SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizim Eylemle İşimiz Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı Din-Bir-Sen olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Lütfü Şenocak, "Din görevlisi toplumu kucaklayıcı unsur taşımalı. Bu nedenle, bizim eylemle, boykotla işimiz yoktur" dedi.

Din-Bir-Sen Malatya Şubesi'nde basın açıklaması yapan Lütfü Şenocak, 25 Kasım'da Kamu Sen'e bağlı din görevlileri sendikasının camiye gitmeme kararını değerlendirdi. "Din-Bir-Sen olarak diyoruz ki, camiye gitmemeyi bir tarafa bırakıp din görevlisinin toplumla bütünleşmesi lazım. Din görevlisi toplumu kucaklayıcı unsur taşımalı. Bu nedenle, bizim eylemle boykotla işimiz yoktur" diyen Şenocak, eyleme katılmayacaklarını bildirdi.
Şenocak, hükümetin demokratik açılım çalışmasını da şöyle değerlendirdi: "Aylardır yoğun bir tartışma yaşanmaktadır.

Hükümet demokratik açılım konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet tedbir almaya ve ciddi açılımlar yapmaya niyetli gözükmektedir. Bugünlerde ülkemizin birliğe, beraberliğe ne kadar ihtiyacı olduğu daha çok görülmektedir. İktidarıyla, muhalefetiyle birlikte hareket edilebilecek bir yapı oluşursa, dünya barışı için çok büyük bir kuvvet haline geleceğimiz bir kez daha anlaşılmaktadır."

Din görevlileri ve vakıf çalışanlarının en önemli sorunlarından birinin sosyal, özlük ve mesleki sorunların yıllardır çözülmeyişi olduğunu söyleyen Şenocak, "Din görevlilerinin temel sorunlarına yönelik bir çözüm geliştirilmemiş, ücret haklarında iyileşme, sendikalaşma, grev, toplu sözleşme haklarına sahip olmaları noktasında geçen yıldan bugüne kadar herhangi bir iyileşme olmamıştır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız