SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Alakamız Bulunmuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:08:49
A- A+ PAYLAŞ

Son aylarda Malatya’da birçok yerde ağaç ve elektrik direklerinde bağlanmış damacana şişeleriyle mavi kapak toplandığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, böyle bir kampanyanın şu anda yapılmadığını belirterek “Farklı şekillerde toplanan mavi kapaklarla uzaktan veya yakından bir alakamız bulunmamaktadır” dedi. 

Koyun, yaptığı yazılı açıklamasında, her geçen gün ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin sayısında artış olduğunu ifade ederek “Ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişelerinin kimlerin bağladığı ve toplanan mavi kapakların ise hangi amaçla ve hangi kişi veya kişilere gittiği bilinmemektedir” dedi.

Malatya’da böyle bir kampanyayı yapan veya devam ettiren bir dernek veya kuruluş olmadığı dile getiren Koyun, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak da böyle bir çalışmayla alakalarının bulunmadığını dile getirdi. Vatandaşlar tarafından bu kapakların dernekleri yararına toplanıldığı düşünüldüğünü vurgulayan Koyun, ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişeleriyle toplanan mavi kapaklarla uzaktan veya yakından bir alakalarının olmadığını söyleyen Koyun, “Bizlerin alakası bulunmadığı gibi bildiğimiz kadar ilimizdeki diğer engelli derneklerinde bu çalışma ile alakaları bulunmamaktadır. Ayrıca ağaçlara ve elektrik direklerine bağlanan damacana şişeleri üzerilerine yazılan “Bir Kapakta Senden” ve “Bir Umutta Senden” vb gibi duygu sömürüsü sözlerle toplanan mavi kapakların ise toplumun bu iyi niyetli davranışını fırsat bilerek ranta dönüştürme peşinde koşan art niyetli kişi veya kişilerce yapıldığını görmekteyiz” dedi.

Başkan Koyun, “Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak, büyük bir görüntü ve çevre kirliliği yaratan ve toplumun iyi niyetliliğini duygu sömürüsüyle ranta dönüştürülen bu uygulamaya son verilmesi ile bu uygulamayı yapanların tespit edilebilmesi amacıyla yetkilileri göreve davet ediyor ve halkımızın da bu konuda daha dikkatli ve bilinçli davranmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız