SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Kırılma Maçı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:34
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarını tamamladı. 

Ligin 19. haftasında Pazar günü deplasmanda İstanbul temsilcisi Eyüpspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı son çalışmayla tamamladı. TFF antrenman sahasında, teknik direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana bütün futbolcular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman dar alanda kısa pas çalışmasının ardından orta ve şut çalışmasıyla sona erdi.

Takımda hafif sakatlıkları bulunan Ramazan Kahya ile Hasan Emre Balcı hafta içi takımla birlikte çalışırken, bu iki oyuncunun Eyüpspor karşılaşmasında oynayıp oynamayacaklarının maç saatinde belli olacağı kaydedildi. Kart cezalısı Gökhan Sinanoğlu, Eyüpspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılar, Cumartesi günü saat 11.45’te havayolu ile İstanbul’a gidecek.

Öte yandan takım kaptanı Okan Öztürk ile sol kanat oyuncusu Muhammed Şeker, takımdaki son durum ve Eyüpspor maçıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Takım kaptanı Okan Öztürk, Anadolu Selçukluspor maçında mutlak galibiyeti hedeflemelerine rağmen berabere kalmalarının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Lider Balıkesirspor’un puan kaybettiği haftada ellerine geçen avantajı iyi değerlendiremediklerini ifade eden tecrübeli futbolcu, “İkinci yarıya iyi başlamak istiyorduk. Anadolu Selçukluspor karşısında iyi bir mücadele vardı. Saha şartları da gerçekten kötüydü. Ama ne olursa olsun bizim o maçı kazanmamız gerekiyordu. Balıkesirspor’un puan kaybettiği haftada bizim kazanmamız çok iyi olacaktı. Alacağımız 3 puanla Balıkesirspor’a biraz daha yaklaşacaktık ama bunu başaramadık. Biz 3 puanı alamadık. Dolayısıyla da Balıkesirspor’un puan kaybetmesine de tam anlamıyla sevinemedik. Ne olursa olsun bizim kazanmamız gerekiyordu” dedi.

“GALİP GELEMEMENİN VERDİĞİ BİR SIKINTI VAR”

Üst üste alacakları galibiyetlerle sıkıntılı süreci atlatmak istediklerini ifade eden Öztürk, “Bu zinciri kırmamız gerekiyor. Bunun içinde galibiyete ihtiyacımız var. Pazar günü Eyüpspor ile karşılaşacağız. Bu karşılaşma bizim için büyük önem taşıyor. Bizim için kırılma maçı olacak. Çünkü puan kaybında, üstteki takımların kazanması işimizi çok zorlaştırır. Önümüzdeki haftayı da bay geçeceğimiz için Eyüpspor maçı bizim adımıza çok önemli. Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. İnşallah kazanırız. Biz şuanda konuşuyoruz ama bu işler konuşmayla olsaydı, 15-20 puan farkla lider durumda olurduk. Sonuçta her şey sahada bitiyor. Galip gelememe adına bir sıkıntı yaşıyoruz. Sezon başından beri gelen bir durum ve bunu bir türlü aşamadık. Bunu nasıl aşabiliriz? Bize seri galibiyetler gerekiyor. Sadece bir maç değil, 3-4 maç üst üste galip gelmemiz gerekiyor. Eyüpspor karşısında alacağımız bir galibiyet bizim umutlarımızı ve moralimizi yerine getirir. Takımda güvenini kaybetmiş gibi bir görüntü var. Bu güveni kazanmamız için seri galibiyetler almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BİR AN EVVEL BU DURUMDAN KURTULMANIN HESAPLARINI YAPIYORUZ”

Camianın beklentilerine şuana kadar cevap veremedikleri öz eleştirisinde bulunan tecrübeli futbolcu, “Bu kadro, şampiyonluk için kurulmuş. Bizde bir şeyleri başaramadığımızın ve bir şeylerin kötü gittiğinin zaten farkındayız. Biz futbolcular olarak bu durumu tersine çevirmeye çalışıyoruz. Tabi ki tepkiler taraftarlar açısından bakarsak, büyük bir beklenti var. Biz şuana kadar bu beklentilere cevap veremedik. Taraftarların tepkisi normal ama biz küfürlerin olmasını istemiyoruz. Ziya arkadaşımıza ve bizlere karşı bir tepki vardı. Ama küfür abartılı oldu. O golleri sadece Ziya yemedi. Takım halinde bu beraberliği biz aldık. Olayın tek kişinin üzerine yıkılması ve küfrün işin içine girmesi bizleri çok üzdü. Biz bir şeyleri şuana kadar tam olarak başaramadık. Bu bir gerçek. Biz bir an evvel bu durumda nasıl çıkabiliriz onun hesaplarını yapıyoruz” diye konuştu.

MUHAMMED ŞEKER: “LİGİN İLK YARISINDA SIKINTILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Takımın sol kanat oyuncusu Muhammed Şeker ise, şampiyon olabilmek için ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceklerini belirterek, “Ligin ilk yarısında sıkıntılı bir dönem geçirdik. Açıkçası istediğimiz şeyler olmadı. Kampta da her şeyi sıfırlayarak, iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Bu anlamda ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Anadolu Selçukluspor maçı da mecbur galip gelmemiz gereken bir karşılaşmaydı. Olmadı. Bahane değil ama gerçekten kötü bir sahada oynadık. İyi sahalarda da istediğimiz futbolu oynayamadığımız maçlar oldu ama kaliteyi hissettirecek zemin bu hafta yoktu. Bahane değil ama saha şartları da etkili oldu. Bu hafta Eyüpspor ile karşılaşacağız. Bu maçla birlikte bir seri yakalamamız gerekiyor. Şampiyonluk için elimizden geldiğince mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.

Ligin ikinci yarısına iyi başlayamadıklarını ancak bundan sonraki süreçte daha iyi olacaklarını kaydeden Şeker, “Herkesten çok biz üzülüyoruz. Çünkü bu bizim işimiz. Tabi şehirler futbol takımlarının başarılı olmasını istiyor. Futbol şehirler için önemli. Onun için çok üzgünüz. İnşallah puan kayıplarını bir şekilde telafi eder ve istediğimiz yere geliriz. Ortada bana göre çok kötü bir durum yok. Kopmuş bir durumda yok. Rakiplerin puan kaybettiği bir haftada bizimde puan kaybetmemiz bizim için çok üzüntü verici bir durum oldu. Ligin ikinci yarısına iyi başlayamadık ama iyi gideceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız