SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Neden Alet Ediyorsunuz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:20
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile esnaflara kredi verilmesinin zorlaştırıldığını belirterek, çıkarılacak yeni yönetmelikle bunun kolaylaştırılmasını istediklerini söyledi. 
 
ESKKK Başkanı Ali Evren yaptığı açıklamada, "ESKKK, Halk Bankası aracılığı ile kullandırmış olduğu kredilerde 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yeni TTK Kanunu'nun uygulamasıyla krediye gelen esnaf ve sanatkarlarımız kredi bilgisini aldıktan sonra kefillerin eşlerini getiremeyeceğini söyleyip gitmektedirler. Bu uygulama ile kredi vermemiz mümkün olmayacağına göre kooperatifler kapanma noktasına gelecektir. 50 yıldan beri hükümetin esnaf ve sanatkarlarımıza uygulamış olduğu sübvansiyon kredilerde kooperatifimizde Halk Bankası aracılığı ile kolaylıkla kredilerinin alınması sağlanmıştır. İşini yeni kuranlara her zaman destek olmuş, kredileri, yeni teknoloji makinelerini ve hammaddeleri alıp çalışmalara devam eden esnafımız işyerlerini büyütmüş, yanında birkaç kişi çalıştırması ile hayatına devam etmekteyken, yeni çıkarılan kanunla esnaf ve sanatkarlarımızın önleri tıkanmıştır. Yeni kanunla kredilere başvuran esnafımızın kendisi, kefilleri ve eşleri kooperatife gelerek kredi sözleşmelerini imzalama zorunluluğu getirilmiştir. Esnaf ve sanatkarlarımız zaten kefil bulmakta zorlanırken şimdi de eşlerinin gelip imza atması, bizleri de, esnafımızı da zor durumda bırakmaktadır" dedi. 
 
"Halk Bankası aracılığı ile esnafa verilen kredilerde kooperatifler zaten birinci derece kefildir. Esnafımız kredilerini ödememesi durumunda protesto olup 20 gün içerisinden kooperatifimizin hesaplarından otomatik olarak Halk Bankası tarafından tahsil edilmektedir. Bu uygulamada buralarda yapılacak olan eşler arasındaki münakaşalara bizleri neden alet ediyorsunuz" diyen Evren, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulamalarla esnaf ve sanatkarlarımızın kredi kullanması mümkün değildir. Bu da tamamen iç piyasalardaki çalışmaları durduracağını göstermektedir. Bu yönetmeliğin esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinden kaldırılması, daha kolay kredilerin verilmesi için uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini arzu ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız