SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizim Önceliğimiz Halk'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) onursal genel başkanı Recai Kutan Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. SP Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi de, hafta içerisindeki bakan ziyaretlerine değinerek, bunların "beyhude ziyaret" olduğu iddiasını dile getirdi.

SP'nin Kutan ve Çerçi'nin çalışmalarına ilişkin bülteni şöyle:

"BİZDE USANDIK MİLLET’DE
S.P Onursal Başkanı Kutan Yeşilyurt’ta yaptığı konuşmada İktidar Partisi AKP ve Ana muhalefet Partisi CHP ye yüklendi. “Kutan, memleketin tek meselesi AKP ve CHP nin birbirlerini itham etmelerine taraf olmak değildir. Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Malatya’da dahi 75 bin icralık dava var. İnsanlar borç batağında bunalım yaşıyorlar. Buradan Başbakan’a ve Baykal’a sesleniyorum. Bizim önceliğimiz siz değilsiniz, bizim önceliğimiz yolda kalmış, mağdur edilmiş halk. Biz onlar için çözüm arıyoruz. Sizin birbirinizi suçlamanızdan bizde usandık millet de.”dedi.

TENCERE DİBİN KARA
Saadet Partisi (SP) Onursal Genel Başkanı ve hemşerimiz Recai Kutan, 29 Mart yerel seçimleri kapsamında Malatya’ya gelerek, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim bürosu açılışına katıldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılan Recai Kutan, iktidara ve muhalefet partisine yüklendi. İktidar partisi AK Parti’nin ve muhalefet partisi CHP’nin Türkiye’de yaşanan ekonomik krize çare bulmak yerine kardeşliğe yakışmayan tarzda birbirlerine ithamlarda bulunduğunu belirten Onursal Genel Başkan Kutan, “Birbirlerine aşağılayıcı ithamlarda bulunuyorlar. Malatyalıların deyimi ile biri tencere dibim kara diyor, diğeri benimki senden kara diyor. Türkiye’nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’ye parti gözlüğüyle değil, tarafsız bir gözlükle bakıldığında tehlikeli bir gidişin olduğunu belirten Kutan şunları söyledi: “Türkiye’de bir çöküş var. Ekonomi çok kötü durumda. Bazı çevreler ekonomi iyi deseler bile Türkiye adım adım çöküşe gidiyor. Tarım kesimi ölmüş, emekli, memur, esnaf aynı durumda. Esnafların birçoğu kepenk kapattı. Siftahsız iş yeri kapatanlar var. Türkiye’nin bu noktaya gelişinin nedeni yanlış zihniyetlerin yönetmesi. Bu hükümetten önce, ABD’den ithal Kemal Derviş geldi. O gitti, şimdiki hükümet IMF politikalarını uygulayacağız diyor. Türkiye ekonomisinin bitişi IMF’dir. Biz buna karşı çıkıyoruz. IMF tarıma destek vermeyin diyor, memura, işçiye fazla zam vermeyin diyor. Durum böyle olunca ekonomi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Küresel kriz ortaya çıkmasaydı, Türkiye’de zaten bir kriz vardı o ortaya çıkacaktı.”

Türkiye’nin milli ve ahlaki değerlerinin yıpratıldığını vurgulayan Kutan, “Gençler elden gidiyor. Uyuşturucu yaşı 15’e, alkol 13’e, sigara içme yaşı ise 11’e düşmüş. Kimse bunlardan bahsetmiyor” diye konuştu.

TOPSÖĞÜT'TE..
S.P Malatya’da seçimlere iddialı hazırlandığı bildirildi.
Topsöğüt Beldesinde ki seçim bürosunun açılışını, Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan yaptı.

Recai Kutan Topsöğüt beldesinde yaptığı konuşmada iktidar ve ana muhalefet partilerini eleştirdi. Kutan “ Türkiye’nin dış politikada ciddi problemleri bulunmaktadır. Ayrıca içerde ekonomik kriz yüzünden insanların canı yanmaya başlamıştır. Meydanlarda boş siyaset yaparak bu sorunlara çözüm getiremeyeceğini belirtti.

SP Topsöğüt belediye başkan adayı Mustafa Baştürk ise yaptığı açıklamada “ bu iktidar Topsöğüt belediyesinin kepenklerini indirmeye çalıştı. Mahkeme kararıyla Topsöğüt belediyesinin kapısı açıldı. İktidar partisinin kapatmak istediği bir belde de ne işi var ? hangi yüzle oy isteyecekler halktan, merak ediyorum dedi.

MALATYALILARDAN MEDET BEKLESİNLER
S.P Belediye Başkan adayı Yaşar Çerçi, son haftada 2 bakanın Malatya ziyaretine göndermede bulundu. Bakanların 29 mart yerel seçimlerinde iktidar partisi adayına destek ziyaretinde bulunmasının kendi çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

ZİYARETLER BEYHUDE
Seçim sürecinde bürokratların, bakanların Malatya’yı ziyaret etmesinin yaşanan ekonomik krizle ilgisinin bulunmadığını belirten Çerçi, "bu ziyaretler Malatya’ya iş ve yatırım ziyaretlerinin olmadığı açıkça ortadır. Malatya’da iktidar partisinin içine düştüğü sıkıntıları bürokratla, bakanla aşacaklarına inanan kesimin beyhude çabasıdır" şeklinde konuştu.

BELEDİYECİLİK FARKLI BİR İŞ
Malatya Belediye Başkan adayı Yaşar Çerçi bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ çalışmalarının karşılığı olarak iktidar partisinin adayı telaşa düşmüştür.Bakan ve bürokrat ziyaretlerinden Malatya’ya bir yarar sağlanamamıştır. Malatya halkından medet ummalarını beklerken, başka yerde medet arayanların akıbetini 29 Mart’ta sandıkta hep birlikte göreceğiz dedi. Çerçi, biz halkı kucaklıyoruz, onlara adaletli hizmet vereceğimizi söylüyoruz şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız