SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Vekile İzin Yok Ama!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:11
Bizim Vekile İzin Yok Ama!..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, faaliyete geçtiği günden bu yana, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, T.C. NATO Daimi Temsilciliği, ABD Büyükelçiliği ve NATO Genel Sekreterliği’ne resmen defalarca başvurmasına karşın milletvekili olduğu ildeki Kürecik Radar Üssü’ne giremezken, sivil toplum örgütü görüntüsü altında Amerika silah sektörü için lobi çalışması yürüten Riki Ellison isimli ABD vatandaşının elini kolunu sallayarak Kürecik Radar üssüne girdiği ve burada incelemeler yaptığı öğrenildi. 

Hürriyet Gazetesi’nin Amerika’da yaşayan yazarı Tolga Tanış, 5 Mart 2012 tarihli ‘Patriotlarınki G Site, Kürecik Radarı K Site’ başlıklı yazısında, özellikle füze savunma sistemleri konusunda lobi faaliyetleri yürüten Riki Ellison’ın Malatya Kürecik’deki Erken Uyarı Radar Üssü ve Gaziantep’deki Patriot üssüne girdiğini ve her iki üsdeki izlenimlerini kendisine anlattığını yazdı. 

Malatya ve Gaziantep’deki üslere bugüne kadar hiçbir Türk gazeteci alınmadığını hatırlatan Hürriyet Yazarı Tolga Tanış’a göre, Riki Ellison ‘Kürecik’deki Amerikan askerlerinin mola odalarını, korunma tünellerini tasvir ettikten sonra da askerlerin nasıl dünyanın dört bir köşesindeki Amerikan unsurlarından toplanıp buraya getirildiklerini' özetliyor. 

‘Ben Kürecik Üssü’ndeyken Radarlar Bölgeyi Tarıyordu’ 

Amerikalı silah lobicisi Riki Ellison, Kürecik’deki Radar Üssü’ne K Site, patriot bataryalarının kurulduğu Gaziantep’deki üsse ise G Site ismini veriyor. Ellison, Kürecik’de iken buradaki radarların bölgeyi taramasını izlediğini ve o anda Suriye’de fırlatılan bir SCUD füzesinin de radarda tespit edildiğini gördüğünü vurguluyor. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tolga Tanış’ın silah sanayinin lobicisi Riki Ellison’ın Kürecik Radar Üssü’ne yaptığı ziyareti ve kendisiyle paylaştığı izlenimlerini anlattığı yazıdaki ilgili bölüm şöyle: 

Kürecik Radarı K Site / Patriotlarınki G Site  

"Şimdiye kadar ne Malatya Kürecik'teki radara ne de Gaziantep'teki Patriot üssüne Türk gazeteci alındı.

O yüzden içeriden birinci el bilgi yok.

Ancak Washington'da füze savunma lobisi için çalışan Riki Ellison bu hafta her iki tesise de girdi.

Füze Savunma Yanlısı Birlik'in Başkanı...

Ve bana içeride gördüklerinden derlediği notlar yolladı.

Hiç değilse Amerikalılardan öğrenelim...

Patriotların bulunduğu yerin adını "G Site" koymuşlar. G Mekânı...

Gaziantep'in G'sinden geliyor.

Örneğin Kürecik'teki radar üssüne de "K Site" diyorlar. K Mekânı...

"Fırlatıcıların hepsi doluydu ve radarlar bölgeyi tarıyordu" diyor Ellison.

Sonra da, "Ben oradayken, Suriye'den Amerikan karacıları tarafından tespit edilen bir SCUD füzesi fırlatıldı" diye yazıyor.

Kürecik için yazdıklarında doğanın çok daha zorlu olduğunu vurguluyor.

K Site'ta çamur ve kar içinde yaşayan Amerikan askerlerinin uç şartlarda yaşadıklarını anlatıyor.

Barakaları, mola odalarını, korunma tünellerini tasvir ettikten sonra da askerlerin nasıl dünyanın dört bir köşesindeki Amerikan unsurlarından toplanıp buraya getirildiklerini özetliyor.

İtalya'daki hava birliği, Amerikan Kara Kuvvetleri'nin Uzay ve Füze Savunma Komutanlığı (SMDC), Mühendis Destek Grubu (ESP)...

"Her yerden gelmişler" diyor.

Ve aralarına burada Türk taşeronlar ve Türk askerlerinin alındığını söylüyor.

NATO mu?

Onun da bayrağının dalgalandığını anlatıyor.

Şimdilik böyle.

Eğer NATO'nun Medya Operasyonları Şefi Jay Janzen bir Türk gazetecinin içeri girişine izin verirse birinci ağızdan duyabilirsiniz elbette.

O zamana kadar Patriot ve Kürecik üsleri hakkında bununla yetineceksiniz".

CHP Grup Başkan Vekili Tarhan ve Malatya Milletvekili Ağbaba Üssün Kapısına Kadar Gitmiş, Üsse Girişine İzin Verilmemişti

Amerikan silah lobicisi Riki Ellison, rahatlıkla Kürecik Radar Üssü’ne girip incelemeler yapabilirken, Türkiye Cumhuriyeti milletvekilleri 2 yıldan bu yana verdikleri mücadeleye karşın ancak üssün kapısına kadar gidebildiler.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, faaliyete geçtiği günden bu yana, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, T.C. NATO Daimi Temsilciliği, ABD Büyükelçiliği ve NATO Genel Sekreterliği’ne resmen defalarca başvurmasına karşın üsse girişine izin verilmemişti. 

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan ve CHP’li 9 kadın milletvekili CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl Malatya’ya gelerek Kürecik Radar Üssü’ne girmek istemiş ancak askerler tarafından üs girişine 500 metre kala engellenmişlerdi. 

Ancak CHP heyetinin ısrarı ve askerle tartışması sonucu üssün kapısına kadar gitmelerine izin verilmişti. CHP heyeti burada hükümetin dış politikasına yönelik sert açıklamalar yapmış, Türkiye Cumhuriyeti milletvekillerinin kendi ülkelerindeki topraklara girişinin yasaklanmasını utanç verici bir tutum olduğunu vurgulayarak, AKP hükümetini protesto etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız