SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizimle Alakalı Değil Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

TOKİ Beydağı konutlarında oturan ve gece de yol kapatma eylemi yapan vatandaşlar, belediye başkanı Cumal Akın'ı da ziyaret ederek sorunlarını anlattılar.

TOKİ sakinlerinin ziyareti ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) tarafından Beydağı Karagöz mevkiinde yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek, sorunlarını dile getirip, bazı isteklerde bulundular.

Belediye Başkanı Akın’ı ziyaret eden vatandaşlar içme suyu, kireç ocağı ve beton şantiyesinin kaldırılması, çevre düzenlemesi gibi istekleri için imza toplayıp Toplu Konut İdaresi’ne başvurduklarını söylediler.

TOKİ yetkililerine ilettikleri bu isteklerden bugüne kadar olumlu bir yanıt alamadıklarını belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Cemal Akın’dan sorunların çözümü için gerekli yardımları beklediklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşların sorunlarının takipçileri olduklarını ifade ederek, “TOKİ de yaşanan aksaklıklar, Malatya Belediyesi ile alakalı değildir. Fakat vatandaşlarımızın sorunlarının bir an önce çözülmesi için Malatya Belediyesi olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

Başkan Akın, İçme suyu ile ilgili olarak da, söz konusu alanın işletmesini TOKİ’den henüz devralmadıklarını belirterek, “TOKİ söz konusu sitesinin içinde bizim kullanmadığımız bir sistem olan polizliten sistemini kullanmaktadır. Yazışmalarımız devam ediyor. Konutların olduğu bölgeye 1000 lik bir depo yapılması lazım. Ancak biz işletmeyi devralmadık. TOKİ’ye eksikliklerinizi tamamlayın işletmeyi devralalım diye de söyledik. İşletmeyi devralmadığımız içinde orada yaşanan sorunları TOKİ’nin yapıp gidermesi lazım” dedi.

Söz konusu siteyi devralmadıkları için vatandaşları sorunları ile baş başa bırakmadıklarını ifade eden Başkan Akın, imkanları ölçüsünde sorunların giderilmesi için çalışacaklarını da belirtti.

Kireç ocağının taşınması için kireç ocağı yetkililerine 6 aylık bir zaman tanıdıklarını bu zamanında Sonbahar aylarında dolacağını belirten Başkan Akın, “Kireç ocağı en kısa zamanda şehir dışında bir yere taşınacaktır. Beton şantiyesi de hava alanı yolunda bir yere taşınacak. Biz Malatya Belediyesi olarak bu konunun da takipçisiyiz.” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız