SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Kalite Yılı Olacak"

0
Güncellendi - 2017-09-27 03:26:16
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının İnönü Üniversitesi için kalite yılı olacağını söyledi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Kızılay, eğitim öğretim yılının üniversite öğrencilerine, özellikle yeni yerleşen kayıt yaptıran öğrencilere, akademik ve idari personele hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrencilere başarı diledi. İnönü Üniversitesinin Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisi olduğuna değinen Rektör Kızılay, “Üniversitemiz 42. yılında. Birkaç ay sonra 43. yılına girmiş olacak. Üniversitemiz 42. yılında 16 fakülteyle eğitim ve öğretim hayatına başladı. 12 meslek yüksekokulumuz vardı, bir tanesini dönüştürdük. Sürgü Meslek Yüksekokulunu kapattık. Doğanşehir Meslek Yüksekokulunu açtık. Bu bir yıl önce başlayan bir süreçti. Bu yıl fiilen uygulamaya geçildi. 11 meslek yüksekokulumuz şu anda aktif olarak eğitim ve öğretime başladı. Yaz döneminde de üniversitemizin tamir, tadilat işlemlerini önemli ölçüde yaptık. Bir kısmı hala devam ediyor. Yeni çalışmalar, inşaatlar başladı. Bunlar da önümüzdeki yıl da devam edecek. Büyük yatırımlar yaptık. İnşallah bu yatırımlar önümüzdeki yıl tamamlanacak” dedi.

Geçen yıl çok sayıda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatan Rektör Kızılay, “Üniversite sadece üniversite öğrencilerinin girip eğitim, öğretim aldığı yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteden ibaret değil. Ya da üniversiteyi kazanmak, üniversite eğitimi almak, sadece derslere girip sınavları başarmak ve diploma almak değildir. Üniversite öğrencisi demek hayatın her yönüyle kendini hayata hazırlayan insan demektir. Kendini hayatın her yönünde yetiştiren insan demektir. Onun için biz üniversite öğrencilerimizin bir taraftan kendi kazandıkları alanlarında çok iyi nitelikli eğitim almalarını sağlarken diğer yandan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde aktif olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin üniversitemizin sağlamış olduğu geniş imkanlardan yaralanmaları temel hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

Rektör Kızılay, üniversitede her alanda öğrenci topluluklarına teşvik ettiklerini belirterek, "Seksenin üzerinde öğrenci topluluğumuz var. Öğrencilerimiz ‘Topluluk kurmak istiyoruz’ dediklerinde önce bakıyoruz, o alanda topluluk kurulmuş mu? Kurulmuşsa oraya yönlendiriyoruz. Kurulmamışsa topluluk kurmalarını sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizi sosyal faaliyetler yapmaya teşvik ediyoruz. Geçen yıl sanatsal faaliyetlerde çok etkinlik yaptık. Bu yıl da daha çok etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Sportif faaliyetlerde de 28 kategoride 40’a yakın kız ve erkek takımlarımızla üniversiteler arası müsabakalara katıldık. Bu müsabakaların bir kısmında dereceler aldık. Sportif faaliyetler için de çok geniş imkanlarımız var. Tüm öğrencilerimizin bu etkinliklere katılmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl özellikle girişimcilik konusu üzerinde duracaklarını ifade eden Rektör Kızılay, “Öğrencilerimizin girişimci bir ruhla yetişmelerini istiyoruz. Hangi fakültelerde, hangi okullarda okuyorlarsa okusunlar girişimci insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de Kalkınma Bakanlığıyla ortaklaşa genç girişimci merkezi açacağız. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bilgeler Yolu üzerinde bir ofis hazırlayacağız. Öğrencilerimiz oraya gelecekler ve orada girişimcilerle buluşma ortamı bulacaklar. Öğrencilerimiz orada girişimci iş adamlarıyla, rehber hocalarımızla buluşacaklar ve onlardan dersler, kurslar alacaklar ve girişimci olarak yetişecekler. Okulu bitirdiklerinde ya da daha öğrenciyken onlara girişimci ruhu kazandıracağız. Ayrıca Teknokentte de genç girişimci merkezi kuracağız” dedi.

Rektör Kızılay, eğitim ve öğretimde kaliteye önem vereceklerini kaydederek, "Hedefimiz üniversitemizin tüm birimlerinde kaliteyi standardize edilmiş hale getirmek ve oradaki eksiklikleri tamamlayarak kalite belgesi alır hale getirmektir. 2017-2018 yılı bizim için kalite yılı olacak" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Kızılay, “Öğrencilere tercih sırasında öğretim üyesi kadrosu oturmuş köklü olan üniversiteleri, fakülteleri tercih etmelerini öneriyorum. Bizim üniversitemiz bu grubun içinde yer almaktadır. Öğrencilerin de tercih ettiği bir üniversiteyiz. Birçok bölümümüz Türkiye‘de çok tercih edilen bölümler arasındadır. Öğrencilerimiz üniversitemizi tercih etmekle doğru tercih yaptılar. Tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak meslek yüksekokullarında tercihte bir azalma var. Tüm Türkiye’de 3 yüz binin üzerinde kontenjan meslek yüksekokullarında boş kaldı. Bunun nedeni meslek okullarında sınavsız geçiş kaldırıldı. Bizim de bazı ilçelerdeki okullarımızda, bölümlerde kayıt az oldu. Bazı bölümlerimizde öğrenci kaydı az olmasına rağmen bölümlerimiz aktif olarak eğitim, öğretime devam etmektedir. Gelecek yıl muhtemelen meslek yüksekokullarında daha fazla öğrenci kaydı için tüm Türkiye’de çalışmalar yapılacak. Biz de kendi üniversitemizde çalışmalar yapacağız. Üniversitemiz tercih açısından çok tercih edilen bir üniversitedir, bunu gönül rahatlığıyla ifade etmek isterim” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • hoca (6 yıl önce)
    Rektör hocamız doğru söylüyor. Gözlerinizi kapatmayın lütfen yapılanları görün. Daha Ahmet hoca geleli 1 yıl oldu, şimdiden farklılık her yerden hissediliyor. Ama giden 8 yıl, Çelik ve ekibiyle giden 8 yıl maalesef bir enkazdır. Allah Ahmet hocaya güç kuvvet versin inşallah...Hocamızın duruşu bile kalite getirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Sn. Rektör, kaliteli eğitim tertip ve düzen ile başlar. Üniversite açılalı iki hafta oldu. Hala sınıflara girmeyen hocalar var. Öğrencileri gidip ders yapmadan boş dönüyorlar. Birçok yerde inşaat ve kalıntısı var. Görüntü kirliliği yapıyor. Elazığ yolundan Üniversite giriş- çıkış tam bir rezalet! Allah, korusun her an bir kaza olabilir. Boşta kalan öğrencilerin ağaç altlarında kuytularda fındık toplayıp(!) uzuneşek oynadıklarını gördüm. Burada hiç yakışmayan durumlar var. Odasının kapısını kilitleyip arkasında oturan birine ben nasıl akademisyen diyeyim vs. Küreselleşen dünyamızda, boşa harcayacağımız bir dakikamız bile yoktur. Kaliteli bir eğitim temelinde disiplin birinci şarttır. Bu düşüncelerimle birlikte, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının Üniversitemize, Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    hakaret içermeyen yorumları lütfen onaylayın yayınlayın eleştirmek hakkımızdır heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Peh! Kalite süreklilik işidir. Bir bakıma şimdiye kadar kalite olmadığını kabul etmiş oluyorsunuz. Umudumuz yok ama göreceğiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Belge (6 yıl önce)
    Kaliteli üniversite için kaliteli bilim insanları gerekir. Siyaset yaparak yada insanların siyasi kimliğine bakarak biryerlerde gelmeye çalışan değil araştırma yaparak dünya literatüründe çalışmaları yayınlanan bilim insanları o kurumun kalitesini yükseltir. İnönü Üniversitesi Maalesef asla böyle bir eğitim kurumu olamadı. Size tavsiyem sayın rektör profesörlükten çok cemaat liderliği yada Ocak başkanlığını kariyer hedefi edinmiş sözde bilim insanlarını kurumunuzdan temizlemeniz. Bunu başarırsanız gerisi mutlaka gelir..
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    nereye kalite yılı olacak. Battalgazi kampüsünde de ikinci öğretim öğrencileri mezun edilmeden ikinci öğretim kaldırıldı hem harç parası alınıyor hemde dersler 1. öğretim ile beraber yapılmaya çalışılıyor herkesin kendine ait bir planı var biz ikinci öğretim olduğu için tercih etmiştik orayı. Oyunun ortasında kurallar değişir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar (6 yıl önce)
    Hocam hastaneyede kalite getirmeyi düşünmeyi düşünüyormusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (6 yıl önce)
    Sayin rektörümüz itfaiye bolumu bolgede yok bu bölümü istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla