SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Batıya Açılan Kapımız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:42
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı Doktor Süleyman Eser, AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. 

AKP İl Başkanı Tüfenkci, ziyarette yaptığı konuşmasında Darende’nin Malatya ve kendileri için önemli bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Darende Malatya’mızın girişinde bulunan ve Batı’ya açılan kapımız konumundadır. Bu bakımdan da bizim için ayrı bir öneme sahip. Bugüne kadar yerel yönetimimizin çalışmaları ve merkezi yönetimin yatırımları ile Darende çok güzel hizmetler alarak cazibe merkezi haline gelmiştir. Ben bu nöbet değişimiyle beraber Süleyman Eser kardeşimizin hizmetlere kaldığı yerden devam ederek Darende’ye ve Darendeli hemşerilerime yakışır çalışmalarda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Tüfenkci, son zamanlarda yaşanların bürokratik devlet olma ile demokratik devlet olma mücadelesi olduğunu söyledi.

Tüfenkci, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Türkiye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde her anlamda bir süreç yaşamaktadır. Bu süreç, ülkemizin demokratikleşmesini, toplumsal ve siyasal anlamda normalleşmesini, yöneten ile yönetilen arasında diyaloğu, etkileşimi barındırmaktadır. Aynı zamanda erkler ayrımı noktasında bir takım düzenlemelerin, iyileştirmelerin yaşandığı bir süreçtir. Modern demokrasilerde erklerin yani yasamanın, yürütmenin ve yargının görev, yetki ve etki alanları bellidir. Erkler kendi görev tanımı içerisinde çalışmalarını yürütmekte, diğer erklere müdahalesi veya etkisi söz konusu değildir. Ancak ülkemizde son zamanlarda yaşanan bir takım gelişmeler ve açıklamalar bu hususta demokrasimize ve yönetim şeklimize yakışmamaktadır. Demokrasilerde yargının siyasete, siyasetin de yargıya müdahale etmesi veya etkilemesi sağlıksız bir yapı doğurmaktadır. İleri demokrasilerde temel ilkeler, haklar ve özgürlükler kutsaldır.

Geçmişte yargının meydan okuyan çıkışlarından yaka silken halkımız, yargının siyasallaşmasından ve demokratik siyasete ayar vermeye çalışmasından hiç haz etmemektedir. 17 Aralık’ta yargı yoluyla siyasete ayar verilmeye çalışıldı ve milletimizin bunu müsaade etmedi. Şuanda yaşananlar ise Türkiye’nin bürokratik bir devlet mi, yoksa demokratik bir devlet mi olacak? mücadelesidir. Ben inanıyorum ki halkımız ülkemizi demokratik bir devlet olma yolunda ilerlemesine müdahale edenlere müsaade etmeyecektir.’’

Darende Belediye Başkanı Eser ise, İl Başkanı Tüfenkçi’ye ve teşkilata teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Seçim süreci boyunca İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve il ve ilçe teşkilatlarımız yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Bu emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemeyen Darende halkına da ayrıca teşekkür ediyorum Bizler de ilçemiz de bize verilen bu yetkiyi ve gücü ilçemize hizmet ve yatırım olarak kullanacağımızdan emin olabilirsiniz.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız