SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizim Müdür Öyle Söylemedi..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, Doğalgaz hattı çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde içmesuyu şebeke arızalarının çıkabileceği yolunda MASKİ Müdür Vekili Oktay Özelçi'nin bazı uyarılarının, kamuoyuna yanlış aksettirildiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada ayrıca, Malatya İçmesuyu Şebekesi'ndeki klor miktarının artırıldığı da belirtildi.

Belediye'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"26 Mayıs 2006 tarihinde bazı basın yayın organlarında Belediyemiz MASKİ Müdür Vekili Oktay Özelçi’nin ağzından su kesintileri ile ilgili yapılan haberlerde; “su kesintileri sırasında boruların susuz kalmasıyla birlikte bakteri üreyebileceği, su verilince oluşan bakterilerin vatandaşlarda rahatsızlıklara yol açabileceği” iddia edilmektedir.

Yukarıda belirtilen ifadeler Özelçi tarafından söylenmemiş olup, beyanı farklı bir şekilde verilmiştir.

Bilindiği gibi İlimizde Mayıs ayı itibariyle şehiriçi doğalgaz dağıtım şebeke çalışmaları başlamıştır. Kış mevsiminde Malatyamız’da kullanıma başlanacak olan doğalgaz şebeke çalışmaları birçok mahallede yoğun bir şekilde ilgili firma tarafından sürdürülmektedir.

Bu çalışmalardan dolayı tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da içmesuyu şebekelerinde kırılmaların, arızalanmaların olabileceği doğaldır.

Herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla su kesintisi olan yerlerde, su geldikten sonra musluklarda suların bir müddet akıtıldıktan sonra içilmesi daha uygundur.

Bunun yanında Belediyemiz tarafından, 17 Mayıs 2006 tarihinden itibaren sudaki klor miktarı 0.1-0.3 aralığından 0.3 – 0.5 ppm aralığına yükseltilmiştir.

MASKİ Müdürü Oktay Özelçi’nin beyanı yukarıda anlatılanlar çerçevesinde olup, gazetelerde yer alan “su kesintileri sırasında boruların susuz kalmasıyla birlikte bakteri üreyebileceği, su verilince oluşan bakterilerin vatandaşlarda rahatsızlıklara yol açabileceği” açıklamaların Oktay Özelçi’nin açıklaması olmadığı basın-yayın organlarına ve kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız