SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Medeniyetimiz Cami Eksenlidir"

0
Güncellendi - 2016-11-07 00:19:56
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bizim medeniyetimiz cami eksenlidir, cami merkezlidir. Camilerimiz bizim medeniyetimizde sadece namaz kılınan yerler değildir .” dedi.

Karakavak Mahallesinde hizmete açılan ve Özmansur Vakfı tarafından yaptırılan “Seyyid M. Avni (Avnullah) Özmansur Salat-u Selam Camisi”nin açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Kur’an-ı kerim okunması ile başlayan törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Biz cumhuriyet tarihine baktığımızda camilerin ahırlara çevrildiğini de gördük." iddiasını tekrarladıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Camilerin kapatıldığını da açıldığını da gördük ama her zaman Allah'a hamdolsun bu millet camilerine dinine diyanetine sahip çıktı. Allah bu milletten razı olsun. Bizim medeniyetimiz cami eksenlidir, cami merkezlidir. Camilerimiz bizim medeniyetimizde sadece namaz kılınan yerler değildir. Aynı zamanda sosyal hayatın yaşandığı aynı zamanda ilim irfan öğrenilen yerlerdir."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise,  “Bu ülkede ezanların susmaması için, bayrağın inmemesi için birliğimize ve beraberliğimize halel gelmemesi için hayırsever vatandaşlarımız ellerinden gelen hayreti gösteriyorlar. Sahte birtakım organizasyonların art niyetli emellerine alet edilmeyen gençlerimizin işi ehlinden öğrenebilmesi için bu gibi merkezlere ihtiyacımız var” ifadelerini kaydetti.

Açılışın ardından Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler camide inceleme yaptılar.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

cami1

cam2

cami3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Câmiinin ismini ezberleyene helal olsun Karakavak camiisi olsa ne olurdu hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Camilerin ahır yapılması, kapatılması, açılması. Bu siyasetçilerin başka söyleyecek sözü yok mu? Ne işleri var cami açılışında? Dini siyasete niçin alet ederler? Din siyasete alet edildiği için fetö darbe girişiminde bulunacak gücü kendinde buldu. Yüz yıllık cumhuriyet neredeyse yok edilecekti. Daha ders alınmadı. Yezit ve muaviyede dini siyasete alet ederek hz. peygamberimizin torunlarını katletti ve zamanın Müslüman geçinenleri yezit ve muaviyenin yanında yer aldılar.
    0
    0
    Yanıtla