SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizi Niye Çağırmadınız?..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ankara'da Başbakan ile yapılan toplantıya, iktidar partisi dışındaki 4 milletvekilinin davet edilmemesine tepki gösterdi.

ASLANOĞLU'NUN AÇIKLAMASI..
Aslanoğlu, "Malatya Heyeti" olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşmeyi, kendilerinin tesadüfen öğrendiklerini belirttiği yazılı açıklamasında tepkisini şöyle dile getirdi:

"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2005 tarihinde Malatya'nın sorunlarını görüşmek ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla Malatya'da görev yapan bir kısım kamu görevlileri ile bazı sivil toplum örgütü yöneticileri ile toplantı yaptığını tesadüfen öğrenmiş bulunuyorum.

Bu toplantıya sadece iktidar partisinin 3 milletvekili davet edilmiştir. Ben ve diğer 3 milletvekilimiz toplantıya davet edilmemiş ve bu davetle ilgili hiçbir bilgimiz de olmamıştır.

Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Bir bölge veya yöre ile ilgili geniş çaplı toplantıda sorunlarını dinlemesi görevi gereğidir. Ancak bu toplantıya Malatya halkının özgür iradesi ile görev verdiği iktidar partisi milletvekilleri dışında diğer milletvekillerinin davet edilmemesini üzüntü ile karşılıyorum.

Malatya hepimizin. Malatya'nın sorunlarına çözüm aramak hepimizin en temel görevidir. Sayın başbakanın beni toplantıya davet etmemesi, benim Malatya'nın her sorununa sahip çıkmak ve çözüm bulmak gayretimi asla engelleyemeyecektir. Bu davranış bilhassa bana daha güç ve çalışma azmi verecektir.

Türkiye demokratik bir ülkedir. Halkın özgür iradesi ile seçtiği milletvekillerini dışlamak, Demokrasi ve Cumhuriyetin temel ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

Ancak, bu toplantıda Malatya'nın sorunlarına çözümler bulundu ise bir Malatyalı olarak çok sevinirim. Sorunlara çözüm getirilmedi ise çok üzülürüm.

Diliyorum ki, sayın Başbakan seçilmiş milletvekillerini davet etmediği toplantıda her türlü sorununuza çözüm getirmiş olur."

ANAP'LILARDAN SES YOK..
Başbakanla yapılan görüşmeye davet edilemeyen milletvekillerinden, eski AKP'li, halen ANAP'lı Miraç Akdoğan ve Süleyman Sarıbaş'ın da bu duruma tepkili oldukları öğrenilirken, bu konuda bir açıklamaları olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız