SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Vekiller Beceremedi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:54
Bizim Vekiller Beceremedi!
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, geçtiğimiz yıl kapatıldığını duyurduğu 146 ilçe adliyesinden 44'ünü siyasi baskılar sonucu yeniden açarken, Malatya'da kapatılan 4 ilçe adliyesinin faaliyetlerine devam etmesi konusunda Malatya milletvekillerinin yaptığı girişimler ise başarısız oldu. 

Kapatılan İlçe Adliyesi 146'dan 102'ye Düşürüldü

HSYK Genel Kurulu, 102 ilçe adliyesinin yargı alanı itibariyle başka adliyelere bağlandığını açıkladı. 

Bu açıklama, 15 Haziran 2012 tarihli HSYK Genel Kurulu kararı ile kapatılan ilçe adliye sayısının 146’dan 102’ye düşürüldüğü anlamına geliyor. 

Ancak, HSYK Genel Kurulu’nun yeni kararına göre 44 ilçe adliyesinin kapatılmasından vazgeçilirken, Malatya’nın kapatılan 4 ilçe adliyesi için değişen bir şey olmadığı öğrenildi. 

HSYK Genel Kurulu’nun yeni kararında, Arguvan, Yazıhan ve Yeşilyurt Cumhuriyet Başsavcılıkları ile mahkemeleri yargı alanı itibariyle Malatya yargı alanına, Kuluncak Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerinin de Hekimhan Adliyesi’ne bağlandığını bir kez daha ilan etti. 

Dava Dosyaları Taşınmıştı

Kapatılan Arguvan, Yazıhan ve Yeşilyurt adliyelerindeki dava dosyaları Malatya Adliyesi’ne, Kuluncak Adliyesi’ndeki dava dosyaları da Hekimhan Adliyesi’ne taşınmıştı. 

Erzincan’da 4, Elazığ’da 1, Sivas’da 1, Tunceli’de 2, Trabzon’da 3 Adliyenin Kapatılmasından Vazgeçildi 

HSYK Genel Kurulu’nun yeni kararına göre, 15 Haziran’da kapatıldığı ilan edilen 44 ilçe adliyesi yeni listeden çıkarıldı. 

Kapatılmasından vazgeçilen bazı ilçe adliyeleri şöyle: 

İlk kararda Erzincan’ın Çayırlı, Kemah, Kemaliye ilçe adliyelerinin kapatıldığı duyurulurken, yeni listede bu ilçelerin tamamı çıkarıldı. Sivas’ın İmranlı ilçe adliyesi de yeni listeden çıkarılarak kapatılmasından vazgeçilen adliyeler arasında yer aldı. Haziran 2012 tarihli 146 ilçelik listede yer alan Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçeleri de yeni listede yer almadı. Elazığ’ın Palu ilçe adliyesi önceki kararda Kovancılar’a bağlanırken, yeni kararla bu Palu adliyesinin kapatılmasından vazgeçildi.Yeni listeye göre Trabzon’un 3 ilçe adliyesi de kapatılmaktan kurtulan adliyeler arasında bulunuyor. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız