SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bize Ulaşan Birşey Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca, toplam 930 dönüm arazisinin büyük bir bölümü Belediye, iki küçük bölümü de Diyanet İşleri Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne bırakılan Şeker Fabrikası ile ilgili olarak, Şeker- İş Sendikası'nın başvurusu üzerine Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararını değerlendiren Belediye Başkanı Akın, bu konuda kendilerine herhangi bir kararın ulaşmadığını söyledi.

AKIN'IN DEĞERLENDİRMESİ..
Belediye Başkanı Akın'ın, Şeker Fabrikası arazileri ile ilgili değerlendirmesine ilişkin, Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten özetle şöyle:

"..Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bir bölümü Malatya Belediyesi’ne devredilen Şeker Fabrikası arazisinin Danıştay tarafından iptal edilmesi ile ilgili olarak Malatya Belediyesi’ne herhangi bir kararın ulaşmadığını belirtti.

Başkan Akın, konu ile ilgili olarak kendilerine herhangi bir yazının ulaşmadığını belirterek, belki de konu ile ilgili yanlış anlaşılmaların olabileceğini söyledi.

Şeker Fabrikası’nın çalışması için gerekli arazinin fabrikaya bırakılması için hazırlanan protokolde madde konulduğunu, fabrikanın çalıştığı süre içerisinde bu alandan faydalanacağını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, “Şeker fabrikasının kullanmadığı alanları da biz yeşil alan olarak sosyal donatılarla Malatya halkının yararına açmak istiyoruz” dedi.

Şeker arazisi ile ilgili olarak Malatya halkının gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Başkan Akın, “Benim endişem şuan nasıl Sümer arazileri Malatya halkının istifadesine sunulmadı diye sıkıntı çekiyorsak, Şeker arazisinin Belediye’ye devredilmemesi halinde yarın böyle bir sıkıntı yaşanacak diye endişe ediyorum.

Şu anda bir şey söylemek mümkün değil, yargının neye karar vereceğini de bilemiyoruz. Ama ben yargının bu konuda gerekli şekilde aydınlanacağını ve meselenin Malatya halkının lehine sonuçlanacağını ve bu alanın birkaç müteşebbise değil de, Malatya’ya hizmet vereceğine inanıyorum. Bunun için gayret içerisindeyim. Özellikle basının, sivil toplum kuruluşlarının, Malatya halkının bu çalışmalarımız da bize güç vermelerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Şeker Fabrikasının çalışması için gerekli olan bütün alanın fabrika uhdesinde kalacağını kaydeden Başkan Akın, “Bu konudaki gelişmeler ile ilgili şu anda kesin bir şey söylemek doğru değil. Konu yargıya intikal ettiği için yargının vereceği karar beklenilmeli.

Biz Malatya Belediyesi olarak, Malatya halkının aleyhine her hangi bir kararın oluşturması halinde hukuki yollara başvuracağız. Malatya halkının menfaatlerini, Şeker Fabrikasında çalışan işçilerimizin hakkını, -çünkü onların menfaatleri, Malatya halkının da menfaatleridir- Pancar çiftçisinin de menfaatlerini, pancar çiftçisi olarak koruyup kollayacağım.

İleri de şeker arazilerinin çok küçük bir gruba hizmet eder duruma düşmesini, engellemek için gayret sarf edeceğiz” dedi.."

TAKSİMAT NASILDI?
Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre Malatya Şeker Fabrikası'nın toplam 930 dönüm arazisinin, 196 dönümü fabrikaya bırakılmış, 717 dönümü belediyeye, Şeker Camii'nin bulunduğu 3,1 dönümlük bölümü Diyanet İşleri Başkanlığına, 10 dönümlük bir bölüm ise Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne verilmişti.

Bu düzenleme Temmuz ayında yapılırken, 8 Ağustos'ta Şeker İş Sendikası Genel Merkezi, Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve işlemin iptali kararı verilmesi istemiyle dava açmıştı. Danıştay 13. Dairesi de, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız