SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Rahatsız Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:38:09
A- A+ PAYLAŞ
 
1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, şaşalı günlerinin ardından 1. Amatör Küme’de mücadele etmeye hazırlanıyor. Bir zamanlar Süper Lig'de fırtına gibi esen Malatyaspor'un ibretlik çöküş öyküsü dikkat çekiyor. 
 
2006 yılında Süper Lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle TFF 1. Lig’de de tutunamadı. 2. Lig’de geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. Lig’e düşen Malatyaspor, 3. Lig’de de kalıcı olmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti. BAL 4. Grup’ta mücadele eden sarı-kırmızılı takım, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in 59 bin Avro’luk alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele edecek.
 
Darboğazdan Çıkmaya Çalışıyor
 
Bir dönem Süper Lig’de fırtına gibi esen ve 'Doğu’nun Kaplanları' olarak adlandırılan Malatyaspor, içinde bulunduğu dar boğazdan çıkmaya çalışıyor. 2005-2006 futbol sezonundan bu yana büyük bir düşüş yaşayan sarı-kırmızılı takım, kulüp başkanı Bülent Kapkıner’in önderliğinde toparlanmak için gayret gösteriyor. Yeşiltepe’de bulunan Malatyaspor Tesisleri’nde varlığını devam ettiren Malatyaspor, zor ve sıkıntılı günleri bir kenara bırakıp, önüne bakmaya çalışıyor. Dünyada eşine az rastlanacak bir düşüş hikayesine sahip olan Malatyaspor’da, ne tesisisin önünde sallanan yırtık bayrakta takat kalmış ne de şaşalı günlerin izi. Sarı kırmızılı takımın halini en iyi tesisin önünde asılı olan tabela anlatıyor. Zira Malatyaspor Tesisleri yazılı olan tabelada yazılar ve takımın logosu sararıp, solmaya yüz tutmuş.
 
"Hedef BAL'a Çıkarmak"
 
Kulübü bütün olumsuz şartlara rağmen ayakta tutmaya çalışan başkan Bülent Kapkıner, kaderlerine razı olduklarını kaydederek, amaçlarının Malatyaspor’u Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne çıkarmak olduğunu ifade etti. Cuma günü toplanarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Kapkıner, "Yaşadığımız bir sürü şansızlıktan sonra Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele edeceğiz. Şu anda bir sıkıntımız yok. Hocalarımızın himayesinde çalışmalarımız devam ediyor. Ağustos’un 10’unda toplanacağız. Tabiri caizse kaderimize razı olduk. Hedefimiz Malatyaspor’u BAL'a çıkarmak” diye konuştu.
 
Kapkıner, Malatyaspor’un kapanmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Malatyaspor’u birçokları gömmüş. Malatyaspor’un kapanmayacağını ve amatörde mücadele edeceğini söyledik ama birilerinin gözünde Malatyaspor gömülmüş. Ama biz devam ediyoruz. Amatördeyiz. 1. Amatör Küme Büyükler Ligi B Grubu’nda mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
 
"Her Zaman Söyledik"
 
Açılan kamu davalarının Malatyaspor’a katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Kapkıner, "Davalar o kadar speküle edilmiş ki, birilerinin elindeymiş gibi lanse edildi. Biz bunun bir kamu davası olduğunu her zaman söyledik. Bu davaların Malatyaspor ile ya da Malatyaspor başkanlarıyla bir alakasının olmadığını vurguladık. Nitekim 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bu davalar görülmeye başlandı. Bizde bunun tebligatını aldık. Bu davalar büyük ihtimalle Malatyaspor’un lehine sonuçlanacaktır. Çünkü ortada iyi deliller var. Bana göre bu davalar, Malatyaspor’un kurtuluşu olacaktır" şeklinde konuştu.
 
"Bizi Rahatsız Ediyor"
 
Kapkıner, Yeşiltepe’de bulunan Malatyaspor Tesisinin polemik konusunun olmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Malatyaspor, Orduzu’da bulunan Nurettin Soykan Tesisleri’nden ayrıldığında biz yönetimde değildik, sadece dışarıdan bir seyirci konumundaydık. Bence o zaman mantıklıydı. Eğer Yeni Malatyaspor, bir üst ligdeyse Nurettin Soykan Tesisleri’nin Yeni Malatyaspor’a, Yeşiltepe’de bulunan tesisinde Malatyaspor’a verilmesi mantıklıydı. Şimdi Malatyaspor bu tesisin içindeyken ve burayı kullanırken, bazılarının bu tesisin peşine düşmesi pek etik olmuyor. Biz yönetime geldiğimiz günden bu yana kimseyle kavga içerisinde olmayacağımızı ve kimsenin de bizi kırmasına izin verecek olaylara girmeyeceğimizi söyledik. Şu anda biz buradayken, biz burayı kullanırken bu tesisin peşine düşülmesi pek hoş değil. Burayı biz kullanıyoruz. Biz çıktıktan sora artık Malatya Belediyesi ile o takım arasında ne yapılır onu bilemeyiz" şeklinde kaydetti.
 
Süper Lig, TFF 1. Lig'de top koşturan bir çok futbolcuyu zamanında bünyesinde bulunduran Malatyaspor'da Ziya Doğan, Mehmet Özdilek, Aykut Kocaman, Feyyaz Uçar, Ümit Kayıhan ve Hikmet Karaman gibi ünlü isimlerde teknik direktörlük yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız