SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizi Rahatsız Eden Konu..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı düzenledikleri kahvaltı ile basın mensupları ile biraraya geldi. AKP İl Başkanı Mustafa Şahin (ortadaki), düzenlenen toplantıda iktidarın 2009 yılında Malatya için yaptığı hizmet ve yatırımları değerlendirdi. İl Başkanı Mustafa Şahin, konuşmasına başlamadan önce basın mensuplarına yüklendi. 6 milletvekilinin Malatya’ya fazla gelmediğini, geldikleri takdirde de hizmet yapmadığı noktasında söylentiler olduğunu ileri sürdü.

“HALKIMIZ YANIMIZDA”
AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, “Malatya’ya yapılan hizmetler hakkında değerlendirme yapmak ve siz basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelmek istedik. 2002 yılından bu yana AK Parti iktidara geldiği günden beri Malatya’mıza tarım, ulaşım, eğitim, sağlık ve ekonomi alanında birçok hizmet ve yenilik getirdi. Basın aracılığı ile kamuoyuna anlatmaya çalıştık. Son zamanlarda irdelenmeye çalışılan bir konu var. Bizi de rahatsız ediyor. Malatya Milletvekillerinin fazla görünmediği, herhangi bir hizmet yapmadığı noktasında söylemler var. Gönül ister ki yapılmayanları ifade edildiği kadar yapılmayanları da bir bir yerli yerine irdelenerek sizler vasıtasıyla değerli halkımıza doğru bilgileri aktarılsın. AK Parti iktidarı Malatya’da 6 vekili ile temsil edilmektedir. Milletvekili arkadaşlarımız her hafta Malatya’ya gelerek nöbetçi vekil uygulaması ile halkımızın sorunlarına ışık tutmaktadır”şeklinde konuştu.

“AK PARTİ ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR”
AKP Malatya milletvekillerinin halkın ve esnafın yanında olduklarını, ilçe ziyaretlerini aksatmadıklarını ifade eden Şahin, “Bu uygulamaları istinasız hiç aksatmadık. Halka buluşmaya devam ettiler. Gelen vekillerimizle esnaf ziyaretlerimiz oluyor. İl ve ilçelere giderek bölgenin sorunlarını yerinde inceliyorlar. Malatya’mıza nöbetçi vekil olmadan gelen milletvekillerimiz var. Bunların kamuoyunu tarafından bilinmesini azru ediyoruz. Bugüne kadar diğer siyasi partilerin bir veya iki milletvekili olduğunu gördük. Tek vekiller ise teşkilatlarıyla hiç barışık olmadı. Birden fazla milletvekili çıkaran partimiz bu yönde örnek teşkil etmektedir. Bugüne kadar genel başkan ve başbakan düzeyinde tamamını toplasanız sanırım Başbakanımızın Malatya’ya geldiği sayı kadar başbakanların ilimize gelmediğine şahit olduk”bilgilerine yer verdi.

“BAKANLAR ANKARA- MALATYA ARASI MEKİK DOKUYOR”
Bakanların Malatya- Ankara arasında mekik dokuduklarını vurgulayan Mustafa Şahin, “Bakanlarımız Malatya’ya gelerek yaşanan sorunlar ve yatırımlar konusunda büyük çalışmalar yapıldı. Kendilerine şükranlarımızı iletiyorum. Malatya’ya yapılan hizmetler noktasında tarımda 2003–2009 arasında yapılan teşvikler ve harcamalar oldu. Malatya duble yollara bizim dönemimizde kavuştu. Bugüne kadar AK Parti iktidarı bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Milli Eğitim’de merkez liselerimizde 60-80 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretimin sürdürülmeye çalışıldığı dönemde bugün artık 30’ar kişilik standart sınıflarda öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Yarınlara daha sağlıklı ortamlarda hazırlanmaktadır”diye konuştu.

“BÖLGE HASTANESİNİN TEMELİ ATILIYOR”
Sağlıkta devrim niteliğinde çalışmaların yapıldığını kaydeden Şahin, “İki devlet hastanemizin birleştirilip araştırma ve ihtisas hastanesi olması yönünde Sağlık Bakanlığımız bir çalışma yaptı. TOKİ tarafından bu hastanemizin ihalesi bitirilmiştir. Bugünlerde temeli atılmış olacak. İnsanlarımızın bu konuda belleklerini yenileme açısından söylüyorum. Bugüne kadar en büyük sıkıntıyı hasta yakınları çekmekteydi. Modern statüde bir hastane olacak. Düne kadar acil serviste Malatya’mız doğru dürüst tanışmamış iken, şimdi bu sorunlar aşıldı. Sağlıkta hizmet sınırsız. Hekimlerde sıkıntı çekmiyoruz”dedi.

“KAYISI ÜRETİCİLERİN CAN SİMİDİ OLDU”
“Türkiye’nin hatta dünyanın birinci sorunu işsizliktir”diyen AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, istihdam sağlanması için çalışmaların yapıldığını belirterek, “İşsizlik sigortası sayesinde birçok vatandaşımıza maaş bağlanmıştır. Özelikle çiftçimizin ve köylümüzün yanında olduk. Tarım sigortası gerçekten kayısı üreticilerin can simiti haline gelmiştir. Bilindiği gibi Karayolları tarafından çevre yoluna alt geçitlerin yapılması söz konusudur. Kış mevsimi nedeniyle aksayan çalışmalar da hız kazanacaktır. Battalgazi kavşağında yeni çalışmalar devam etmektedir. İstasyon virajından Beylerderesi’ne kadar duble yol çalışması olacaktır. Gerekli proje ve çalışma sonucunda 2011’de yapılacaktır. Hava alanı ile ilgili çalışmalarda basının emeği çok. Sizler bizlere sorunları aktardınız bizde çözüm yolu aradık. Vekillerimiz aksatmadan yedek pistin bitirilmesini sağladı”ifadesini kullandı.

AKP İl başkanı Şahin’in, işsizlik konusunda bilgi verirken İŞKUR verilerine dayanarak 25.000 civarında işsiz olduğunu söylemesi üzerine bir basın mensubu araya girerek; “Sayın başkan TÜİK’in 2008 kayıtlarına göre işsiz oranımız yüzde 11.5. Bu da 50 bin kişiye tekabül ediyor. İŞKUR’un rakamları kendi kayıtlarına göredir. Doğrusu ilimizde 2008 rakamlarına göre 50-55 bindir” deyince. Doğrusunuz. Telafuz ettiğimiz rakamlar İŞKUR’un kayıtlarına göredir. 2009’da da oran yüzde 13 civarındadır. Başarısız olduğumuz tek konu işsizliktir” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız