SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Camiamızı da Kaale Alsınlar"

0
Güncellendi - 2016-11-23 19:04:07
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, “Eskişehirspor maçını kapattık, Giresunspor maçına odaklandık. Sahamızda 3 puanı alarak, Eskişehirspor maçında alınan mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” dedi.

İnönü Stadı’nda gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, 5 maçlık galibiyet serisini kapattıklarını, yeni bir seri açacaklarını kaydetti.

Buz, Eskişehirspor karşısında 1-0 geriye düştükten sonra net gol pozisyonları yakaladıklarını ifade ederek, “Eskişehirspor maçına baktığımızda ilk 15 dakika bizim istediğimiz gibi gitmedi. Golü yedikten sonra oyunu çevirmeye başladık. İkinci devre hamlelerden sonra net gol pozisyonları yakaladık. 46’ncı dakikada Eren Tozlu’nun şutunu kaleci Boffin müthiş çıkarttı. Sinan Özkan’ın yakaladığı gol pozisyonunda Boffin yine topu müthiş çıkarttı. Azubuike’nin şutunda kaleci yine müthiş çıkarttı. Altı pasın içerisinde Sinan Özkan’ın yakaladığı bir pozisyon var. Diğer pozisyonları saymıyoruz. İkinci devre Caner’in 7-8 ortası var. 55’nci dakikada Eskişehirsporlu futbolcu Hakan Çinemre yattı, ayağını kaldırıyor, kramp girdi. Ya futbolcu olarak fiziksel sıkıntısı vardı ya da başka bir sıkıntı vardı. Bu öyle devam etti. Tabi bizim ritmimizde zaman zaman bozuldu. Birazda telaşlı oynadık. Son paslarımız ve final vuruşlarımızın daha iyi olması gerekiyordu. Maç dönebilirdi ama olmadı. Uzatmalarda da ikinci golü yedik. Seyirciler onları itti. Ambiyansı gördünüz” diye konuştu.

“TARAFTAR FAKTÖRÜ ÖNEMLİ”

Eskişehirspor karşısında futbolcuların ellerinden gelen mücadeleyi verdiğini kaydeden Buz, şunları söyledi: “Takımımız elinden gelen mücadeleyi verdi. Oyunu koparma adına oyuncularımızın eline fırsatlarda geçti. Futbolda bazen olmuyor. Kazanmış olsaydık, galibiyet serisinde 6’ncı maçımız olacaktı. Bizim adımıza da çok güzel olacaktı. Ama iki takım arasındaki özellikle ikili mücadelelerde iki takımında kapasitesini gördünüz. Eskişehirspor olsun, Göztepe olsun, diğer takımlar mücadele edecekler. Seyirci faktörü de inanılmaz önem taşıyor. Eskişehir taraftarlarını, takımlarını böyle ittiklerinden dolayı kutluyorum. Çok güzel bir ambiyanstı. Bizim de öyle olmasını diliyorum. Bizim de bu konuda kuvvetli olmamız gerekiyor. Gelen seyircilerimiz az sayıda da olsa onlara teşekkür ediyoruz ama daha fazla olması gerekiyor. İç saha maçlarımızı herkes görüyor.”

“GİRESUNSPOR MAÇINI KAZANIP, MAĞLUBİYETİ TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ”

Tecrübeli teknik adam, Eskişehirspor maçının kendileri için geride kaldığını, takım olarak Giresunspor maçına yoğunlaştıklarını belirterek, “İçerideki maçlarınızı almak durumundasınız. Onu yapacaksınız, deplasmandan da puanlar getireceksiniz. Ama biz mücadelenin içerisindeyiz. Eskişehirspor müsabakasını geride bıraktık. Galip geldiğimizde de bunu yapıyorduk. Oynadığımız müsabakayı bırakıp, önümüzdeki müsabakaya bakıyoruz. Eskişehirspor maçını kapattık, Giresunspor maçına odaklandık. Sahamızda 3 puanı alarak, Eskişehirspor maçında alınan mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Giresunspor maçında 3 puan alıp, galibiyet serisi yakalamak istediklerini dile getiren Buz, şunları kaydetti: “Yeni bir teknik direktör başlarına geldi. Geçen hafta da sahalarında berabere kaldılar. Onlarda gelip, gardlarını alacaklar. Sezon başında Play-Off hedefleri vardı ve bunu da deklare ettiler. İçeride Ümraniyespor ile oynadık ve sahalarında Sivasspor’u 4-1 yendiler. Her takıma karşı saygılı olmanız gerekiyor. Futbol ciddi bir oyundur. O yüzden rakiplerinizi ciddiye alacaksınız. Ciddi bir müsabakaya çıkacağız. Ama Allah’ın izniyle sahamızda 3 puanı almak istiyoruz. 3 puanı alacağımıza da inanıyorum.”

“BİZ DE BÜYÜK BİR CAMİAYIZ”

Buz, ligde bazı takımların lobilerinin olduğunu kaydederek, “Eskişehirspor sahasında zorladı. Çünkü onlarda avantajı kullanmak istediler. Avantajlarını da kullandılar. Seyircilerinin önünde, stat bitmemiş olsa bile her türlü zorladılar. Lobileri de zaten belli. Belirli takımların lobileri var. Yalnız bizi de kaale alsınlar. Bizim camiamızda çok büyük, Malatyaspor öyle küçük bir camia olarak görülmesin. Zaten gördüklerinde de sıkıntı yaşayacaklardır. Bizim camiamızda büyük. Saygı duyulacak bir camia” dedi.

“SEMİH ŞENTÜRK ÖZÜR DİLEDİ”

Eskişehirspor’un tecrübeli golcüsü Semih Şentürk’ün kırmızı kart sonrası Murat Akça’ya yaptığı hareketten dolayı kendilerini arayarak, camiadan özür dilediğini aktaran Buz, “Semih Şentürk’ün pozisyonunda hakem kırmızı kart gösterdi. Sarı kartta gösterebilirdi. Ondan sonraki tepkisi doğru değildi. Yanlış bir tepki gösterdi. Kendisi de aradı, özür diledi. Hem bizi hem de Murat Akça’yı arayarak, özür diledi. Kendisine yakışmayacak bir hareketti ve bizleri arayarak, bütün camiadan, Malatyalılardan özür diledi. Çok üzüldüğünü söyledi” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat KIRÇUVAL (7 yıl önce)
    TRT devlet kanalı özelliğini yitirmiş malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (7 yıl önce)
    hakem taraf tutmuyormuş kaleci kofini hiç uyardımı top yetiştiren çocuktan bir tek top aldımı hep kendi gidip uzak topu almadımı nerdesiniz heyyy hakemler Malatya olsa 2.pozisyonda hemen sarı kart anlayın anlayın MALATYA çok iyi bir takım TRT bile istemiyor Malatyayı
    0
    0
    Yanıtla