SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Orada İşimiz Yok"

0
Güncellendi - 2017-08-08 03:03:31
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyete, demokrasiye laikliğe bağlı hiç kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Türkiye’de nerede bir demokrasi mücadelesi varsa, nerede haksızlığa uğrayan varsa onun yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kuluncak’a bağlı Başören Mahallesi’nde düzenlenen şenliklere katıldı. Başören meydanında davul-zurna eşliğinde alkışlarla karşılanan Ağbaba’ya CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Milllioğulları ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş eşlik etti.

6 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Kalabalık topluluğa hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2011 de milletvekili olduktan hemen sonra yine Başören Şenliklerine geldiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında “Milletvekilliğimiz süresince Cumhuriyete, demokrasiye laikliğe bağlı hiç kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğiz’ dedik. 6 yıldır bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz.Türkiye’de nerede bir demokrasi mücadelesi varsa, nerede haksızlığa uğrayan varsa onun yanında olmaya çalışıyoruz.Bunu Veli Ağbaba adına değil, bana oy veren tüm Malatyalılar adına yapıyorum.” Dedi.

KİMİSİ MİLLİYETÇİ, KİMİSİ MUHAFAZAKAR

Ağbaba, 25 gün devam eden Adalet Yürüyüşünün her adımında yer aldığını belirterek “Geçtiğimiz günlerde dünyanın en etkili , en barışçıl eylemini gerçekleştirdik. Adalet Yürüyüşündeki on binlerin attıkları hak,hukuk, adalet sloganını sizinle paylaşıyorum. Türkiye’nin itibarını yükselten, Türkiye’nin 1 den büyük olduğunu gösteren yürüyüşte adım atan herkese selamlarımızı gönderiyoruz.Adalet yürüyüşü, Türkiye’de milyonlarca insanın demokrasiyi, hukuku, adaleti, cumhuriyeti savunduğunu gösterdi. Türkiye’nin itibarını yükseltti.Dünya gördü ki Türkiye bir siyasi partiden ve bir kişiden ibaret değildir. Her türlü baskıya rağmen milyonlarca insanın demokrasiyi savunduğunu gösterdik. Yürüyüşümüzün mimarı 16 Nisana kadar AKP’nin baskısına rağmen yüzde 50 den fazla kişi sandığa gidip hayır oy verdi. Kimisi sağcı kimisi solcu. Kimisi milliyetçi, kimisi muhafazakar.Ama 16 nisanda demokrasiyi savunan önemli bir kitlenin olduğu ortaya çıktı.Korku duvarını aşan, baskıya, zulme, faşizme boyun eğmeyen milyonlar oldu. Adalet Yürüyüşünü başlatan önderimiz Kemal Kılıçdaroğlu. Ama sahibi biz değiliz, Türkiye.” İfadelerini kullandı.

KUSURA BAKMA, HAYALLERİN KURSAĞINDA KALACAK

Son günlerde Cumhuriyet değerlerine saldırıların arttığını kaydederek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,” Kimi meczup palayla Atatürk heykeline saldırıyor.Kimisi televizyonda bu ülkenin kurucusu  Atatürk’e ve annesine ağza alınmayacak hakaret ediyor.Biri de çıkmış ‘Yeni devlet kuruluyor, lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır’diyor. Bu bir pot değil. Yanlışlıkla, tesadüfen söylenen söz değil. Bilinçli bir şekilde kurulmuş cümle.Bunların hedefi laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Ulusal Kurutuluş Savaşı'yla kurulan devleti yıkıp yeni devlet kurmak istiyorlarmış. Kusura bakma senin gibilerin hayalleri kursağında kalacak. Milyonlarca insan Laik demokratik cumhuriyeti savunuyor. Seni ciddiye bile almıyoruz.”dedi.

BİZİM ORADA İŞİMİZ YOK

Ağbaba konuşmasının devamında; “Türkiye’nin  önünde iki şık var.Biri doğu diğeri batı.Bunlar Ortadoğu’yu istiyor. Ne var Ortadoğu da kan var, gözyaşı var. Etnik savaşlar var. Mezhep savaşları var. Kadın erkek eşitsizliği var.Bizim orada yerimiz yok.Batı da ne var? Demokrasi, insan hakları, kadın erkek eşitliği var. Gelir dağılımında adalet, insana saygı var. Konuşma özgürlüğü var. Batı medeniyeti Çağdaşlaşma demek. İnsan hakları demek. Türkiye yüzünü batıya dönmeli.”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • A.Ebru (6 yıl önce)
    CHP de artık umut verecek bir vaat bir icraat yok ,yok akp şunu yaptı yok akp bunu yaptı diye dolaşıyorlar ancak Ozaman daha iyisini yapin insanlara umut verin içlerindeki atatürk ruhunu canlandirin ellerinde 2 ilçe var altı üstü yıllardır hiç bir değişiklik yok hiçbir gelişme yok hatta gerileme var hekimhanda doğal güzellikleri yok ettiler sular akmiyo insanlar sürekli enfeksiyondan hastanede bidahaki secimde hangi icratinizi gösterip oy isteyeceksiniz acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    Oldu mu hiç Mv. Ağbaba ? Hamal Mahmut aklıma geldi, Mahmut; Şanlıurfa'nın Arap kökenli yurttaşı. Malatya'da hamallık yapar. (Hala yapıyor mu bilmem) Bir gün işlerimizden dolayı Mahmut ile seyahat ediyoruz. Mahmut "Abi Siz Türkler çok safsınız, Ben bir gün telefonla karşıdaki ile tartışıp küfür ediyorum, Orta yaş bir kadın ile bir erkek gelip Benim elimi öpmeye kalkıştı. Ben ne yapıyorsunuz dediğimde - Yahu Sen Kutsal toprakların insanısın, Arapça konuşuyorsun, Sizler mübarek insanlarsınız- "yanıtını almış. Sonra başladı Sahabeler döneminden Bana göre tamamı ile saçma, ama kendisine göre katı şekilde doğru bir hikaye anlatmaya... Havada uçuşan yaratıklar, Dağların yerle bir olup sonra bir Arapça dua ile tekrar yerine gelmesi falan... Sordum Mahmut'a "bunu nerden uyduruyon" diye? "Abi tövbe de, Kur'an da geçiyor" "Yahu Mahmut hangi Sure, hangi ayet bu" diye soruyorum, "Abi Kur'an da yazıyor işte..." Biraz daha sıkıştırınca, Bunların o yöredeki Şeyh'leri Mahmut'a üflemiş, Mahmut'da bize... İşi rast gelsin Mahmut'un, ama maalesef toplumumuzun kanayan yarasıdır, kim ne dese inanırız... Hele-hele din konusunda hassas olduğumuz için hiç dikkat etmeyiz. Ağbaba'ya katılıyorum, maalesef Ortadoğu ve Arap bölgesi "İNSANIM" diyebilen birinin yaşayacağı yer değil. Katliamlar, Krallıklar, Hanedanlıklar, sefalet içinde yüzen ve şüküre alıştırılmış dar gelirli halk... (Şükür ve Hamd Allah'a mahsustur halbuki... Kula değil!!) Emperyal güçlerle sıkı ilişkileri olan bu Haneden ve Krallar, Zevki Sefa içerisinde yaşamayı, önemli olan kendi soylarının ve ailelerinin rahat ve keyif içerisinde olmaları ve bu düzenin sonraki nesile aktarılmasını sağlamaktır. Onlara göre Halk, bu soysuzlar mutlu olsun diye Allah'ın kendilerine bahşettiği yaratık gözü ile bakan, zavallı bir sav ile bakar ve empoze ederler. Çünkü Halk ne kadar cahil ve çaresiz kalırsa, bu soysuzlar o kadar rahat edecektir. Siz hiç Batıdan, bu bölgelere yerleşeyim, burada rahat edeyim diyen birini görüp-duydunuz mu? Ama Arap-Ortadoğu bölgesinden, Avrupa, Amerika ve Alaska-Kanada yöresine yerleşen bir sürü aile ya da birey görebiliyoruz. İnsanlar özü itibari ile her zaman huzuru ararlar ve bu huzur Mv.Ağbabanın de dediği gibi Arap-Ortadoğu bölgesinde değil, Batı medeniyetlerinde sağlanıyor. "İNSAN" a değer verdikleri için... Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Söz konusu Türkiye olunca bize yönelik ne kadar terör örgütü varsa hepsi aynı kapta birleşip cürüm işliyorlar..Türk milleti olarak artık biliyoruzki uğur mumcuyu,bahriye üçoku,turan dursunu,yasin börüyü katledenlerle madımak ve başbağlar katliamını yapanlar aynı eller..İçinde fetö var,pkk var dhkpc var deaş var var oğlu var..Atatürk büstüne saldıranda aynı gezi parkında yapanda aynı..Tek hedef var türkiyeye diz çöktürmek.Dahası bölmek yutmak....Bunamı adalet istiyorsunuz kk ve avanesi ağbaba?Mumcunun katillerine arka çıkıyorsunuz farkındamısınız?.Terörist cenazelerinde göz yaşı döktüğünüzü unutmadık.Yav bu namertler askerime polisime kurşun sıkan alçaklar..Senin bu cenazede ne işin var chp?Kılıçdaroğlu avrupaya seslenişinde "Türkiye sadece ak parti ile ibaret değil"sözü ile demek ne istemiştir..Ne yapacaksınız siz ve ab?Merkel abd ve onun finosu fetö beceremedi..şimdi sandıkta,darbeede olmadığına göre bu ülkeyi batırmak için yeni hamleniz ne? Mahvettiniz o güzelim chp'yi..Cumhuriyet çizgisi diye bir değer kalmadı..Şer güçlerle anılır oldunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    sayın vekil arkanızdaki bina okul zannedersem ben o binanın önünde oynamam ağlarım yeni besi damları daha modern.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Elinizdeki son değeri de kaybediyorsunuz, meydanları boşaltmak zorunda kaldınız, hiçbir icraat yapamadığınız gibi yapılan hizmetlerde kusur bulamaz hale geldiniz. Siyasetten ekmek yiyemeyecek pozisyona düştünüz. Akp 15 yıldır çığır açtı, yenilik üstüne yenilik yaparken taş üstüne taş koyuyor, ülkedeki vatandaşın gelir seviyesi arttığı gibi, hayat şartları mükemmele doğru gidiyor, adamların hedefi var ve vizyon sahipleri. Gelin siz de katılın, bırakın ayrışmayı, kaynaşın sevişin, gelin kardeş olun...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • ???süper espiri
    0
    0
    Yanıtla