SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Devrimdir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:47
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Yapmış olduğumuz hizmetlerdeki amaç engelli olmayan vatandaşlarımızın önündeki engellerden ziyade engelli olanların önlerindeki engellerin kaldırılmasıdır." dedi.
 
"Bizin İçin Devrimdir"
 
Milletvekili Şahin konuşmasında, "İktidara gelmiş olduğumuz günden bugüne, Ali Haydar Koyun başkanımız eğer AK Partinin yapmış olduğu çalışmaları rahmetle yad ediyorsa, iyi şeyler yapıldığını ikrar ediyorsa bu bizim için büyük bir devrimdir. Malatya’daki bütün muhalefet bitse Ali Haydar Koyun’un yaptığı yapıcı muhalefet bize yeter. İktidara geldiğimiz süreçten bugüne engellilerle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalara dönüp baktığımız zaman engelli olan insanlarımızın içinde bulundukları zorlukları, sıkıntıları merkezi hükümet bazında çıkardığımız kanunlarla yasalarla aşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Engellilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin şunları söyledi:
 
"Evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan kişiye (anne, baba, teyze vs.) bir tam asgari ücret ödeme uygulamasını 2006 yılından itibaren başlattık ve bu uygulama devam ediyor. Engelli aylığı almak için 2 yıl beklemeye son verdik. Artık engelli vatandaşımıza, yaşadığı yerden aldığı raporun Ankara'ya ulaşmasından itibaren en fazla 1 ay içinde maaşını bağlıyoruz. Yüzde 70'ten fazla engelli olanların ve 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşlarını evlerinde ödüyoruz. Ayrıca engelli ve yaşlı aylığı alan 81 bin vatandaşımıza tahakkuk ettirilen borçları sildik.
 
Çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları 2 ila 3 kat artırdık. İhtiyacı olan tüm engelli çocukların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını sağladık. Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli çocukların ulaşımı için ücretsiz servis tahsis ettik. Engelli işçi çalıştıran işverenlerin ödediği sigorta primlerinin tamamını hazine tarafından karşılıyoruz. Kendi namına çalışan engellilere de isteğe bağlı erken emeklilik hakkı verdik. Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan kadın sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıdık. Engellinin sahip olduğu bir evi emlak vergisinden muaf tuttuk.
 
Engellilere destek olmak amacıyla eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için üretilmiş her türlü araç gereç ve özel bilgisayar programlarını, katma değer vergisinden istisna tuttuk. Kamuya açık her türlü yol, kaldırım, yaya geçidi ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile binaların, şehir içi toplu taşıma araçlarının engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirilmesini zorunlu hale getirdik. Engellilere karşı uygulanan ayrımcı uygulamalara karşı cezalar getirdik. 2002 yılında kamu kurumlarında istihdam edilen engelli memur sayısı 6 bin 103 iken Ekim 2010 tarihi itibari ile 18 bin 787'ye yükselttik. Kamu kurumlarında ve özel sektörde istihdam edilen engelli işçi sayısı 2002 yılında 10 bin 883 iken 2010 yılında 32 bin 252 'ye çıkardık. Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikle eşi, çocuğu veya kardeşi engelli olan personelin, bu yakınlarının eğitiminin sağlanacağı il veya ilçeye atanmasına imkan sağladık. Engelli aile ferdi bulunan kamu çalışanlarına, bakım amacıyla günde bir saat izin verilmesini sağladık. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilki gerçekleştirerek engellileri kendi içinde sınava tabi tuttuk.Toplam 7000 engellimiz bu kapsamda kamuda istihdam edilecek."
 
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek hükümetin engelliler yararına birçok çalışmaya imza attığını söyledi ve bu anlamda Milletvekili Şahin’e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız