliğidir. Kamu düzeninin sağlanması için, bu hassasiyetlerin ve önceliklerin teminat altına alınması ve bunun sonucunda da, toplumsal huzur ve güvenin gerçekleştirilmesi şarttır. Polis Teşkilatının kuruluş amacı; toplumun huzur ve güvenini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak, devletin varlığına yönelik düşman unsurlarını etkisiz hale getirmek, anayasal, hürriyetçi ve demokratik düzenin meşru kuralları içinde yaşatmaktır. Teşkilatımızın hedefi; Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlığında, çağdaş eğitimin normlarına göre yetiştirilmiş, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemiş, dünyada,100. Yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyetini her yönden huzurlu ve güvenli bir toplum haline getirmektir. Polis Teşkilatımız, çağın bilimsel ve teknolojik alandaki baş döndürücü değişimine ayak uydurabilmek ve hizmette kalitenin çıtasını yükseltebilmek için son yıllarda hızlı bir atılım sürecine girmiştir. Bir taraftan personelin toplumsal, insani ve evrensel değerler ile bilgi ve teknik yönünden güçlü yetiştirilmesine önem verilirken, diğer taraftan da en gelişmiş teknoloji ile mücehhez hale getirilmesine çalışılmaktadır" dedi.

Kahya, "Engin bir vatan ve millet sevgisiyle, devletin ve halkının hizmetinde olan Türk Polisi ettiği yemine sadık kalarak adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden ayrılmadan görevini sürdürmektedir. Değişen ve gelişen dünyanın koşullarını yakından takip eden ve bunlara hızla ayak uyduran teşkilatımız, feragat ve fedakarlıkla ülkesinin hizmetinde olmaya devam edecektir. Bu konuda bize inanın ve güvenin. Türk polisi kendisine inanan, güvenen ve destek olan halkının polisidir. Bu yüzden bugün coşku ile kutladığımız bu mutlu gün sadece bizim değil tüm Türk Milletinindir" ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmanı ardından geçit töreni yapıldı. Geçit töreni esnasında bomba robotu ile bomba köpeği de geçitte yer aldı. Tören sonrasında Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri şehir merkezinde yürüyüş yaptılar. Yürüyüş esnasında vatandaşlar polis öğrencilere ilgi gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız