SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bizler Malatya'nın Yerlisiyiz''

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı (MalatyaHAY) olan İstanbul'da kurulu Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri, Malatya'ya gelerek Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Kısa adı (MalatyaHAY) olan Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Harut Kurumlu, beraberindeki dernek yöneticileriyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

9 Aralık Perşembe günü gerçekleşen ziyarette konuşan MalatyaHAY Genel Sekreteri Hosraf Köletavitoğlu, Malatya da çok güzel çalışmaların olduğunu, Malatya Belediyesinin yaptığı çalışmalarla Malatya’nın değişim içine girdiğini söyledi.

Köletavitoğlu, “Bizler Malatya’nın yerlisiyiz. Kurduğumuz Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni Malatya’da anlatmak istedik. Bunun için ziyaretlerde bulunuyoruz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, tarihinde birçok kültürün aynı anda yaşayabildiği bir kent olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Malatya’mızda tarihi dokuyu korumak adına önemli çalışmalar yapıldı. Vakıflara ait eserler gelecek kuşaklara daha iyi aktarılması adına koruma altına alınarak onarılıyor. Bizler sivil toplum kuruluşlarımızın önerilerine büyük önem veriyoruz. Derneğinizin hayırlı çalışmalar yapacağını temenni ederek, sizlere başarılar diliyorum” dedi."

İGM BAŞKANINI ZİYARET..
Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'yı da makamında ziyaret ettiler.

Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Harut Kurumlu ve Genel Sekreter Hosrof Köletavitoğlu başkanlığındaki dernek yönetimi ziyarette, Malatya ile ilgili anılar anlatıldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Malatya Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreter Hosrof Köletavitoğlu, Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in Malatya'daki doğdu evin müze olması için çalışmalar yapılmasının istenmesi talebiyle ilgili olarak, "Hrant Dink, bu toprakların çocuğudur. Bu toprakların çocuğu olarak ona hak ettiği değeri nasıl vermek istiyorsa bu insanlar, o şekilde verebilmelilerdir. Hrant Dink'in doğduğu evin Müze olmasından memnunluk duyarız" dedi.

Hosrof Köletavitoğlu, Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taşhoron Kilisesi ile Venk köyündeki Venk Kilisesi'nin onarılacak olmasından da memnun olduklarını belirtip, bu konuda bilgi ve belgeleri de Vali Ulvi Saran'a sunacaklarını kaydetti.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise,"Biz birlikte Malatyalıyız. Anadolu'da medeniyetler yaşamış bir milletiz. Bu milletin bütün fertleri olarak, toplum olarak beraberiz. Türkiye muasır medeniyete kavuşacaksa birlikte kavuşacağız. Ben sen kavgası ile değil, birliktelikle büyüme olur" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız