SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Vekil Arada Kaldı

A- A+ PAYLAŞ

Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve BDP milletvekilleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında yumruklaşmalar yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda torba kanun tasarısının görüşmeleri sırasında BDP Milletvekillerinin kürsüden yaptıkları konuşmalar kavgaya neden oldu. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasında kullandığı ifadeler üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Halkın oyuyla buraya gelip ayrımcılık, bölücülük yapmakla bu mesele çözülmez. Kürt meselesi, size bırakılamayacak kadar önemli bir meseledir. Burada geçmişte yapılan yanlışları bahane ederek kimseyi tahakküm altına alamazsınız" dedi. BDP Şırnak
Milletvekili Hasip Kaplan ise, Yakut'un tavrını eleştirerek usul tartışması açılmasını istedi. Kürsüye gelen Kaplan, AKP milletvekillerini 'paralı asker' olmakla suçlarken, Yakut'u da istifaya davet etti ve 'Erdemliysen istifa et' dedi. Kaplan'a tepki gösteren AKP milletvekilleri, 'Sen istifa get. Git dağlarda bağır' dediler. Söz alan AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bu kutsal çatı altında görev yapan herkesin, bu milletin birliğine, ülkenin bölünmezliğine ve resmi dile saygı duymak zorunda olduğunu söyledi. Canikli, "Bunu yapmıyorsa önce kendisine ve millete ihanet ediyor demektir. Sizi samimiyete, ahlaka, ahlaklı olmaya davet ediyorum. Milletin vekiline paralı asker diyecek kadar küçülemezsiniz, alçalamazsınız, çukura düşemezsiniz" diye konuştu.

Canikli'nin konuşmalarına tepki gösteren BDP'li Sakık, Kaplan ve BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Canikli'nin üzerine yürüdü. BDP milletvekillerinin kürsüye yürümesi üzerine AKP milletvekilleri de yerlerinden kalkarak BDP milletvekillerinin üzerine yürüdü. Tartışmalar sırasında yumruklaşmalar yaşandı. Arbede sırasında AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni yere düştü. Kavgayı ayırmaya çalışan AKP Malatya Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ömer Faruk Öz ise sıkıntılı anlar yaşadı.

Yaşanan kavga nedeniyle Meclis Başkanvekili Yakut, birleşime ara verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız