SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Vali Orada Demiş ki!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın ziyaretinde Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik'te ziyarete eşlik etti. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı bina dışında karşıladıktan sonra birlikte makama geçtiler.

Vali Ramazan Sodan, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyetin göstergesi olarak, Valilik şeref defterini imzalatarak, Nemrut Heykelciği ve Adıyaman'ı tanıtıcı yayınlardan takdim etti.

Adıyaman'ın kültürü, tarihi ve sosyo ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Sodan, "Malatya Valimiz Ulvi Saran'ı kaysı festivalinin yapıldığı zamanda kendisine bir nezaket ziyaretinde bulunmuştuk. Sağ olsunlar bugünde kendileri bizlere iadei ziyarette bulundu; kendisine çek teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran ise iki il arasında çok ortak yön bulunduğu belirterek, iadeyi ziyarette bulunmak için Adıyaman'a geldiğini söyledi.

Adıyaman ile Malatya illeri arasında çoğu zaman tartışmalara neden olan Nemrut Dağı ile ilgili açıklamada bulunan Malatya Valisi Ulvi Saran, Nemrut Dağı'nın Adıyaman ile özdeşleştiğine dikkat çekti.

Saran, "Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen, Doğu ve Batı Medeniyetlerinin kesişme noktası Nemrut Dağı bilindiği gibi UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış tarihi bir değerimizdir. Bu değerin daha da büyütülmesi, muhafaza edilmesi ve dünya ya tanıtımının yapılarak gelecek kuşaklara bırakılması noktasında yapılması gereken güzel şeyler vardır. Nemrut'un yer, mekan ve tabiat olarak Adıyaman'la özdeşleşmiştir. Bu hem Türkiye'de hem de Dünya da herkesin bildiği bir şeydir. Bizler iki il olarak Nemrut'un fiziki yapısının ve coğrafyasının çevresinde bulunan iki ilin valileriyiz. Dolayısıyla bu değerimizin korunması ve daha iyiye götürülmesi noktasında üzerimize düşen ne varsa bunu yapmak durumundayız. Giderek tarihe karşı sorumluluk bilinci artıyor. Bu konuda Adıyaman üzerine düşeni iyi yapıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız