SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Derdimiz İş, Aş"

0
Güncellendi - 2020-08-20 21:54:23
A- A+ PAYLAŞ

Eski Bakanlardan AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, korona virüs salgını kapsamında dünya ticaretinin yüzde 6 daraldığını belirterek, salgının sona ermesi ile ekonomisi düzelecek ilk ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşlarla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlçeye bağlı Kurucuova Mahallesi’nde konuşan Tüfenkci, bölgenin en önemli gelir kaynaklarından birinin tütün ekimi olduğunu ifade ederek, “Tütün üzerinde seçim öncesi birçok spekülasyonlar oldu. Biz tütünde yeni düzenlemeyi 2021’de hayata geçireceğiz bu süre zarfına kadar eski sistem devam edecek” dedi.

Tütünün bu bölge için önemini bildiklerini dile getiren Tüfenkci, kooperatifçiliği kurarak attıkları adımlar ile tütünün yasal olarak belirtilen alanlarda satışının yapılmasını sağlayacaklarını ifade etti. AKP olarak sadece köprü, yol, hastane, okul yapmadıklarını da belirten Tüfenkci, “Biz Türkiye’yi her alanda 4 kat büyüttük, büyütmeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele anlamında Türkiye’nin başarılı bir çalışma sergilediğini de anlatan Tüfenkci, “Ekonominin toparlanması konusunda biz inanıyorum ki dünya ülkelerinde ilk toparlanan ülke Türkiye olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sıkıntı ve sorunların çözüm noktasının milletin iktidarı olan Cumhur İttifakı'nda olduğunu da kaydeden Milletvekili Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımız, gerek yurt içi gerekse yurt dışında onurlu bir duruş sergileyerek Türkiye’nin hakkını savunuyor. Libya, Yunanistan, Suriye meselelerinde verdiğimiz mücadelenin yanı sıra ekonomik ve terörle de önemli bir mücadele sergiliyoruz. Bütün amaç insanların ekonomik refahını arttırmak. Siyaset sorun üretme değil, sorun çözme yeridir. İftiralar ile Türkiye gündemini meşgul etmeye çalışsalar da, bizim derdimiz iş, aş. Bu noktada aşımızı nasıl büyütürüz, işimizi nasıl arttırırız, gençlere yeni istihdam nasıl sağlarız tüm gayemiz bu. Sizlerin de desteği ile bu salgın geçtiğinde yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Korona virüs salgınının tüm dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini ve bu kapsamda dünya ticaretinin yüzde 6 küçüldüğünü ifade eden Tüfenkci, “Türkiye bu anlamda başarılı bir süreç yönetiyor. Sağlık anlamında gerçekten göğsümüzü kabartan bir mücadele sergileniyor” diye konuştu.

Milletvekili Tüfenkci, daha sonra AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte ilçede ziayretlerini sürdürerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • kaan (3 yıl önce)
    Demecini iyi okursanız,Tütünün geleceği ile ilgili ,tütünün ilaçı,gübresi,mazotu,diğer masrafları ile ilgili bir laf yok yazıktır,kendi çiftçini bu kadar ezme,birde kendi dediğine inansan,bizde inanacağız..........................
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Tütünü yasaklayacaksınız, her türlü cezaları keseceksiniz,sonrada hiçbir şey olmamış gibi milletin yanına gidip gülücükler dağıtacaksın. Orada birisi de sormuyor, bu güne kadar nerdeydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Telkinlere devam gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Yakalandınız ...! Hemde suç mahali ve suç unsuruyla. Hem tütün satanlara ceza üstüne ceza keseceksiniz, Yoldaki denetlemelerde 5 kilo tütünü kaçak diye alıkoyacaksınız, Üreticinin de, tüketicinin de burnundan getireceksiniz , sonra da "yok şöyle oldu, yok böyle oldu, hedef 2021" diyeceksiniz. Diyemezsiniz, yerli sigaranız kalmadı, hepsi dış devlet menşeili, ithal. E vergiside bayağı iyi. Para lazım para, tütün üreticisinden para kazanamıyorsunuz. Bırakın mavi boncuklu söylemleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Sayın Vekilim sisyaset hayatınız boyunce kime ekmk sahibi ettiniz ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Çiftçinin ürettiği tütüne bile yasak getirip tekrar o tütün üzerinden prim yapanlara akp denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (3 yıl önce)
    İş aş haydar baş geldi aklıma sayın eski bakanım keşke Tütünle resim çekmeseydin sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyamall (3 yıl önce)Halk isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demek istediğini açıklar mısın ?O rahmetlinin ekonomi modeli sayesinde 4 milyar insanın yaşadığı devletler şu anda dünyanın en tepesindeler, Krizlere en dayanıklı devletler onlar. Rusya, Brezilya, hindistan, çin, güney afrika.(BRICS devletleri). Sen de boş boş konuş burada. Milli Paralarla Ticaret kimin projesi? aç oku bir zahmet. Doların hegemonyasını bitirdi bu formül. Uyusun da büyüsün ninni...Aç insanların ülkesinin vatandaşı...
    0
    0
    Yanıtla