SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Çok Kötü!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin cadde ve sokak aydınlatmalarında, "aşırı elektrik israfı ve gereksiz aydınlatma" olarak değerlendirilecek yoğunlukta direk ve lamba kullanmasının, enerjinin "ucuz" alınmasından kaynaklandığı, bu arada aydınlatma işlerini yapan müteahhitlerin adeta ihya edildiği iddiaları gündemden düşmezken gündeme gelen bir yasa, belediyeleri şoke etti. Şimdiye kadar Hazine tarafından karşılanan cadde ve sokak aydınlatma bedelleri, Kasım ayından itibaren yürürlüğe girecek olan yasa ile belediyelerden kesilecek. Yasaya göre, büyükşehir belediyelerinde aydınlatma giderlerinin yüzde 20'si, mücavir alanlardaki belediyelerin aydınlatma giderlerinin de yüzde 10'unun, belediyelerin genel bütçe vergi gelirleri payından kesilecek.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlarak uygulaması öne alınan yasal düzenlemeyle ilgili olarak "Konu ile ilgili araştırmalarımız sürüyor. Bizim için çok kötü bir durum." diye konuştu. 

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, "Genel bütçeden yani hazineden gelen para belki büyük görünüyor ama, yapılan kesintilerden sonra bize kalan para personelimizin maaşına bile yetmiyor. Eğer bu kesinti de olursa hizmet konusunda elimiz kolumuz bağlanır. Ankara, İstanbul, izmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerle bizleri aynı kategoriye almaları ne kadar doğru? Takdiri sizlere bırakıyorum."dedi.

SAÇAK IŞIKLANDIRMASI!..

Malatya il merkezinde, geçtiğimiz yıllarda yapılan genel aydınlatma tesisleri kapsamında, birçok yerde 25 metre arayla karşılıklı olarak dikilen aydınlatma direklerine, biri yol diğeri kaldırım için ikişer lamba konulmuştu. Beşkonaklar gibi özgün konakların bulunduğu caddede gerekli olan aydınlatma işi, çok yerde ise abartıldı. Yine birçok sokakta, direkteki iki lambadan kaldırım yönünde olanlarının, kaldırımlar yerine binaların duvarını, beton saçak üstünü, levha arkasını, balkonları aydınlatmaktan başka bir işe yaramadığı gözleniyor. (Fotoğraflarda buna ilişkin görüntüler yeralıyor)

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız