SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Eski Kaymakam

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale'de 3 yıldan buyana görev yapan Vali Orhan Kırlı'nın Bakanlar Kurulu Kararı ile merkeze alınmasının ardından yerine atanan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkadir Atalık Çanakkale'deki görevine başladı. Atalık, 1980'lerde Darende ilçesinde kaymakam olarak görev yapmıştı.

Çanakkale'ye akşam saatlerinde gelen Abdülkadir Atalık'ı Valilik girişinde Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve üst düzey diğer yetkililerle valilik personeli karşıladı. Ardından makamına geçen Vali Atalık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada kısa özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Vali Atalık, 1960 yılında Düzce'de doğduğunu belirterek, “Çanakkale ile ilgili bir bağım da var. Benim dedem Biga'da hakimdi. Babam da Biga doğumlu. Şehitler diyarında görev yapmak benim için çok onur verici bir durum. İnşallah Çanakkale'de devletimizin kanunlarını, hükümetimizin talimatlarını, hukukun üstünlüğünü yerleştirmeye çalışacağız. Hukuk devletinin ilkelerini uygulamaya çalışacağız. Bir yandan emniyet, asayiş gibi vatandaşımızın huzur içinde yaşamasını sağlamaya çalışırken, diğer yandan da insan haklarını da geliştirmeye çalışacağız. Aslında bunlar bizim tarihimizle, kültürümüzle, bizim yaşadığımız, bildiğimiz şeyler. Şimdi tekrar bunları yerleştirmeye çalışıyoruz. Son yıllarda bu konuda çok güzel adımlar atıldı. Tüketici ve hasta hakları, insan hakları koordinatörlükleri gibi birimler oluşturuldu. Bir yandan da hep birlikte bunları geliştirmeye çalışacağız. Diğer taraftan başka bir önceliğimiz toplumumuzdaki fakiri, fukarayı herhangi bir şekilde yoksun olan yaşlılarımızı ve hastalarımıza sahip çıkıp onları desteklemek millet olmanın bir şuurunun bir göstergesi. Zayıflarına sahip çıkamayan milletin millet olma şuurunda bir eksiklik olduğuna inanıyorum. Nihayet ekonomik ve sosyal kalkınmamız için de beraber çalışacağız. Küresel kriz veya Ortadoğu sorunu gibi şeylerle yılgınlık ve bezginlik yapmayacağız. Yoksullukla eşitliğin çok bir anlamı yok. Hep beraber kalkınmaya devam etmeye çalışacağız. Tabii ben bunları tek başıma yapmayacağım. Ben bundan önceki kamu görevlileri gibi benden sonra gelecekler gibi Çanakkale'nin inşasına bir tuğla koymaya çalışacağız” dedi.

ATALIK KİMDİR?
1960 yılında Düzce'de doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Avukatlık stajı yaptı. 1984 yılında Kaymakam Adayı olarak Devlet Memurluğuna başladı. Malatya/Darende, Erzincan/Kemah, Şırnak/Uludere, Şırnak/Güçlükonak ve Yozgat/Boğazlıyan Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Personel Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1989-1991 yıllarında İngiltere'de “Public Order” konusunda yüksek lisans yaptı. Mayıs 1992 KPDS (İngilizce) 100,1996'da 90 puan aldı. Askerliğini 1993-1994 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nde Yedek Subay olarak yaptı. Ocak 2000'de Devlet Planlama Teşkilatına geçerek Personel Daire Başkanlığı ve daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmekte iken Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı. Atalık, evli ve dört çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız