SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Yakışmayan Bir Durum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:31
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, takım olarak futbol şansızlığı yaşadıklarını kaydederek, istikrarsızlığı ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Altıparmak, önemli açıklamalarda bulundu.

Takım olarak 2 haftada yedikleri 5 golü irdelediklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, sadece defanstaki oyuncuların savunma yapmadığını, takım olarak hem savunma hem de hücum yapmak istediklerini belirtti.

Yaşadıkları futbol şansızlığından çalışarak çıkmak istediklerini kaydeden Altıparmak, “Konuşulması gereken konu bizim 2 haftada 5 gol yememiz. Bu bize yakışmayan bir durum. Ama bunda oynayan oyunculardan ziyade takımı düşünmemiz gerekiyor. Çünkü sadece defanstaki oyuncular savunma yapmıyor. Bizim en uçtaki oyuncumuzdan kalecimize kadar herkesin hem defans hem de ofansın içinde olması gerekiyor. Bizim oyun sistemimizdeki en önemli konulardan birisi budur. Ben göreve geldiğimde çok fazla bir şey değişmesi. Zaten oynayan oyunculardı, hemen hemen aynı oyuncularla devam ettik. Ama bazen futbolda Ofspor maçında olduğu gibi bir kere gelirler çok gol yersiniz, bazı maçlarda da 10 tane pozisyon olur, gol yemezsiniz. Ama şuanda bir futbol şansızlığı yanımızda. Ama biz bunları bahane etmeyeceğiz. Çalışarak, bunları düzelteceğiz. 2 haftada neden 5 gol yediğimizin analizini yapacağız, futbolcularımızla konuşacağız, nerede ne hata yaptığımızı kendilerine söyleyeceğiz. Biz bunun için buradayız. Ne kadar az gol yiyip, ne kadar çok gol atabiliriz diye çalışma yapacağız” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ ŞANSIZLIKLAR, ÇABUK TOPARLANMAMIZA VESİLE OLACAK”

Altıparmak, hedefe oynayan bir takım olduklarını ve kısa sürede toparlanacaklarını savunarak, şunları ifade etti: “Biz hedef takımız. Hedef takımlarda her zaman böyle şeyler olur. Biz kuvvetli olmak zorundayız. Oyun zenginliği olarak hep üretmek zorundayız. Rakiplerimiz genelde hep oynamamayı düşünüyor, biz hep oynamak ve gol atmak istiyoruz. Ama bunu yaparken de, defansımızı düşünmek zorundayız. İnegölspor maçında yaşanmayacak talihsizlikler yaşadık. Bunu 1-2 kişinin üzerine yıkmak doğru değil. 1-2 kişi üzerinden takımı asmak bana göre çok yanlış olur. Biz takım olarak yenildik. Bunun önlemini de takım olarak alacağız. Hiç kimseyi tek başına “Onun yüzünden kaybettik ya da onun sayesinde kazandık” demeyeceğiz. Ben şahsen böyle bir fikirde değilim. Aynı futbolcularla ligi devam ettireceğiz. Bu futbolcularla şampiyon olacağız. Bu şansızlıklar, kenetlenmemize ve daha çabuk toparlanmamıza vesile olacaktır. Ama biz bu işi futbolcularımızla birlikte başaracağız.”

“İSTİKRARSIZLIĞI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Takım olarak istikrarsız sonuçlar aldıklarına ve bu istikrarsızlığı ortadan kaldırmak istediklerine değinen tecrübeli çalıştırıcı, “Biz tempolu oynayacağız. Bu tempoyu da yakalamamız için antrenman yapmaya ihtiyacımız var. Biz biraz daha dinamik ve tempolu antrenmanlar yaptırıyoruz. Şuanda futbolcular buna bir anda reaksiyon gösteremeyebiliyorlar. Ama sezon başından bu yana gelen 12 haftalık bir süreç var. Bu süreç içerisinde de 3 maçta 9 puan toplanmış, sonra 3 hafta berabere kalınmış. Biz bu istikrarsızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

“MÜCADELE EDEREK MAÇLARI KAZANACAĞIZ”

Altıparmak, sahada gösterecekleri mücadeleyle maçları kazanacaklarını ifade ederek, “Hiç kimse Yeni Malatyaspor’dan üstün değil. Bizim kuracağımız sistemde isimler değişebilir ama sistem ve sahada mücadele edenler ve o mücadeleyi yapanlar sahada olacak. O hiçbir zaman değişmeyecek. Burası çok büyük bir camia. Bu camia içinde ne hiç kimsenin ne kahrını çekeriz ne de onların saha içindeki laubaliliğine katlanırız. Sahada mücadele eden, bizimle birlikte olan, şampiyonluğa baş koyan herkes bizim yanımızda olacak. 7-8 oyuncunun 3 tane sarı kartı var. Bu hafta 2 oyuncu çıkacak, 2 oyuncu tekrar girecek. Biz bu istikrarı da sağlayacağız. Toplantının ve kartların çok olduğu yerde muhakkak problem vardır. Bence kart demek, güçsüzlük demektir. Güçsüzlük de, ya çenedendir ya da rakibe tekme atmaktandır. Buda güçsüzlük sebebidir. Biz önce bunları halledeceğiz. Oynadığımız oyun ve sahada göstereceğimiz mücadeleyle maçı kazanacağız. İnşallah böylede bir takım oluşturacağız” şeklinde konuştu.

“SEZON SONUNDA MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ”

Tecrübeli teknik adam, iyi mücadeleye, takımın kalitesini de ekleyerek mutlu sona ulaşacaklarını kaydederek, şunları söyledi: “Maçları hafta hafta düşünmek lazım. Futbolcu maça çıktığı gün düşünmeliyiz. Bir maça çıkarsın 3 gün önce 3-0 yeniliyorsun, 3 gün sonra o takım tamamen gidiyor ve 4-0 kazanıyor. Futbol böyle bir şey. Futbolda artık günü birlik olaylara döndü. O gün isteyen, iyi mücadele eden ve iyi motive olan takımlar maçı kazanıyorlar. Biz İnegölspor maçında çok büyük motivasyon sıkıntısı yaşamadık. Motive olarak iyiydik. Maçın ilk 60 dakikalık bölümünde dışarıdan görüntü olarak da bize dönük bir maçtı. Tecrübe bazen yaşının 30-35 olmasıyla da fark etmiyor. Bazen 18 yaşında da insanlar çok büyük tecrübe kazanabiliyorlar. Biz 60’tan sonra o tecrübemizi sahaya yansıtamadık. Üzerinde durulması gereken konulardan birisi budur. Karşımızdaki takım sadece mücadele ediyor, bizim kadarda tecrübeli bir takım değil. Ama bizim ligimizde futbol yüreğinizle oynanıyor. Yüreğini sahaya yansıtmak zorundasın ki, senin kaliten ortaya çıksın. Eğer biz bu kaliteyi ortaya çıkarmak istiyorsak, önce sahada mücadele edeceğiz. Geçmişimizle mücadele edemeyiz. Şuanda bulunduğumuz konumda mücadele etmemiz gerekiyor. Geçmişte çok büyük başarılarımız olabilir. Ama şuanda bulunduğumuz konum itibariyle şuandaki Yeni Malatyaspor’dayız. Onun için sahaya yüreğimizi koyup, çok iyi mücadele edeceğiz. Buna kalitemizi de eklersek, inşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşırız.”

“HAK EDEN HERKES SAHANIN İÇİNDE OLACAK”

Takımda iyi mücadele eden ve yüreğini ortaya koyan futbolcuların sahada olacağını kaydeden Altıparmak, “Ziya ile ilgili konuyu biz sizler kadar irdelemiyoruz. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. 2 maçta oynadık, çok kötü goller yemiş olabilir. Ama biz Yeni Malatyaspor olarak o golleri yedik. Ziya’nın 11-12 haftalık müthiş bir performansı var. Son 2 haftada yediği goller olabilir. Ama biz globale bakıyoruz. Ziya’yla da kaleci hocamızla da konuşacağız. Gereken neyse yapacağız. Hak eden herkes sahanın içinde olacak. Benim için isimler önemli değil” ifadelerini kullandı.

“TAKIMA TAKVİYE LAZIM DEĞİL”

Altıparmak, takviyeye ihtiyaçlarının olmadığını belirterek, “Şuandaki takımımıza takviye lazım değil. Takviye yapılacak oyuncunun takıma çok büyük faydasının olması gerekiyor. Sezon başında deneme ve bakma şansın olabilir ama devre arasında sadece nokta transfer yapmamız gerekir. Şuanda takımımızda nereye bakarsanız bakın nokta transfer yapılacak bir yer yok. Hepsi gerçekten çok kaliteli oyuncular. Bizim tek yapacağımız iş, onların o kalitesini mücadele gücüyle birleştirmek. Bizim şuanda tek yapmadığımız şey, kalitemizle mücadele gücümüz. Herkes aynı mücadeleyi sahanın içerisinde göstermelidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız