SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Cazgırlıkla Suçluyorlar!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında, yerel ve ulusal sorunlarla mücadele etmeye devam edeceğini söyled.i 
 
"EN FAZLA BEN KALDIM"
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk ve merkez ilçe başkanı Muhteşem Kartal'la birlikte basın açıklaması yapan Ağbaba,  "80 günün 72 gününü Malatya'da geçirdim. Bu sebeple, kendi ilinde en fazla kalan milletvekili unvanına sahip oldum. Seçim bölgemde fazla kalmam ve köyleri ziyaret etmemdeki amaç, hangi köyde ne sorun var, bilmek lazım" dedi. 
 
CAZGIRLIKLA SUÇLUYORLAR
 
Kürecik'te kurulması kararlaştırılan füze kalkanı konusunu da değerlendiren Ağbaba, "Füze kalkanı Malatyalıların ve Türk insanının faydasına değil. Bunun amacı, İran'a karşı İsral'i korumaktır. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de söylüyor, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da söylüyor. Bunun dışında söylenenler boştur. Birileri kalkmış bizi cazgırlıkla suçluyor. Onların söylediği boştur" dedi. 
 
"ANLAM VEREMİYORUM"
 
Ağbaba konuşmasında, "Şeker Fabrikası'nın satışını yapmak ve desteklemek de Malatya'ya ihanettir. Kentimizin ciğerinin satışına herkes karşı çıkmalı. Her konuda açıklama yapan mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda sessiz kalmalarına anlam veremiyorum" diye konuştu. 
 
HES KONUSUNU MECLİS'TE KONUŞTU
 

Milletvekili Ağbaba,  TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Hidroelektrik Santralleri'ne (HES) değindi. 
 
Ağbaba yaptığı konuşmada,  “Bütün insanlığın ortak malı olan nehirlerin mülkiyet hakkını da özel şahıslara devretmektedir.HES’ler yapılmadan önce mutlaka o bölgede yaşayan insanlara sorulmalıdır. Malatya’da şimdiye kadar yapılan HES’ler doğayı yok ettiği gibi, kurulduğu bölgelerdeki tarım arazilerine ve bölgede yaşayan insanları mağdur etmiştir.Özellikle Darende ilçesi Tohma Çayı üzerinde yapılan HES’ler Yeşiltaş, Hisarcık,Hisarkale,Ilıca ve Keçiören köyleri ile Doğanşehir İlçesi’ne bağlı  Kadılı ve çevre köylerini mağdur etmiştir.Bölgede yaşayan insanların tüm itirazlarına rağmen HES’ler kurulmuştur.Ayrıca Malatya’da farklı bölgelere de HES’ler yapılacağı bilinmektedir.Yapılan ve yapılacak olan HES’lerin köylere ve köylülere kesinlikle faydası olmayacaktır.HES’ler sadece santralleri yapan şirketlere kar elde ettirecek ancak yaşayanlara zarar verecektir.Ayrıca HES’ler  bütün insanlığın ortak malı olan nehirlerin mülkiyet hakkını da özel şahıslara devretmektedir.Bu nedenle ,HES’ler kurulurken mutlaka orada yaşayan insanlara sorulmalıdır.Malatya’ya yapılan HES’lerden köylülerimizin çok rahatsız olduğunu belirterek, bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyorum ”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız