SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bize Yer Bulunsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan, boşaltılan Özel İdare İş Merkezi'nde kadın girişimcilerin de iş yerlerinin bulunduğunu belirterek, ''Bizlere en kısa zamanda yeni bir yer ayarlanması ve borcumuzun makul şekilde taksitlendirilmesi gerekmektedir'' dedi. 

Özceyhan, girişimci kadınlarla birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Akpınar Meydanı'ndaki Malatya İl Özel İdaresi'ne ait iş hanında bulunan dükkanların boşaltıldığını hatırlattı. 

2008 yılında kurulan derneklerinin kendi işini kurmak isteyen kadınlara danışmanlık yaptığını ve eğitim verdiğini kaydeden Özceyhan, dernek üyesi kadınlara dükkan aradıklarını ve bu iş merkezindeki iş yerlerini kiraladıklarını söyledi. 

Kadınların kiraladıkları iş yerinde esnaflığa başladığını anlatan Özceyhan, buralarda iş yapan kadınların cadde üstünde iş yeri açanlara göre daha az kazandığını aktardı. 

Vali ve Belediye Başkanı ile görüşerek kendilerine daha rahat iş yapabilecekleri yerler ayarlanmasını istediklerini belirten Özceyhan, onların kendilerine böyle iş yerleri ayarlanacağını söylediğini, bu nedenle kadınlar olarak kendilerine dükkan ayarlanmasını beklemeye başladıklarını dile getirdi. 

Ardından kendilerine Özel İdare İş Merkezi'ndeki iş yerlerinin satılacağı ve buraları boşaltmaları gerektiğinin tebliğ edildiğini aktaran Özceyhan, ''İş hanında zaten iş yapamadığımız ve kirayı ödeyemediğimiz için icralık duruma düştük. Kirayı ödemede zorluk çekiyoruz. Bu sorunumuzun çözümü için bizlere en kısa zamanda yeni bir yer ayarlanması ve borcumuzun makul şekilde taksitlendirilmesi gerekmektedir. Kadınların rahat satış yapabileceği göz önünde ve kolaylıkla ulaşılabilen bir yer olması durumunda para kazanmaları ve borçlarını ödemeleri mümkün olacaktır'' diye konuştu. 

Kış ortasında dükkanlarını boşaltmak durumunda kaldıklarını ifade eden Özceyhan, kadınların ortak depolar tutarak eşyalarını buraya yerleştirdiğini söyledi. Özceyhan, ''Bu kadınlar evlerine geri dönemezler. Çünkü 3 yıllık bir esnaflık söz konusu. Ayakta durmaya çalışan 10 kadından bahsediyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız