SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizim Filim Oynayacak, Seyredin..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın renkli siması "Mıh Osman" lakaplı Osman Çağlı'nın konu edildiği "Bir İnsan Bir Hikaye" programı, 28 Haziran Çarşamba günü saat 12.15'den itibaren TRT 1 televizyonunda yayınlanacak. Çağlı, en son Malatyaspor kongresinde yaptığı konuşmada, "Bizim filim TRT kanalında Çarşamba yayınlanacak.. Seyredin.." diye uyarıda bulunmuştu..

MIH OSMAN BELGESELİ..
Malatyaspor'un kurucularından, eski Beden Terbiyesi Bölge Müdürü, Malatya'nın renkli simalarından "Mıh Osman" lakaplı 87 yaşındaki Osman Çağlı, TRT 1 televizyonunda yayınlanmakta olan ve ilginç, renkli simaların yaşamlarının konu edildiği "Bir İnsan Bir Hikaye"de yeralacak.

TRT 1 televizyonunda öğle saatlerinde yayınlanan ve yaklaşık 30 dakika süreli olan program için yönetmen Gülşen Saru ile teknik görevliler Bülent Mortaş, Yusuf Zorlu, Mutlu Yaşar ve Celal Çetinkaya'dan oluşan ekip Malatya'ya geldi ve 3 gün süreyle, Osman Çağlı'nın Malatya'daki yaşamını görüntülemişlerdi.

Programda Osman Çağlı'nın; evinde, kentteki günlük yaşamında, parkta, Şire Pazarı'nda, Orduzu Pınarbaşı'nda, Yeşilyurt'taki kayısı bahçelerinde yapılan çekimlere yer verileceği, Malatya'daki günlük yaşamı, kentteki rutin ziyaretleri ve sohbetlerinin yanı sıra, bazı anılarının da yer alacağı belirtilmişti..

Çağlı'nın günlük yaşamı görüntülenirken, program ekibinin evden çıkışında, eşi tarafından öpülerek uğurlanması sahnesini de çektiği belirtilirken, bu sahneyi Osman Çağlı, "40 yıl geçmiş.. Öpmeyi unutmuşuz.. Allah vere de neşretmeyeler (yayınlamayalar).." diyerek anlatmıştı.

Programın, 28 Haziran Çarşamba günü saat 12.15'den itibaren yayınlanacağı belirtildi.

KONGREDEKİ KONUŞMASI..
Belgesel çekiminden sonra tatil için Mersin'e giden ve Malatyaspor kongresi nedeniyle hafta sonunda gelen Çağlı, kongrede yaptığı konuşmada, salonu yine neşelendirmişti.

Çağlı'nın konuşması, malatyaspor.org.tr'de şöyle yeralmıştı:

"Kongre için Mersin’deki tatilini yarıda kesip sabahın 5’inde Malatya’ya gelen Çağlı, kongre öncesi yönetim kurulu üyelerine “araba paramı vereceksiniz” diye takıldı.

Kürsüye alkışlarla geçen Osman Amca, “Sabahın beşinde, 40 derece ateşle geldim. Bu Malatyaspor anası babası belirsiz gayrimeşru çocuk değil, cami avlusuna bırakılmadı. Anası babası belli” dedi.

Arada anlatmak istediği konuyu fıkra ile desteklemeyi ihmal etmeyen Çağlı “Adamın birinin karısı ölmüş. İmam soruyor, merhumeyi nasıl bilirdiniz. Cemaat iyi bilirdik diyor. Kocası el kaldırıyor, durun, siz ne biliyorsunuz. Ben o k…tağın elinden neler çektim” deyince salon gülmekten yıkıldı.

Çağlı, yıllar önce Malatyaspor’a yardım için gittiklerinde işadamı Emin Cankurtaran’ın 2 bin 500 lira verdiğini ve bir “kunduracının” da aynı parayı verdiğini söyledi. Bu sırada Mevlüt Aslanoğlu divandan “merhum Orhan Yavuz” diyerek “kunduracının” ismini söyledi.

Çağlı, konuşmasının bir yerinde “…Sen de eyi dinle Hikmet” diye başkan Tanrıverdi’ye seslendi. Bunun üzerine Tanrıverdi, yönetime ayrılan yerini terk edip gelerek başkan adayları Haşim Karadağ ve Necip Olgun’un arasındaki boş koltuğa oturdu. Tanrıverdi, Çağlı’nın konuşmasını baştan sona gülerek izledi..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız