SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin İsim Önemli Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:17:52
A- A+ PAYLAŞ

Erken seçimin 1 Kasım’da yapılmasının kesinleşmesinin ardından Malatya’daki siyasi partilerde de yeniden hareketlilik başladı. 7 Haziran seçimlerinde Malatya’dan 5 milletvekili çıkaran AKP’de, seçim hazırlığı start alırken, İl Başkanı Hakan Kahtalı, aday listesi konusunda ise büyük bir değişiklik olmayacağını kanaatinde. 

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP, muhalefetten beklediği desteği alamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi yeniden seçime götürme kararı aldı. Türk siyasi tarihinde ilk kez gerçekleşen bu uygulama ile Türkiye, 4 ay sonra yeniden sandık başına gidecek.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 7 Haziran seçimleri sonrası seçilen milletvekillerinin 25. Dönem vekilleri olduğunu ve dolayısıyla 1 Kasım’da 26.dönem milletvekillerinin seçileceğini belirterek aday adaylığı sürecinin yeniden olacağını görüşünde. Ancak Başkan Kahtalı mevcut listede çok büyük bir değişiklik olmayacağı görüşünde olduğunu belirterek, “Genel merkezden yapılan bir açıklama vardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde bazı adaylar değiştirilebilir veya bazılarının sıraları değiştirilebilir diye. Biz teşkilat olarak bize genel merkez hangi aday listesini gönderirse göndersin biz elimizden gelen tüm desteği ve gayreti sarf etmek durumundayız. Biz çünkü genel merkez ve genel başkanı temsilen buradayız” dedi.

AKP il teşkilatı olarak 1 Kasım’daki erken seçime hazır olduklarını ifade eden Kahtalı, “Bizim için isimler önemli değil, önemli olan bu ülkenin davası, bu hareketin başarıya ulaşması ve bu milli mücadeleyi sürdürebilmek” dedi.

Erken seçimin ülkeye hayırlı olması temennisinde de bulunan Kahtalı, belli bir sürecin yaşandığını ve 7 Haziran’dan 4 ay gibi kısa bir süre sonra tekrar seçime gitme durumunda kaldıklarını söyledi. Kahtalı, “Elbet bu zor süreç bitecek Allah’ın izniyle. Bu ülke çok büyük sıkıntılar atlamış bir ülke” diyerek erken seçimde daha fazla gayret göstereceklerini belirtti. Seçim öncesi halka, kendilerine verilen uzlaşı mesajından sonra tüm siyasi partilerle görüşmelerine rağmen koalisyon hükümeti kuramadıklarını söyleyeceklerini ifade eden Kahtalı, bu sürece gelinmesinde de en büyük sorumluğun muhalefet partilerinde olduğunu dile getireceklerini ifade etti.

Yapılacak erken seçimde halkın bu sefer AK Parti’ye daha fazla destek vereceğini kaydeden Kahtalı, tek başına yeniden iktidar olarak hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti. 13 yılda yaptıkları çalışmaların daha iyisini ve büyüğünü gerçekleştireceklerini ifade eden Kahtalı, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

AKP’nin bir önceki seçimde aldığı oy oranına göre 7 Haziran’da oy kaybettiği söylemlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kahtalı, “2011 seçimlerinde almış olduğumuz oy sayısı 292 bin, 2015 seçimlerine ise 263 bin yani yaklaşık 29-30 bin civarında bir oy kaybımız oldu. Bu tabi tüm Türkiye’de yaşandı ancak burada kaybetmiş olduğumuz oyların 10 bini bağımsız adaylara gitti. Bağımsız aday olan 3 arkadaşımızın da AK Parti’ye yakın insanlar olduklarını biliyoruz. Bu şekilde bir oy kaybımız yaşandı” dedi. 

Malatya’da AKP’nin 7-8 gibi bir oy kaybı yaşamasına rağmen Büyükşehirler arasında 3’üncü 81 il arasında ise 5’inci il olduğunu ifade eden Kahtalı, “ Ben bundan dolayı da Malatya halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Bizi onure ettiler ve bize inandılar, güvendiler. Biz hiçbir zaman onların bu güvenini boşa çıkartmadık bundan sonrada çıkartmayacağız İnşallah” diye konuştu.

Erken seçim öncesi AKP’nin Malatya’daki oy oranının ne aşamada olduğu sorusuna da cevap veren Kahtalı, “Türkiye geneli yüzde 41, Malatya’da da ise yüzde 60’a yakın oy aldık. Bu oranı dip olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra yapılan araştırmalarda ise bütün sonuçlar yukarıyı gösteriyor. Allah’a şükürler olsun destek daha da artıyor” ifadelerini kullandı. 

7 Haziran sonrası oluşan tabloda tek başına iktidarın kurulamaması nedeniyle oluşan istikrarsızlık ve belirsizlik sürecinde terör olaylarının yeniden arttığını ve ekonominin sarsıldığını belirten Kahtalı, halkında bu süreci çok iyi bildiğini ve bu kapsamda da erken seçimde AKP’yi yeniden tek başına iktidara taşıyacağını söyledi.

5 gün içerisinde Anayasal zorunluluk olarak kurulacak seçim hükümetinde ‘Malatyalı bir bakan olur mu? Sorusuna ise, ‘Son karar Genel Başkanımızın’ diyerek cevaplayan Kahtalı, “Geçici kabinede Malatyalı bir bakan olabilir mi? Tabi olabilir ama bu karar Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nundur. Bakanlık bizim için çokta önemli değil çünkü biz tüm hizmetleri alıyoruz. Türkiye ortalamasında yapılan bütün devlet harcamalarında Malatya ilk on içerisinde. Büyük destekler aldık” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız