SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Tehdit Ettiler!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:29
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal’in Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne yaptığı ziyarette, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de dahil olmak üzere çok sayıda muhtar, isim vermeden AKP İl Teşkilatı ve Malatya Belediyesi’nin bazı uygulamalarından rahatsızlıklarını dile getirerek, “Mahallelerimize hizmet parti temsilcisi sayesinde geliyorsa o hizmeti istemiyoruz’ dediler. 

Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Eren’in AKP Mahalle Temsilcileri’ni kastederek “Eskiden partilerin mahalle temsilcileri muhtarların işine karışmazdı. Fakat şimdi mahalle temsilcilerinin sadece mühürleri yok. Yakın zamanda da bizler mühürlerimizi siyasi partilerin mahalle temsilcilerine teslim ederiz ve onlar da muhtarlık görevini sürdürürler” şeklinde konuşması, görüşmeye damgasını vuran ‘isyan’ sözleri olarak kayıtlara geçti. 

Ziyarette bir muhtar ise AKSA Enerji ile ilgili şikayetlerinin muhatap bulmaması ve çözümsüz kalmasını dile getirerek ‘Başbakanın AKSA ile ortaklığı mı var?’ şeklinde konuştu. Bir başka muhtar ise, eski devlet hastanesinin kapatılmasına karşı çıktıkları için tehdit edildiklerini söyledi. 

SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal ise, muhtarların eleştirilerine hak verdi, seçildiği takdirde mahallelerin tek temsilcisi olarak muhtarları muhatap alacağını vurgulayarak ‘Muhtarlar yerel yönetimin gerçek temsilcileridir. Çünkü sizler halkla birebir iç içesiniz’ dedi. 

Erkal Bir Dokundu Bin ‘Ah’ İşitti 

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Münir Erkal önceki gün SP Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ile Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti. 

Ziyarette ilk olarak konuşan Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Eren, SP Büyükşehir Belediye Başkanı A. Münir Erkal’e başarı diledikten sonra, Erkal’in 10 yıllık Malatya Belediye Başkanlığı döneminde belediye yönetimi ile muhtarlar arasındaki ilişkinin mükemmelliğinin altını çizerken, şimdiki dönemde ise partinin mahalle temsilcilerinin muhtarlar yerine ikame edilmesini sert bir dille eleştirdi.

İşte SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal’in Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaretinde muhtarların AKP İl Yönetimi’nden, Malatya Belediyesi’ne, AKSA’dan Devlet Hastanesi’ne kadar sert ifadelerle şikayetlerini dile getirdikleri ve dertlerini SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkal’e anlattıkları  o diyaloglar: 

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ‘Partinin Mahalle Temsilcilerinin Sadece Mührü Yok”

“Eski belediye başkanımızın yaptığı projeler hala bitmedi. Ahmet Münir Erkal hiçbir zaman muhtarları dışlamayan bir belediye başkanıdır. Muhtarları hiçbir zaman kapısında bekletmedi. Muhtarlarımız ile sürekli beraberdi, muhtarlarımızın sorunları dinleyerek mahallelerimize en hızlı şekilde hizmet götürdü. Siyasi partilerin temsilcileri muhtarların işine karıştığı zaman, Başkanımız İl Başkanını arayarak “muhtarların işlerine hiçbir zaman karışamazsınız” derdi. Fakat şimdi mahalle temsilcilerinin sadece mühürleri yoktur. Yakın zamanda da bizler mühürlerimizi siyasi partilerin mahalle temsilcilerine teslim ederiz ve onlarda muhtarlık görevini sürdürürler. Hiçbir siyasi partinin temsilcileri muhtarların işlerine karışamaz” diye ifadelerinden sonra

“Yardımlar, Muhtarlar Yerine Parti Temsilcileri Aracılığıyla Yapılıyor” 

 “Muhtar muhtarlığını siyasetçi ise siyasetini yapar. Geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin il başkanıyla da görüştüm ve il başkanına, “Bizim mahallelerimize sizlerin temsilcileri sayesinde hizmet geliyorsa bizler o hizmeti kabul etmiyoruz. Mahallede yaşayan dar gelirlilere yapılan yardımlar muhtarlar aracılığıyla değil mahalle temsilcileri aracılığıyla yapılıyor. Bunun faturası bizlere çıkıyor. Biz nerelerde nelerin yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bizler hizmet için varız. Bizler paraya, şöhrete hevesli insanlar değiliz. Hevesli olanlar ise belli olur ve yakında da foyaları açığa çıkar. Dik duracağız ve doğru konuşacağız”.

Bir Muhtar: AKSA’ya ortaklığı mı var?

“Planlı bir şekilde dikilmeyen elektrik direkleri bahçelerin içinde kaldı. Bunların kaldırılması için başvurduğumda talebime olumlu cevap gelmedi. Bunun üzerine başta Malatya Valiliği olmak üzere, AK Parti İl Başkanlığı’na, BİMER’e başvurdum. Ama sonuç alamadım. Aklımıza ‘Başbakanın AKSA ile ortaklığı mı var?’ sorusu geliyor. Her şeye gücü yeten parti, neden AKSA’ya söz geçiremiyor”  

“Bizi Tehdit Ettiler”

“Eski Devlet Hastanesi’nin kapatılmaması için yüz civarında muhtar ve Tabipler Odası Başkanı Ali Yaçın ile ortak bir basın açıklaması yaptık. Gerek oda başkanımıza gerekse de muhtarlarımıza olmadık tehditler gelmeye başladı. Tehditler bir yana muhtarlarımıza karşı karalama kampanyası bile başlattılar. Bizler bu tehditleri ve karalama kampanyası başlatanları çok iyi biliyoruz. Bu karalama kampanyasını başlatanlar şunu iyi bilsinler ki biz uyumuyoruz. Yapılanları yakından takip ediyoruz”

Bir Başka Muhtar: Yeni Devlet Hastanesi’nde Röntgen Cihazları Neden Çalışmıyor

“Yeni hizmete giren devlet hastanesinde röntgen, MR ultrason gibi cihazların neden sağlıklı biçimde çalışmadığını sormak istedim. Hastane yöneticileri bize ‘Hastanenin yakınındaki tren istasyonunda, sefer halinde olan trenlerin yaydığı titreşimlerden dolayı bazı cihazlarda sorun oluyor’ cevabını verdi. Böyle şey olur mu? 

Okul Önlerinde Güvenlik Önlemleri Alınmıyor 

Okul önlerindeki güvenlik önlemleri yetersiz. Öğrenciler kötü niyetli kişilerin kurbanı oluyor ama kimsenin umurunda değil. 

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren: Evet ben de bu muhtar arkadaşımızın şikayetine katılıyorum. Öğrencilerimizin durumu gerçekten vahim. Gerekli güvenlik önlemleri alınmıyor. 

Erkal: Muhtarlar Yerel Yönetimin Gerçek Temsilcileridir 

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde, adeta bir dokunup bin ah işiten SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, muhtarların şikayetlerine hak verdi ve “Görülüyor ki bunlarda bu ufuk yok. Muhtarlar yerel yönetimlerin gerçek temsilcileridir. Malatya halkı teveccüh gösterir ve bizi iş başına getirirse, mahallelerin gerçek temsilcileri olarak sadece halkın oyu ile doğrudan seçilen muhtarlarımızı muhatap alacağız ve mahallelerimize hizmeti onlarla birlikte üreteceğiz” dedi. 

Muhtarların AKP İl Teşkilatı, AKSA, Devlet Hastanesi ve birçok devlet kurumuna ilişkin olarak dile getirdiği sert eleştirileri dinleyen SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkal şöyle konuştu: 

“Devlet yönetiminde, kent yönetiminde esaslara dikkat edilmezse iş hayırlı bir noktaya doğru gitmez. Muhtarlar Derneği’nin kapısına ilk asfalt programını ben astım. Hangi gün hangi mahalle, hangi saatte nerelerin asfalt yapılmasını astık. Bu büyük bir riskti. Çünkü yapamazsam muhtar gelip yakama yapışacak, sen bize söz verdin ben mahalleye söz verdim asfaltı yapamadın, diyecek. Çok ciddi bir hizmet planlaması yaptık ki, çok küçük bir gelişmede olsa haber veriyorduk. Astığımız program firesiz uygulanmıştır. Muhtarlar yerel yönetimin gerçek temsilcileridir. Çünkü sizler halkla birebir iç içesiniz. Kafası bozulan gelir kapınızı çalar saat kaç olursa olsun kaçış yok. Gerçekten halkın nabzını tutan, halkla iç içe hizmet odaklı çaba ortaya koyan sizlersiniz. Muhtarım biraz önce konuşurken önemli bir konuya temas etti. Bazı bölgelerde parti temsilcileri muhtarların işlerine karışıyordu. Muhtarı millet seçmiş ve onun bir görevi var. Mahalle temsilcilerin görevi ise mahalledeki eksiklikleri bizlere iletir bizlerde muhtarlar ile birlikte çözüme kavuştururuz. Son istişare yine muhtarla yapılır. Temsilcilerimize sadece beni muhatap almalarını söyledim. Problemi öncelikle belediye müdürlükleriyle değerlendirip daha sonra ise muhtarımızla yapılacak işin öncelik sıralamasını belirleyelim. Hizmet odaklı yönetimin arka planı budur. İnsana saygı göstereceksiniz. İnsanı muhatap kabul edeceksiniz. Egosuna teslim olanlar, nefsine teslim olanlar, her şeyi ben bilirim diyenler bu ülkenin baş belasıdır. Bizim yüce değerlerimiz slogan şeklinde kalmamalı. Eğer bir ülkede din bölünmeye, parçalanmaya, fitneye, huzursuzluğa, fakirliğe, fukaralığa sebep oluyorsa, o din Allah’ın dini değildir. Cenabı Hakkın rızasının olduğu yerde fakirlik olmaz. Bu noktaya başımızı koyarsak, güzellikler olur. Bu makam ve mevkileri egonuzu tatmin için kullanırsanız, nefsinizi tatmin için kullanırsanız, insanlara zulmetmek için kullanırsanız iflah olmazsınız. Bir gün sizin altınızı üstünüze getirirler.”

“Büyükşehirin Temellerini Sıfırdan Atacağız”

“Büyükşehir olan Malatya, tarihi bir dönemeçtedir. İlk defa büyükşehrin temellerini sıfırdan atacağız. Malatya yeni baştan planlanacak. Her şey sıfırdan olacak. Şehrin belki de merkezi değişecek. Bu nedenle görevi ehliyetli ve liyakatli kişilere vermelisiniz. Yoksa Malatya büyükşehir değil, büyük bir köy olur”.

Bugün Malatya’yı Yönetenlerin Malatya’yı Geleceğe Taşıyacak Ufku Yok 

Erkal, bir muhtarın kısa süre önce hizmete giren yeni devlet hastanesindeki sorunların artarak devam etmesine yönelik şikâyeti üzerine ise “ İşte planlamadan şehircilikten anlamadıklarının en somut örneği. Bir hastane, poliklinik, okul, gibi herhangi bir yatırım yapılması planlandığında tüm çevresel faktörler göz önüne alınması gerekir. Görülüyor ki bugün Malatya’yı yönetenlerin Malatya’yı geleceğe taşıyacak ufku yok, bunlarda bu ufuk yok”

“Belediyecilik Sadece Kaldırım Yapmak Değildir” 

“Bir belediye başkanının görevi sadece kaldırım yapmak yol açmak değildir. Kentin, eğitim, sağlık, güvenlik gibi her alanda ilgilerle müşterek çalışmasıdır. Vali, gelir gider, müdür gelir gider, ama belediye başkanı kentin sahibidir. 

Asiltürk: 5 Yıldızlı Malatya Sloganı İle İşbaşına Gelenlerin Malatya’yı Getirdiği Noktayı İbretle İzliyoruz 

Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ndeki ziyarette konuşan SP İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ise yaklaşık bir yıldır Ahmet Münir Erkal ile görüştüklerini belirterek, “Malatya artık büyükşehir oldu. Ve büyükşehire büyük ufuk gerekiyor, büyük birikim gerekiyor. Başkanımız elini taşın altına koydu ve Belediye Başkan adayı oldu. Belediye başkan adayımız milletvekili emeklisidir, isteseydi aday olmazdı. Ama bunun bir vebal olduğunu bildiği için Malatya’ya geri geldi. 5 yıldızlı Malatya sloganıyla yola çıktık, bugün geldiğimiz nokta belli. Nice siyasi partilerin birinci parti olduğunu gördük, nice kişilerin önünden geçilmeyeceğini gördük, ama ne oldum değil ne olacağım demeli insan. Bizler futbol takımı tutar gibi birilerine oy verirsek geleceğimiz heba olur. Geçmiş yıllarda kanser hastası olan Malatya’ya makyaj yapıldı ama hastalık hâlâ için için ilerliyor. Trafikte, kanalizasyonda hastalık ortaya çıkıyor. 5 yıllık bir yönetimin ehil olmayan insanlara verilmesi Malatya’nın geriye gitmesi anlamına gelir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız