SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizi Üzen Konu..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "İşsizlik sorunun giderilmesi için teşvik ve istihdamı arttırıcı çalışmalar yapılıyor, ancak bizi en çok üzen konuların başında işsizlik geliyor" dedi.

AKP Malatya il binasında düzenlenen nöbetçi vekil, vatandaşların sorunlarını dinleme programından önce basın açıklaması yapıp, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, önce 5084 sayılı teşvik yasasında SSK işveren payının devlet tarafından ödenmesinin 3 yıl daha uzatılması konusunu değerlendirdi. 5084 sayılı teşvik yasasında SSK işveren payının devlet tarafından ödenmesinin 3 yıl daha uzatılması ile istihdamın arttırılmasının amaçlandığına dikkat çeken milletvekili Öz, işsizlik oranının yükselmesiyle ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı:

"İktidara geldiğimizde işsizlik yüzde 10,7 idi. Şu anda yüzde 13,7'ye yükseldi. Yani yüzde 19 oranında arttı. Ancak birçok ilkede de küresel ekonomik kriz ile birlikte arttı. Mesela, Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlik yüzde 3,5 iken yüzde 9'a yükseldi. Avrupa'nın birçok ülkesinde yüzde 17'lere yükseldi. Hükümetimiz, teşvik paketleri ile istihdam imkanının arttırılması için çaba gösteriyor. Mesela Malatya 4.bölgeye alınarak cazip hale getirilip, istihdam meydana getirilmeye çalışılıyor. 12 milyon metrekare alan organize sanayi bölgesine dahil edildi. Kalkınma Ajansı'nın bölge merkezi Malatya oldu. Hep bunlar, yatırımı teşvik için imkanlardır. Yatırım olunca istihdam da artacak" ifadelerini kullandı.

"Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimizin ilgili ve yetkilileri işsizliğin önlenmesi konusunda büyük çaba harcıyorlar" diyen milletvekili Öz, "Bizi de en çok üzen işsizliktir" şeklinde konuştu.

Malatya'ya Mavi Tren seferlerinin kaldırılmasıyla ilgili soruya karşılık da Öz, "2008 yılında trenle 243 bin yolcu taşınıp, 2 milyon 40 bin TL gelir elde edilmiştir. Bunun karşılığında 21 milyon TL maliyet olmuştur. Rantabl olmadığı için kaldırılan Mavi Tren seferlerinin, tren rayları yenilenerek ve tren yolculuğu daha cazip hale getirilerek tekrar başlatılacağını ümit ediyoruz" dedi.

İsrail Dış İşleri Bakan Yardımcısının Türkiye'nin İsrail Büyükelçisine karşı devlet disiplinine uymayan şekilde ağırlanması karşısında Türkiye'de iktidar ve muhalefet ile medyanın hep birlikte tepki göstermesi sonunda İsrail'in özür dilemesini de değerlendiren milletvekili Öz, "İktidarıyla muhalefetiyle ortak akılla tepki gösterildi ve karşılığında bu tür ortak hareketten olumlu sonuç alınmasını gördük. Bu ortak tavır birçok konuda da gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde uygulanan süt sığırcılığı teşviki kapsamına Doğu Anadolu'nun da alınması için girişimlerin sürdüğünü aktaran milletvekili Faruk Öz, bu konuda söz aldıklarını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız