SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizim Sınıf.. Toplan!'

A- A+ PAYLAŞ

Turan Emeksiz 1977 yılı mezunlarının buluştuğu geceye en fazla katılımlardan biri de dönemin 6 Tabii Bilimler D sınıfından oldu.

Toplam 37 öğrencisi bulunan 6 Tabii Bilimler D sınıfından 9 kişi geceye katıldı. Gecede, halen İstanbul Eminönü Belediyesi'nde görev yapan sınıf mümessili "Gardaş Gardaş Yusuf" lakaplı Zülfü Yusuf Cömertler'in tüm çabası, farklı yerlerde olan sınıf arkadaşlarını biraraya getirmekti.

31 yıl aradan sonra gerçekleşen buluşmada toplu bir sınıf fotoğrafı çektirmenin derdine düşen sınıf mümessili Cömertler, sınıf arkadaşlarının hepsini ricayla biraraya toplayamayınca, tıpkı Beden Eğitimi dersinde yaptığı gibi "Bizim sınıf.. Toplan!.." komutuyla 9 mezundan 8'inin aynı fotoğraf karesinde buluşmalarını sağlarken, o sırada başka arkadaşlarıyla hasret gidermekte olan Avukat Faik Demez bu kareye, ancak sonradan yapılan eklemeyle girebildi.

31 yıl önce 37 kişilik sınıfı toplamada pek mahir olan ve son sınıf öğrencilerine göre yaş büyüklüğü avantajını da o dönem iyi kullanan mümessil Cömertler, buluşma gecesinde ancak 8'ini biraraya topladığı sınıfın 9 kişilik fotoğrafına "yedek" olarak komşu sınıftan İsmet Sürücü'yü katarak eksiği tamamlamıştı.

İşte fotoğraftaki sınıf arkadaşları:

(AYAKTAKİLER, Soldan Sağa): DDY Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancı, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, Gazeteci İsmet Yalvaç, serbest ticaret yapan Hacı İlhan, Lokanta işletmecisi İsmet Sürücü (misafireten fotoğrafta)

(OTURANLAR, Soldan Sağa): İstanbul'da kuyumcu Mustafa Arıkan, İl Özel İdare Sekreterliği'nde görevli Abdulkadir Şahin, Eminönü Belediyesi'nde görevli Kimya Mühendisi ve sınıf mümessili Zülfü Yusuf Cömertler, Emekli Yarbay Ömer Faruk Akgül ve (fotoğrafa ekli) Avukat Faik Demez.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız