SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizim Açımızdan Kötü Değil'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, referandum Malatya sonuçlarını değerlendirdi. Propaganda sürecinde yaklaşık 200 toplantı yaptıklarını belirten bundan böyle de çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Ağbaba'nın referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi konusunda partiden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, 12 Eylül’de yapılan referandum sürecine hazırlık çalışmalarında emeği geçen CHP’lilere teşekkür ederken yaptığı konuşmada, referandum sonucunun CHP açısından kötü olmadığını söyledi.

CHP il binasında yapılan toplantıda konuşan Ağbaba, partililere teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Örgütü üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışmıştır. Genel Başkanımızın 23 Temmuz’da Malatya’ya gelişiyle beraber arkadaşlarımızla önemli çalışmalar yaptık. Partideki yönetici arkadaşlarımızla birlikte partimizin düşüncelerini anlatmak için köy köy, mezra mezra, ilçe ilçe gezdik. Gece gündüz durmadan önemli çalışmalar yaptık. Bu konuda bizim düşüncelerimizi bizi takip ederek, halka ileten yerel basına, özellikle sürekli yanımızda bulunan arkadaşlarımıza da içten teşekkürlerimi sunuyorum. Biz elimizden geldiği kadar Malatya’da partimizin görüşlerini anlatmaya çalıştık, bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum.”

“SONUÇ, BİZİM AÇIMIZDAN KÖTÜ DEĞİL”
Yaklaşık 200 toplantı yaptığını söyleyen Ağbaba, CHP’nin çalışmalarının hiç ara vermeden devam edeceğini belirterek şöyle devam etti:

“Bir sonuç ortaya çıktı, bu sonuç bizim açımızdan kötü bir sonuç değil. Ancak bu sonucu bir kez daha söylemek istiyorum ki hiçbir bahaneye bırakmadan saygıyla karşılıyoruz. Artık top AKP’nin ayaklarında. Artık hiçbir mazeret üretemez. 12 Eylül öncesinde söylediklerini biz bundan sonra hatırlatacağız. 12 Eylül’le hesaplaşma, önümüzdeki dönem daha çok demokrasi getirecekleri sözlerini takip edip, hatırlatacağız. Malatya halkının vermiş olduğu kararın başımızın üstünde yeri var. Bu bir referandumdur, parti seçimi değildir. Evet oylarında da hayır oylarında da çeşitli partilerin oyları vardır. Bizim amacımız önümüzdeki dönem genel seçimlere çok iyi hazırlanarak partimizi hak ettiği noktaya getirmektir. Demokrasi, çoğunluğun her istediğini yaptığı rejimin adı değildir. Demokrasi, en çok oyu alan partinin insanların üzerinde baskı uyguladığı rejimin adı da değildir. Demokrasi, en çok azınlığın haklarına dikkat edildiği, korunduğu rejimin adıdır. Biz Malatya’da bunları da takip edeceğiz.”

“SİYASETÇİNİN GÖREVİ AYRIŞTIRMAK DEĞİL”
Ağbaba konuşmasını şöyle tamamladı: “Malatya’nın emrinde olduğumuzu bir kez daha da belirtmek istiyorum. Biz şehrimizi çok seviyoruz. Bu dikkatle, bu olgunlukla bundan sonraki çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnsanları germekten, uzak duracağız. Siyasetçinin sorumluluğu, siyasetçinin görevi insanları ayrıştırmak değil, insanları birleştirmektir. İnsanları birbirine düşman etmek değil, beraber yol yürütmektir. Farklı siyasi düşünceden insanlar olabilir, farklı düşünebiliriz ancak Malatya’da yaşayan insanlar olarak birbirimize saygı göstereceğiz. Buna titizlikle, geçmişte olduğu gibi dikkat edeceğiz.

“BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZMAYACAĞIZ”
Önümüzdeki dönem Malatya’da geçmişte olduğu gibi dimdik, bir ve bütün olarak örgütümüzle beraber, partimizde siyaset yapan arkadaşlarımızla beraber, Malatya’da çalışmaya devam edeceğiz. Malatya’da birliğimizi bütünlüğümüzü bozmayacağız. Biz il ve ilçe örgütleri olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. 2011 seçimlerinde eksiklerimizi gidermiş olan bir parti sağlayacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız