SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Önemli Olan Festivale Destek"

0
Güncellendi - 2017-11-14 20:16:26
A- A+ PAYLAŞ

TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. TRT’nin  Malatya Film Platformu’nun kurumsal sponsoru oyarak yapım ödülü verdiğini anımsatan TRT Genel Müdürü Yürekli, sinema sektörünün gelişmesine ve yeni yapımcıların, yeni senaristlerin ortaya çıkmasına TRT’nin destek olacağını ifade eti.

7.Malatya Film Festivali kapsamında düzenlenen ve TRT’nin de kurumsal sponsoru olduğu 1. Malatya Film Platformu’nda üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme, yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası alanlarında desteklenmesini; sektörün aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlanıyor. TRT  bu önemli sanatsal etkinliğe sponsor olarak,  yapım ödülü verecek.

-“Bizim için önemli olan festivale destek olabilmek”

Ziyarette konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, festival nedeniyle güzel Malatya’nın değişik yerlerini görme imkanının olacağını belirterek, “Bizim için önemli olan bir film festivaline destek olabilmek. Çünkü Kültür Bakanlığı her ne kadar bu tür organizasyonların yasal olarak destekçisi olsa da, biz hem yayıncı olmamız hasebiyle, hem de piyasayı biraz daha regüle etme anlamında, destekleme anlamında yayıncı kuruluş olarak elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bu işbirliği uzun süre devam eder. Özellikle  yerel belediyelerin, sizin gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi, daha önce Amasya’ya gitmiştik, onlarında Beste Yarışması ile ilgili böyle bir çalışması vardı. Müzik anlamında onlar, sinema alanında sizler, çok başarılı işlere imza atıyorsunuz. Bizde bunlara destek olarak, İnşallah sinema sektörünün gelişmesine ve yeni yapımcıların, yeni senaristlerin ortaya çıkmasına destek olmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

-“TRT önemli destek veriyor”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TRT’ye desteğinden dolayı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Yürekli’ye ise ziyaretinden dolayı teşekkür ederek,  “Festivalimiz kapsamında çok önemli konukları ağırlıyoruz. Hem sanat dünyasında, hem basın dünyasında, hemde ilgili bakanlığımızın bürokratlarında önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. Bunu dışında çok sayıda konuğumuz var. Belki sanat dünyasından, sinema dünyasından 400 civarında hem ulusal ve uluslararası katılım var. Malatya’da bir hafta süren bir etkinlik. Tabi sinema salonlarına baktığımız zaman bu sene rekor düzeyde katılım var. Bir çok filme aşırı yoğunluktan salona giremeyen seyircilerimiz var. Dolayısıyla film festivali artık Malatya’da da belli bir kimliğe oturduğunu ve sinema camiasında da bir kabul gördüğünü artık görüyoruz. Her geçen yıl daha da kendini geliştirdiğini, çok daha kendisinden söz ettirdiğini görmekten bizler son derece memnunuz.” dedi.

TRT’nin önemli bir destekte bulunduğunu ifade eden Çakır, “TRT’nin verdiği destek çok anlamlı ve önemli. Dolayısıyla bu destekler film festivalimizin tanınması anlamında, daha değer bulması anlamında  çok ciddi bir değer katıyor. Bundan dolayı ben TRT’mize teşekkür ediyorum. İnşallah bu destekleriyle de bizler bu alanda da, çünkü kültürümüzün daha iyi tanıtılması anlamında da aslında  Malatya’mızda bir yandan festival olması suretiyle  tanıtma fırsatı buluyoruz. Bundan dolayı da çok önemli bizim için. Teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız