SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Milletimiz Sabırlıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:29:03
A- A+ PAYLAŞ

7. Uluslar arası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında, Mustafa Kuşçuoğlu’nun 65. Sanat Yılı Şiir Dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, şairler şiirleri ile teröre tepkisini dile getirirken, şiirlerin mısralarına şehitlik ve vatan sevgisi nakşedildi. 

7. Uluslar arası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında, Mustafa Kuşçuoğlu’nun 65. Sanat Yılı Şiir Dinletisi etkinliğine şairler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkan yardımcıları Muzaffer karakuş, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, belediye birim müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şairler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı. Dağlıca, Iğdır ve diğer bazı illerde yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polisler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası İlahiyatçı Yazar Mehmet Fatih Kahraman, Kur'an-ı Kerim’de şehitlik ile ilgili ayetlerin mealini katılımcılarla paylaştı. Kahraman, Kur'an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nin 154. ayetinde “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz” denildiğini ifade ederek, şehitlik mertebesinin İslam dininde önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Kahraman, şehitlik ile ilgili ayetlerin mealini katılımcılarla paylaştıktan sonra şehitler için dua etti. Yapılan duaya salonda bulunan herkes amin derken, yer yer duygusal anlar yaşandı. 

Konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Bu ülke üzerinde hain emeller peşinde olan dış ve yerli işbirlikçilerin olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, provokasyonlara karşı uyanık olmak gerektiğine dikkat çekti. Başkan Gürkan, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Şehitlerimiz ve analarımızın ağlaması, yüreklerimizin dağlanması, ülkemizin dört bir yanında acı feryatların duyulması, hakikaten bizleri üzüyor. Bu memleket kolay kazanılmadı. Her bastığımız yerde şüheda ve şehit kanı vardır. Kolay kazanılmadı. Biz istiyoruz ki bu memlekette huzur olsun, birlik beraberlik içerisinde daha güzel yarınlara, aydınlık içinde gidelim. Anadolu coğrafyamızda 1000 yıldan beri burada kalıyoruz ve kardeşliğimizi bozmak isteyen, nifak sokmak isteyen ve bizleri bölüp parçalamak isteyenler var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bizim milletimiz etle tırnak gibi bir bütündür. Ziya Gökalp bu memleketin esaslarını yazan kişidir. Kendisi Kürt kökenlidir. Bizim milletimiz sabırlıdır. Alicenaptır. Kimse kafasından başka şey üretmesin. En kötü zamanımızda 7 düvele karşı Anadolu topraklarını özgür ve bağımsız yeni Cumhuriyeti,  Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları kurmuştur. Bugün Anadolu’da kurulan Cumhuriyet aynı zamanda bütün İslam ülkelerinin de önderidir. Bu toprakların bir daha kardeşkanına bulanmaması için sakın ola bu tür provokatörlere müsamaha göstermeyelim” dedi.

Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz ise, Şair Mustafa Kuşçuoğlu hakkında bilgiler verdi. 

Yapılan konuşmaların ardından Şair Mustafa Kuşçuoğlu, hain terör olaylarını kınadı. Kuşçuoğlu, hayatından kısa kesitler sunarak, herkesin sevgi ve muhabbette buluşması temennisinde bulundu.

Programda şairler şiirleri ile teröre tepki gösterirken, şiirlerin mısralarına nakşedilen şehitlik ve vatan sevgisi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız