SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizim Derdimizin Dermanısınız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:42
'Bizim Derdimizin Dermanısınız'
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Öğrenci Birliği 2. çalıştayını Malatya’da gerçekleştirdi.

Programa; AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve değişik onlarca ilden ortaöğretim seviyesinde öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın moderatörlüğünü eğitimci Mehmet Batar yaptı.

Programda selamlama konuşması yapan Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, gençliğin çağımızda toplumun yönlendirilmesi, dönüştürülmesi için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, “Talan edilen bir dünya üzerinde duruyoruz. Müslüman gençliğin farkı, vahyin kılavuzluğu, imanın saadet ve huzur ikliminde hak, adalet anlayışına dayalı bir dünya imar etmek için sadece kendi ırkına, kendi bölgesine değil tüm bu değerleri yeryüzüne yayacak, bunu kulluğun, imanın bir gereği olarak tasavvur edecek bir gençlik istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise gençliğin insan hayatının çok önemli bir zaman dilimi olduğunu hatırlatarak, bir ülkenin en büyük sermayesinin ve enerji kaynağının gençlik olduğunu belirtti.

Çakır, “Bizler gençlere büyük önem veren bir Peygamberin (SAS) ümmeti ve 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. İşte böyle bir tarihi geçmişe sahip olan bizler çağı iyi okuyan, olaylara duyarlı, okuyan, araştıran imanlı bir gençlik hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de bu sıralardan geçmenin herkese nasip olmadığına vurgu yaparak, kendisinin de benzeri yapılanmaların içerisinden geçtiğini belirtti. Şahin, “Sizin kadar şanslı olmasak da geçmişte aynı düşünceye sahip, aynı duyguları paylaşacağımız arkadaş guruplarıyla bir birlikteliğimiz oluyordu. Belki o gün bunun adı Milli Türk Talebe Birliği idi veya derneklerimiz ya da çay ocaklarımız vardı. O günlerdeki birlikteliğimiz, şu gün olmuş hala hayatımıza yön veriyor, düşünce yapımıza şekil veriyor” diyerek salonu dolduran gençlere bulundukları yerin ehemmiyetinin altını çizdi.

Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ise, “Siz gençler bu geniş ufkunuzla, bu geniş yüreğinizle bizim davamızın, bizim derdimizin dermanısınız” diyerek, “Peygamberine ümmet olabilmiş bir nesil yetiştirmemiz lazım. Yeniden içimizden çıkacak gençlerimizin Battalgazi’nin mücadelesini anlatması gerekir. Niyazi Mısri’nin şu topraklarda verdiği mücadeleyi yazması, ekranlara taşıması gerekir. İçimizden çıkacak gençlerimizin o derinliği, o farklılığı bu topraklara taşıması lazım. Onun için gençlerimizi sayısal dünyanın matematiksel hesaplarına kurban vermeyelim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız